Antis su obuoliais ir medumi orkaitės rankovėje
Orkaitės rankovėje su obuoliais ir medumi kepta antis yra tokia skani, kad nuo šio patiekalo neįmanoma atsiplėšti. Švelni, sūri anties mėsa, išmirkyta saldžiarūgštėse obuolių sultyse, rausva ir traški plutelė, pagardinta medumi – argi ne nuostabu? Daugelis žmonių mano, kad antis su obuoliais yra restorano patiekalas, o šio nuostabaus patiekalo gaminimas užima daug laiko. Mes išsklaidysime jūsų abejones ir įkvėpsime jus kepti orkaitėje nuostabią, skanią antį su obuoliais ir medumi rankovėje, būtinai išbandykite!
Sudedamosios dalys
Norint orkaitėje rankovėje iškepti antį su obuoliais ir medumi, reikės:
- 1 antis;
- 4-5 rūgščių obuolių (naudojau „Semenka” obuolius);
- 50 g medaus;
- 1-2 svarainiai (nebūtina);
- 50 g čili padažo (galima pakeisti kečupu);
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Kepta Antis Rankoveje Su Obuoliais Metodas
- Paruoškite antį kepimui: nuvalykite, išimkite visą vidų, kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite.
- Nuplaukite obuolius ir svarainius, išimkite sėklas ir šerdį, tada supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Įtrinkite anties vidų druska ir pipirais, o į vidų įdėkite obuolius ir svarainius.
- Antis, įdaryta obuoliais ir svarainiais, siuvama bendru siūlu.
- Atskirai sumaišykite medų ir aitriųjų paprikų padažą (arba kečupą) ir išmaišykite.
- Įdarytą antį įtrinkite medaus ir padažo mišiniu.
- Į kepimo rankovės dugną įdėkite kelias skilteles obuolių ir svarainių. Įdarytą antį įdėkite į kepimo rankovę, suriškite ją iš abiejų pusių.
- Rankovę su antiena, įdaryta obuoliais ir svarainiais, dedame į skardą, pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 2-2,5 val. 180-200 laipsnių temperatūroje.
- Praėjus laikui, atsargiai ištraukite skardą su rankove iš orkaitės. Nupjauname rankovę, leidžiame paukščiui šiek tiek atvėsti, supjaustome jį porcijomis (aš tai darau virtuvinėmis žirklėmis). Ant stalo patiekiami labai skanūs, sultingi, apetitą žadinantys anties gabalėliai, iškepti su obuoliais ir medumi.
- Gero apetito!
KEPTA ANTIS SU OBUOLIAIS RANKOVĖJE
Kvapnus, švelnus, su plutele – labai skanus! Su obuoliais kepta antis – šventinio stalo klasika. Vienas mėgstamiausių mano patiekalų. O gaminti ją rankovėje – tikras malonumas! Obuolius geriau imti rūgščius, žalių veislių, jie padaro antį sultingą ir gerai subalansuoja anties mėsos skonį.
MAISTO GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
Virimo laikas: 2 val. 30 min.
1.ŽINGSNIS: Kaip iškepti antį su obuoliais rankovėje? Paruoškime ingredientus. Geriausiai antį papildys rūgščių veislių obuoliai (jei norite, obuolius galima pakeisti svarainiais, jie taip pat suteiks reikiamos rūgštelės). Gerai nuplaukite anties skerdeną ir nusausinkite.
- ŽINGSNIS: Į dubenį suberkite druską, maltus pipirus, maltą lauro lapą. Viskas pagal jūsų skonį, galite visai nieko nedėti arba pridėti ir papildyti nuo savęs, tačiau svarbiausia išlaikyti pusiausvyrą – nepersistenkite! Majonezas ir obuoliai taip pat suteiks anties skonio.
- ŽINGSNIS: Gerai įtrinkite antį prieskoniais iš vidaus ir iš išorės. Dėkite į šaldytuvą porai valandų. Jei mėgstate, po oda pridėkite česnako skiltelių, padarykite įpjovas. Man labiau patinka antis be česnakų.
- ŽINGSNIS: Prieš išimdami antį iš šaldytuvo, įjunkite 180 laipsnių orkaitę, kad ji spėtų įkaisti, supjaustykite obuolius ketvirčiais, išimdami šerdį. Citrinomis barstyti nereikėtų, jos ir taip yra rūgščios, jų skonio užtenka anties patiekalui.
- ŽINGSNIS: Išėmę iš šaldytuvo skerdeną, gerai įtrinkite ją majonezu.
6.ŽINGSNIS: Įdarykite antį obuoliais.
- ŽINGSNIS: Jei norite, galite antį susiūti ir pritvirtinti dantų krapštukais. Aš obuolius supakavau tankiai, jie tvirtai sėdėjo, todėl jų nesiuvau.
- ŽINGSNIS: Atsargiai įdėkite skerdeną į kepimo rankovę. Iš abiejų pusių tvirtai suriškite galus. Dėmesio! Rankovė turi būti tokia – iš viršaus turi būti skylutės garams išeiti, taip antis iškeps tolygiai, o rankovė „neišsipūs”. Dedame ją į įkaitintą orkaitę. Laikas maždaug 2 valandos. Pagal 40 min. 1 val. 1 kg paukštienos. Tačiau vis tiek pažiūrėkite ir atkreipkite dėmesį į savo orkaites.
- ŽINGSNIS: Likus 5-7 minutėms iki kepimo pabaigos, galite nuplėšti rankovę iš viršaus palei siūlę, tik darykite tai su kulinarinėmis pirštinėmis ir atsargiai, kad nenusidegintumėte! Ir įdėkite atgal į orkaitę 5 minutėms. Tai daroma dėl apetitiškos plutelės.
- ŽINGSNIS: Paruoštą antį sudėkite į lėkštę, papuoškite savo nuožiūra. Obuoliai viduje suminkštėjo, tačiau jie atliko savo misiją – dėl jų anties mėsa tapo minkšta ir sultinga, švelni ir kvapni. Vaišinkite savo mylimus namiškius ir svečius) Gero apetito!