Kalmarai grietinės padaže receptas
Jūros gėrybių mėgėjams siūlome kalmarų grietinės padaže receptą. Minkštus ir skanius kalmarus papildys kvapnūs grybai. Patiekite virtų ryžių kaip garnyrą ir pavaišinkite save bei savo šeimą gardžia vakariene.
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti kalmarus grietinės padaže, jums reikės:
- 200 g kalmarų;
- 100 g marinuotų grybų (jei švieži, 200 g);
- 1 maža morka;
- 1 svogūnas;
- 150 g grietinės;
- 1 šaukštelis miltų;
- druskos ir pipirų – pagal skonį;
- cukraus – žiupsnelis;
- žolelių – pagal skonį;
- kepimo aliejus.
Kalmarai Receptai Virimo procedūra
- Norėdami paruošti kalmarus, įdėkite juos į verdantį vandenį 1 minutei. Tada juos išimkite, nuplaukite šaltu vandeniu, nulupkite plėveles ir akordus.
- Kalmarus supjaustykite žiedais arba griežinėliais.
- Paruoškite grybus. Jei naudojate šviežius grybus, nuplaukite juos ir supjaustykite griežinėliais. Esu marinavusi grybus, tik nusausinau skystį.
- Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Pakepinkite svogūną aliejuje 2 minutes maišydami. Įmaišykite morkas.
- Kepkite, kol suminkštės.
- Tada į morkas ir svogūnus sudėkite pievagrybius (jei jie švieži, pakepinkite juos kartu su morkomis ir svogūnais), kalmarus, grietinę, druską, pipirus, cukrų, miltus. Išmaišykite, užvirinkite ir troškinkite 2 minutes.
- Pabaigoje įberkite susmulkintų žolelių.
- Skanūs ir švelnūs kalmarai grietinės padaže su grybais jau paruošti. Patiekite juos karštus su mėgstamu garnyru (ne tik su ryžiais). Esu tikra, kad šis receptas jums patiks.
- Gero apetito!
Troškinti kalmarai
GAMINIMO INSTRUKCIJOS
1 Morkas stambiai sutarkuokite.
2 Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite aliejuje (pirmiausia svogūną, paskui morkas).
3 Nuluptus, nuplautus kalmarus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į pakepintus svogūnus ir morkas. Pagal skonį įberkite druskos. Viską sumaišyti. Troškinti 1-2 min.
Galima įdėti citrinos sulčių, česnako. Iš daržovių taip pat tinka pomidorai, paprikos.