Kaip Virti Kalmarus

Kalmarų salotos su pupelėmis ir kiaušiniene

Kalmarai yra maistingos ir sveikos jūros gėrybės, kurias vertina daugelis kulinarų. Juos galima sūdyti, kepti, virti ir marinuoti. Kalmarai puikiai tinka sriuboms, kotletams ir, žinoma, salotoms. Čia pateikiamas originalus kalmarų pupelių salotų receptas.

Sudedamosios dalys

Kalmarų salotoms su pupelėmis ir omletu paruošti reikia:

  • kalmarų skerdenos – 2 vnt. (300 g);
  • konservuotų raudonųjų pupelių – 310 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • žaliųjų svogūnų – 50-70 gr;
  • šaukštą miltų;
  • majonezo, druskos.

Kaip Virti Kalmarus Maisto gaminimo procesas

  1. Pirmiausia išvirkite kalmarų skerdenas. 2-3 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje (kaip virti kalmarus).
  2. Leiskite kalmarų skerdenoms atvėsti. Supjaustykite kalmarus dideliais griežinėliais (kaip nuotraukoje).
  3. Paruoškite omletą. Kadangi salotoms reikia kietesnės konsistencijos omleto nei įprastai, jo gamybai nenaudosime pieno ar vandens. Vietoj pieno naudojame majonezą ir įmaišome miltų, kad omletas būtų tirštesnis.
  4. Įmuškite du kiaušinius.
  5. Įdėkite šaukštą majonezo ir šaukštą miltų (be užpilo).
  6. Dar kartą perbraukite masę.
  7. Kepkite omletą ant vidutinės ugnies, uždengę keptuvę dangčiu.
  8. Leiskite atvėsti, tada supjaustykite dideliais griežinėliais (kaip pavaizduota paveikslėlyje).
  9. Smulkiai supjaustykite salotoms skirtus žaliuosius svogūnus.
  10. Iš skardinės pupelių nusausinkite visą skystį.
  11. Sumaišykite ingredientus (kalmarus, omletą, pupeles, žaliuosius svogūnus). Druska pagal skonį.
  12. Įpilkite šiek tiek majonezo.
  13. Mūsų kalmarų pupelių salotos paruoštos.
  14. Mėgaukitės maistu.

 

 

Parašykite komentarą