vokiskos salotos

vokiškos bulvių salotos

Skanios, tai tiesa. Nors jo išvaizda nėra pati tvarkingiausia ir šventiškiausia. Tačiau kalbame ne apie tas salotas. Jos tinka ir šiltos, ir šaltos. Ir tokios salotos puikiai tinka prie dešrelių, šviežios duonos traškia plutele ir alaus, taip pat kaip garnyras prie sąžiningo mėsos gabalo. Apskritai, salotos skirtos gyvenimui ir paprastiems žmogiškiems džiaugsmams. Paruoškite jas vakarienei ar pietums eilinį savaitgalį, paskrudinkite dešrelių ir tegul tai būna maža nesudėtinga pilvo šventė.

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • bulvės 5 vnt.
  • petražolių žalumynai 1 ryšulėlis
  • grietinės ½ pakelio
  • alyvuogių aliejaus 2 valg. š. l.
  • raudonasis svogūnas 1 vnt.
  • marinuotų agurkų 2 vnt.
  • Dižono garstyčių ½ arb. š.
  • citrinos ½ vnt.

ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS

  1. Paruoškime produktus. Nuotraukoje turiu labai mažus marinuotus agurkėlius: jums reikia paimti 6 tokius agurkėlius. Recepte nurodyta normalių didelių agurkų proporcija (imkite sūdytus arba marinuotus – pagal savo skonį). Paimkite nedidelį svogūną. Pirmiausia išvirkite bulves, kol suminkštės. Jos turi būti minkštos, bet nesupelijusios, mums nereikia bulvių košės.
  2. Kol bulvės verda, smulkiai supjaustykite agurkus, svogūnus ir petražoles. Agurkų ir svogūnų tūris turi būti maždaug vienodas.
  3. Nusausiname bulves ir karštas iš karto perkeliame į dubenį, kuriame sumaišysime salotas.
  4. Tiesiai į dubenį jas grubiai supjaustykite peiliu, stengdamiesi nenusideginti. Aš ją tiesiog susmulkinau net neliesdama rankomis. Šios salotos visai neskauda. Viską darome greitai, nes kuo karštesnė bulvė, tuo geriau ji sugers visus skonius. Taigi: supjaustome ir iš karto užpilame alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, gausiai papipiriname, truputį pasūdome, tikėdamiesi, kad salotose bus agurkų.
  5. Įberkite petražolių ir atsargiai išmaišykite. Palaukiame porą minučių, kad bulvės sugertų skonius ir kvapus.
  6. Baigiant ruošti salotas. Sudedame grietinę, svogūnus, agurkus ir garstyčias. Vėl atsargiai išmaišome, kad bulvės liktų gabalėliais ir netaptų koše. Salotas galima valgyti jau šiltas, bet vis tiek leiskite joms 5 minutes pastovėti. Šaltos jos visai kitokio skonio, todėl jei šiltos niekaip nesigauna, atvėsusios suteikite joms antrą šansą.

Parašykite komentarą