Iš išvalyto ir išdarinėto paršelio išimkite kaulus, išskyrus kojų ir galvos kaulus. Paršelio kepenis, inkstus, liežuvį ir širdį išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite, supjaustykite gabaliukais ir pakepinkite aliejuje kartu su smulkintais svogūnais. Tada smulkiai supjaustykite arba sumalkite, pabarstykite druska ir pipirais. Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos užminkykite tešlą. Plonai iškočiokite ir supjaustykite 3 x 3 cm dydžio kvadratėliais. Išvirkite kalmarus pasūdytame vandenyje, sumaišykite su kepenėlėmis; tada į įdarą įpilkite lydyto sviesto ir šiek tiek sultinio. Įdarykite kiaulę faršu ir susiūkite pilvą. Padėkite paršelį ant kepimo skardos nugara į viršų, aptepkite grietine ir kepkite orkaitėje, kas 10-15 min. apliedami susidariusiomis sultimis. Į kepimo pabaigą išvirusius grybus sudėkite ant kepimo skardos, kad jie iškeptų susidariusiose sultyse. Paruoštą paršelį supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į kepsninę taip, kad ji atrodytų kaip visa kiaulė, o grybai būtų sudėti aplink ją.
Produktai Keptas paršelis, įdarytas skrebučiais
kiaulė žindenė (skerdena) 1 vnt.
sviestas 50 g
svogūnai 75 g
virti grybai 300 g
pipirų pagal skonį
druskos pagal skonį