Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (kepti keptuvėje)

Kad nereikėtų sukti galvos, ką gaminti pusryčiams ar tiesiog užkandžiui, išsaugokite šį karštų sumuštinių su vištiena, sūriu, grybais ir kiaušiniais receptą. Tai sotus, skanus ir sveikas patiekalas! Šiuos sumuštinius lengva valgyti, jie skanūs ir juose yra viskas, ko reikia alkiui numalšinti.

Produktai Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (kepti keptuvėje)

Ingredientai (4 porcijoms)
Bagetė – 1 gabalas (250 g)
Vištienos filė – 130 gr (1 gabalas)
Šampinjonai – 50 g
Raudonieji svogūnai – 60 g (0,5 vnt.)
Adygėjaus sūris – 50 g
Kiaušiniai – 3 vienetai.
Pienas – 100 ml
Švieži krapai – 3-4 šakelės + papuošimui
Druska – 1/3 šaukštelio.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasŠilti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (keptuvėje)
Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (keptuvė) – 1 žingsnis
Paruoškite ingredientus.
Sūrį galite pakeisti įprastu kietuoju sūriu, feta arba suluguni.

Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (keptuvė) – 2 žingsnis
Vištienos filė perpjaukite išilgai į 2 plokščius gabalėlius, pasūdykite ir papipirinkite.
Įkaitinkite keptuvę su 1 valgomuoju šaukštu augalinio aliejaus ir sudėkite filė.

Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (keptuvė) – 3 žingsnis
Kepkite filė po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Tada perkelkite vištieną iš keptuvės į lėkštę.

Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (kepti keptuvėje) – 4 žingsnis
Kol vištiena kepa, nedideliais kubeliais supjaustykite grybus ir nuluptus raudonuosius svogūnus.

Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (kepti keptuvėje) – žingsnis Nr. 5
Į keptuvę su likusiu aliejumi po filė kepimo sudėkite svogūnus ir grybus. Kepkite ant vidutinės ugnies 5-6 minutes.

Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (kepti keptuvėje) – 6 žingsnis
Svogūnai ir grybai turi būti minkšti ir lengvai paruduoti.

Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (keptuvė) – žingsnis Nr. 7
Smulkiai supjaustykite krapus. Sūrį ir vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais.

Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (keptuvė) – žingsnis Nr. 8
Dubenyje sumaišykite paruoštą sūrį, vištienos filė, krapus, keptus svogūnus ir grybus.

Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (kepti keptuvėje) – žingsnis Nr. 9
Tame pačiame dubenyje įmuškite kiaušinius. Įpilkite pieno ir druskos.

Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (keptuvė) – žingsnis Nr. 10
Kiaušinius ir pieną sumaišykite su likusiais ingredientais.

Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (keptuvė) – žingsnis Nr. 11
Bagetę supjaustykite plonomis maždaug 1 cm storio riekelėmis.

Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (keptuvė) – žingsnis Nr. 12
Nuo kiekvieno bagetės gabalėlio rankomis pašalinkite trupinius, palikdami visą tankią, traškią plutelę.

Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (keptuvė) – žingsnis Nr. 13
Įkaitinkite nepridegančią keptuvę su 1 valgomuoju šaukštu augalinio aliejaus ir sudėkite į ją paruoštas bagetės riekeles.

Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (keptuvėje) – žingsnis Nr. 14
Į kiekvieną duonos riekę įdarykite vištienos, grybų ir kiaušinių įdarą. Kepkite ant vidutinės ugnies 2-3 minutes iš vienos pusės.

Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (kepti keptuvėje) – žingsnis #15
Švelniai mentele (arba šakute) atplėškite duonos riekelę ir apverskite ant kitos pusės. Kepkite dar 2-3 minutes.

Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (kepti keptuvėje) – žingsnis Nr. 16
Sudėkite paruoštus sumuštinius ant lėkštės ar lentos ir kepkite kitą partiją.

Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (kepti keptuvėje) – žingsnis Nr. 17
Karštus įdarytus sumuštinius patiekite papuoštus šviežiomis žolelėmis. Geriausias jų skonis yra iškart po kepimo, tačiau labai skanūs jie ir šalti.

Recepto nuotrauka: Karšti įdaryti sumuštiniai su vištiena ir grybais (kepti keptuvėje) – žingsnis Nr. 18
Įdaras gerai prilimpa prie bagetės, o pjaustant ar kramtant neiškrenta.

Parašykite komentarą