Paprastas bruknių padažas
SUDEDAMOSIOS DALYS
- 500 g spanguolių
- 2 puodeliai cukraus
- 1 v. š. prieskoninių žirnelių
- žiupsnelis jūros druskos
GAMINIMO RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Suberkite prieskonius į trintuvą ir lengvai sutrinkite – taip, kad uogos nebūtų smulkiai sutrupintos, o tiesiog suskiltų į kelis gabalėlius.
- Supilkite cukrų į puodą, įpilkite šiek tiek daugiau nei 0,5 puodelio šalto vandens, pastatykite ant vidutinės ugnies ir maišydami ištirpinkite cukrų. Suberkite prieskonius ir nemaišydami virkite 5 minutes.
- Sudėkite bruknes, išmaišykite, užvirinkite ant didelės ugnies. Tada sumažinkite ugnį iki minimumo, virkite, nuimdami putas, 15 minučių. Prieš patiekdami atvėsinkite, 30 min.
Patiekite su bet kokia mėsa, mėsos kukuliais ir bulvių kukuliais .