Karštas pieno gėrimas su moliūgais ir prieskoniais – tikras šaltojo sezono malonumas. Pieno pagrindas suteikia gėrimui švelnų kreminį skonį, moliūgas – gardų saulės atspalvį, o prieskoniai – neįtikėtiną aromatą. Paįvairinkite savo arbatos ir kavos rutiną!
Ingredientai Karštas pieno kokteilis su moliūgais ir prieskoniais (2 porcijoms)
Moliūgas – 150-190 g (tyrės pavidalo)
Pienas – 500 ml
Cukrus – 25 g
Badjanum – 1 žvaigždutė
malto cinamono – 0,5-1 šaukštelis.
Vanilinas – 0,25 šaukštelio.
Gvazdikėliai (džiovinti pumpurai) – 2-3 vnt.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasŠiltas pieno kokteilis su moliūgais ir prieskoniais
Recepto nuotrauka: Karštas pieno kokteilis su moliūgais ir prieskoniais – 1 žingsnis.
Paruoškite ingredientus.
Recepto nuotrauka: Karštas moliūgų prieskonių kokteilis – 2 žingsnis
Moliūgą nulupkite ir supjaustykite mažais 3-4 cm dydžio kubeliais. Sudėkite moliūgo griežinėlius į nedidelį puodą arba puodą storu dugnu.
Recepto nuotrauka: Karštas moliūgų prieskonių kokteilis – 3 žingsnis.
Suberkite cukrų, vaniliną, gvazdikėlius, svogūnėlius ir 0,5 šaukštelio cinamono.
Recepto nuotrauka: Karštas moliūgų prieskonių kokteilis – 4 žingsnis.
Supilkite pieną. Užvirkite ant vidutinės ugnies. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 15 minučių, kol moliūgas suminkštės.
Recepto nuotrauka: Karštas moliūgų prieskonių kokteilis – 5 žingsnis
Išimkite badaną ir gvazdikėlius, jų nebereikės.
Pieno ir moliūgų mišinį plakite panardinamuoju maišytuvu 2-3 minutes, kol moliūgas visiškai susmulkės.
Jei pageidaujate, gėrimą taip pat galite perkošti. Tokiu atveju po įtempimo dar kartą suplakite, kad vėl susidarytų skanios pieno putos.
Recepto nuotrauka: Karštas moliūgų prieskonių kokteilis – 6 žingsnis
Supilkite karštą gėrimą į stiklines.
Recepto nuotrauka: Karštas moliūgų prieskonių kokteilis – 7 žingsnis
Jei norite, kiekvieną gėrimą pabarstykite likusiu cinamonu.
Karštas moliūgų prieskonių kokteilis paruoštas patiekti.
Mėgaukitės!