karstu sumustiniu receptas

Daržovių troškinys „Karštas vinaigretas”

Iš esmės tai daržovių troškinys. Kadaise, kai buvau dar labai jauna šeimininkė, mano uošvė mokė mane gaminti maistą. Ir mano mažoji dukra iš karto jį „pakrikštijo” „Karštuoju vinegretu”. Iš tiesų, visi ingredientai yra tarsi užpilo: burokėliai, kopūstai, bulvės, morkos, svogūnai. O sūdytus patiekiu atskirai (agurkus, grybus. Čia, pavyzdžiui, grybai). Pavadinimas tvirtai prilipo prie patiekalo, ir dabar niekas iš mano namiškių jo kitaip nevadina. Žinoma, grynai daržovių pavidalu šis patiekalas yra mano mėgstamiausias. Tačiau galimos ir variacijos: pridėti mėsos, vištienos, troškinio su grybais. Ir viskas taip pat bus skanu ir kvapnu. Tik šiek tiek aštriau

Ingredientai

  • 1 didelis burokėlis
  • 2-3 vidutinio dydžio morkos
  • 1/4 galvos baltagūžio kopūsto,
  • 3-4 bulvės
  • 2 svogūnų galvos,
  • 4-6 česnako skiltelės,
  • augalinis aliejus.

Proporcijas galima keisti pagal savo skonį – kas ką labiau mėgsta.

RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Nuplaukite ir nuvalykite visas daržoves. Ant viryklės pastatykite storasienius indus (aš dažniausiai juos darau katiliuke) su augaliniu aliejumi, kad įkaistų. Burokėlius supjaustykite dideliais kubeliais ir sudėkite į karštą aliejų. Tuoj pat sumažinkite kaitinimo temperatūrą ir uždenkite puodą dangčiu – tegul troškinasi.
  2. Tuo tarpu dideliais kubeliais supjaustykite morkas, bulves, susmulkinkite svogūną, šviežią kopūstą (galimi variantai – kubeliais supjaustytas kopūstas šiame patiekale nepraranda skonio). Pradėkite nuo morkų. Vos tik ją supjaustę, iš karto dėkite ant burokėlių. Netrukdykite!
  3. Tada šiek tiek vėliau (po 5-10 min.) į troškinį sudėkite svogūną, vėl uždarykite dangtį ir palaikykite 5 min.
  4. Tuomet į keptuvę sudėkite pjaustytus kopūstus, o pačioje pabaigoje – bulves. vėlgi, netrukdykite! Įpilkite šiek tiek karšto vandens arba sultinio (šį kartą įpylus grybų sultinio). Leiskite viskam lėtai išnykti.
  5. Likus 5-7 minutėms iki virimo, įdėkite česnako (kaip mėgstate. aš įdėjau daug, mes jį mėgstame). Pačioje pabaigoje, pasibaigus virimo laikui, viską atsargiai, atsargiai išmaišykite ir patiekite, papuošę petražolėmis ir krapais. Tai pagal jūsų norą ir galimybes! Gero apetito ir lengvo judėjimo!

Parašykite komentarą