Kalmarų žiedai tešloje
Kalmarai yra viena iš dažniausiai gaminant maistą naudojamų jūros gėrybių. Jie verdami, troškinami, kepami, bet dažniausiai naudojami salotoms ir užkandžiams. Kalmarų žiedai tešloje – išskirtinis ir skanus patiekalas. Ruošiant šį patiekalą nėra nieko sudėtingo, viskas padaroma greitai, bet jis suvalgomas akimirksniu. Vienintelis pageidavimas – patiekalą patiekti iš karto po gaminimo, kol žiedai karšti.
Sudedamosios dalys
Kalmarų žiedams tešloje paruošti reikės:
- kalmarai – 500 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- miltai – 5 šaukštai;
- džiūvėsėlių – 7 šaukštai;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- augalinis aliejus – 300 ml;
- majonezas (patiekti) – 5 šaukštai;
- laimo (patiekti) – 1 vnt;
- Žalumynai (patiekti) – pagal skonį.
Kaip Paruosti Kalmarus Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite žalius kalmarus. Išvalykite juos nuo išorinių ir vidinių folijų 1 minutę palaikydami karštame vandenyje, tada iš karto įdėkite į šaltą vandenį ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.
- Žalius kalmarus supjaustykite 1 cm pločio žiedais.
- Paruoškite dubenėlius tešlai. Miltus ir druską supilkite į vieną dubenį ir išmaišykite.
- Kitame dubenyje šakute įmuškite kiaušinius.
- Į trečią dubenį suberkite džiūvėsėlius.
- Paruoškite kalmarų žiedus kepti. Pirmiausia kiekvieną žiedą pamerkite į miltus.
- Tada sudėkite žiedus į dubenį su kiaušiniais ir pamerkite juos į kiaušinių masę.
- Po kiaušinio mišinio sudėkite žiedus į dubenį su džiūvėsėliais ir gerai juos apvoliokite, kad žiedai būtų visiškai padengti džiūvėsėliais.
- Prieš dėdami į aliejų, nusukite džiūvėsėlių perteklių.
- Į keptuvę supilkite aliejų, įkaitinkite ją ir sudėkite į ją apvoliotus kalmarų žiedus.
- Kepkite maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
- Iškeptus kalmarų žiedus išimkite dantytu šaukštu ir pirmiausia sudėkite ant popierinio rankšluosčio (kad išsiskirtų aliejaus perteklius), tada perkelkite į lėkštę.
- Kalmarų žiedus tešloje patiekite karštus, pridėję laimo griežinėlį, kad išspaustumėte sultis tiesiai ant žiedų. Padažui į majonezą pagal skonį įpilkite sulčių ir laimo žievelės. Labai skanu!
- Gero apetito!
KAIP SKANIAI IR LENGVAI PARUOŠTI KALMARUS
Kaip išvalyti ir išvirti švelnius ir sultingus kalmarus! Pagal šį receptą sužinosite, kaip greitai ir lengvai išvirti virtus kalmarų žiedus. Yra daug paslapčių, kaip tinkamai išvalyti ir išvirti kalmarų karkasą, kad jis būtų minkštas, švelnus ir sultingas. Kviečiu susipažinti su receptu!
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Kalmarų skerdena – penki vnt.
- Druska – pagal skonį
- Pipirai – pagal skonį
- Citrinos – 0,5 vnt.
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
Virimo laikas: 10 min.
1 ŽINGSNIS:
Paruoškite visus reikiamus produktus. Mums reikia kalmarų skerdenų. Paprastai jos parduodamos užšaldytos, todėl labai svarbu jas tinkamai atitirpinti. Iškart po užšaldymo skerdenas 6 valandoms įdėkite į šaldytuvą, kuriame temperatūra yra +5 laipsniai. Tada toliau atitirpinkite jau kambario temperatūroje. Taip atitirpinus produktą, jame išliks kuo daugiau naudingų medžiagų.
2 ŽINGSNIS:
Be to, kalmarai turi būti gerai išvalyti. Jau turiu pusiau nuluptą kalmarą. Tačiau neluptam variantui pirmiausia reikia pašalinti viršutinę storą rausvą odą – ją pašalinus turiu tik skerdeną. Tačiau po to reikia pašalinti ir kitą ploną permatomą odą bei išimti vidų. Kad būtų lengviau pašalinti odą, naudokite karštą vandenį – po juo ją lengvai pašalinsite su kojine. Taip pat nepamirškite, kad kalma skerdenos viduje yra oda
3 ŽINGSNIS:
Toliau seka labai svarbus kalmarų virimo procesas. Pirmiausia puode užvirinkite vandenį, šiek tiek pasūdykite. Kai vanduo užvirs, panardinkite į jį nuluptas kalmarų odas. Kalmarus virkite ne ilgiau kaip 2 minutes, geriausia – 1,5 minutės. Jei kalmarus išvirsite per daug, jie bus kieti kaip guma. O kad jis vėl taptų minkštas, reikės virti dar 2 valandas. Turėkite tai omenyje!
4 ŽINGSNIS:
Išimkite odelę, nusausinkite iš jos vandenį ir šiek tiek atvėsinkite. Plonu aštriu peiliu supjaustykite virtas kalmarų skerdenas žiedais.
5 ŽINGSNIS:
Jei norite, apšlakstykite citrinos sultimis. Jei sultis spaudžiate tiesiai iš citrinos, prieš tai ją gerai nuplaukite labai karštu vandeniu – taip iš citrinos išsiskirs daug daugiau sulčių. Taip pat galite naudoti gamyklinės gamybos bangas ir paruoštas citrinų sultis.
6 ŽINGSNIS:
Paskaninkite kalmarų žiedus pipirais – tiks bet kokie malti pipirai: juodieji, baltieji, raudonieji ir citrinų bei česnakų skonio pipirai.
7 ŽINGSNIS:
Šie žiedai – puikus užkandis. Skanūs ir karšti, ir šalti. Gero apetito!