Kaip sūdyti silkes namuose
Pirkti silkę parduotuvėje – tai tarsi žaisti rusišką ruletę. Sunku nuspėti, koks sūrus yra produktas. Be to, pirkdami silkę tikimės, kad žuvis visiškai patenkins mūsų gastronominius skonius. Praktiškai ne visada esame patenkinti nusipirktos silkės skoniu. Namuose sūdyti žuvį daug paprasčiau patiems.
Sudedamosios dalys
Norint sūdyti silkę namuose, reikės:
- silkė – 2 vnt;
- virinto kambario temperatūros vandens – 600 ml (3 puodeliai);
- druskos – 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- juodųjų pipirų pagal žirnius – 10 žirnių;
- lauro lapų – 4 vnt;
- gvazdikėlių žiedai – 2 vnt.
Maisto gaminimo procesas
- Pateikiame paprastą silkės marinavimo namuose receptą.
- Sūdymui geriau rinktis didelę silkę. Mes sūdysime visą žuvį, tačiau galite sūdyti visą žuvį be galvos ir vidurių.
- Pirmiausia turite paruošti marinavimo marinatą.
- Paimkite 600 ml (3 puodelius) kambario temperatūros virinto vandens. Ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą druskos ir 1 valgomąjį šaukštą cukraus. Įdėkite kelis juodųjų pipirų grūdelius, kelis lauro lapelius ir porą gvazdikėlių žiedų.
- Panardinkite silkę į marinatą. Silkės turi būti visiškai panardintos į vandenį. Jei marinato nepakanka, įpilkite vandens ir atitinkamą kiekį druskos bei cukraus. Uždenkite dangčiu ir palikite mirkti. Jei norite lengvai sūdytos silkės, sūdymui pakanka 12 valandų. Jei norite vidutinio sūrumo silkės, druskos tirpale žuvį laikykite maždaug vieną dieną.
Sūdyti silkes lengva ir net smagu. Galite eksperimentuoti ir į marinatą dėti įvairių prieskonių bei druskos ir cukraus derinį. Ir sutiksite, kad savo rankomis pagaminta silkė yra daug skanesnė.