Kalmarų Paruošimas

Hee su kalmarais ir morkomis

„Hee” su kalmarais ir morkomis yra labai skanus šaltas užkandis. Šį patiekalą lengva paruošti, o rezultatas patiks daugeliui žmonių. Užkandis yra vidutiniškai aštrus, ryškus, apetitiškas ir labai skanus. Jį galima patiekti kaip užkandį ne tik kasdieniam valgymui, bet ir šventei. Rekomenduoju!

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti hee su kalmarais ir morkomis, turėsite:

  • kalmarų skerdena – 3 vnt;
  • morkos – 2 vnt;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • morkų prieskonių – 1 šaukštelis;
  • lauro lapas – 1 vnt;
  • 9 % actas – 50 ml;
  • sojų padažas – 50 ml;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai.

Kalmarų Paruošimas Maisto gaminimo procesas

  1. Paruoškite ingredientus. Nulupkite morkas ir svogūnus. Nulupkite kalmarus nuo folijos.
  2. Morkas sutarkuokite korėjietiška tarka, sudėkite į dubenį, įberkite druskos, išmaišykite ir palikite 20 minučių.
  3. Norėdami išvirti kalmarus, ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu, įmeskite 1 lauro lapą ir užvirinkite vandenį. Į verdantį vandenį įmerkite vieną kalmaro skerdeną ir virkite 10 sekundžių nuo virimo temperatūros. Išimkite kalmarus ir sudėkite į lėkštę. Vėl palaukite, kol vanduo užvirs, tada įdėkite kitą kalmarą ir pavirkite 10 sekundžių. Kai kalmarai bus paruošti, atvėsinkite juos. Taip išvirus kalmarus, jie bus minkšti, švelnūs ir ne guminiai.
  4. Nusausinkite morkas. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pridėkite prie morkų.
  5. Kalmarus supjaustykite ilgomis juostelėmis ir sudėkite prie daržovių.
  6. Įberkite korėjietiškų morkų prieskonių.
  7. Gerai sumaišykite kalmarus ir daržoves. Tada supilkite actą, sojų padažą ir aliejų. Gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve 2-3 valandoms.
  8. Štai ryškus ir apetitiškas hee su kalmarais ir morkomis. Labai skanus, patariu visiems!
  9. Gero apetito!

Kaip teisingai paruošti kalmarus? Per kiek minučių paruošiamos šaldytos jūros gėrybės?

Kaip teisingai paruošti šaldytus kalmarus

Kalmarų virimas yra paprastas procesas, tačiau jam reikia išmanyti kai kurias ypatybes. Kad šviežiai užšaldyti kalmarai kepdami nesukietėtų ir nesumažėtų, reikia laikytis tik 2 pagrindinių taisyklių:

ruošti jūros gėrybes tik atšildytas

virti trumpai

Laikydamiesi toliau pateiktų rekomendacijų, kalmarus lengvai paruošite minkštus ir sultingus!

Ingredientai

  • Švieži šaldyti kalmarai0,6-1 kg

Virimas

1 veiksmas: tinkamai atitirpinkite

Produktą verta atitirpinti palaipsniui, paliekant jį šaldytuve 4-6 valandas, o paskui valandą ar dvi kambario temperatūroje, tada mėsa išlaikys savo struktūrą ir tolygiai išvirs.

2 veiksmas: nudeginkite

Jei nusipirkote neluptus moliuskus, tuomet pašalinus vidurius, trumpalaikis panardinimas į verdantį vandenį padės greitai pašalinti plėveles: Tam puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Žnyplėmis pakaitomis 5-10 sekundžių nuleiskite kalmarus. Kai rausva oda pradės raukšlėtis, išimkite skerdenas ir perkelkite į dubenį su ledu.

3 veiksmas: valymas

Palaukite, kol atvės, ir pradėkite valyti: viršutinė plėvelė dabar lengvai atsiskirs, o „išvertę” skerdeną galėsite išvalyti ir vidų. Nepamirškite nuimti skaidraus vamzdelio, kuris padeda moliuskams išlaikyti formą, paprasčiausiai patraukus už pagrindo.

4 veiksmas: virkite

Kalmarus būtina virti laikantis taisyklės: kuo mažiau termiškai apdoroti, tuo geriau. Ši tiesa galioja beveik visoms jūros gėrybėms, o virimas neužima daug laiko. Nuluptus nuo plėvelių kalmarus sudėkite į verdantį, šiek tiek pasūdytą vandenį. Palaukite, kol jis vėl užvirs. Išjunkite viryklę ir išimkite iš vandens

5 žingsnis: atvėsti

Išėmus iš verdančio vandens, kalmarų baltymai dar kurį laiką koaguliuoja, todėl jei virimo procesas šiek tiek užsitęsė, jį sustabdyti padės ledas arba šaltas vanduo.

Parašykite komentarą