
Keptuvėje su svogūnais kepta skumbrė
Skumbrę su svogūnais galima iškepti keptuvėje per kelias minutes. Žuvis turi skanią, traškią plutelę, yra sultinga ir skani. Jis puikiai dera su kartu keptais svogūnais. Tokią skumbrę galima patiekti su bet kokiu garnyru ar šviežiomis daržovėmis arba tiesiog valgyti kartu su keptais svogūnais ir gabalėliu juodos duonos.
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti keptuvėje keptą skumbrę su svogūnais, jums reikės:
- skumbrė – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- druskos – pagal skonį;
- augalinis aliejus – 2-3 šaukštai.
Keptuvėje Kepta Skumbre Maisto gaminimo procesas
- Visiškai atšildykite skumbrę, tada pašalinkite galvą, vidų ir pilvo viduje esančią juodą plėvelę. Gerai nuplaukite žuvį, tada nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Sūdykite skumbrę iš vidaus ir iš išorės. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonais pusžiedžiais, šiek tiek pasūdykite.
- Į keptuvę supilkite aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite skumbrę į keptuvę ir kepkite vieną žuvies pusę ant vidutinės ugnies 7 minutes.
- Apverskite skumbrę į kitą pusę ir kepkite 2-3 minutes.
- Tada į keptuvę prie skumbrės sudėkite griežinėliais supjaustytą svogūną. Kepkite svogūnus kartu su žuvimi 5-6 minutes (kol svogūnai taps auksinės spalvos), retkarčiais pamaišydami.
- Iš keptuvės į lėkštę sudėkite keptą skumbrę su svogūnais ir patiekite karštą. Patiekiau ant salotų lapų. Ir žuvis, ir svogūnai gaunasi labai apetitiški ir skanūs.
- Gero apetito!