
PYRAGAS IŠ MANO VAIKYSTĖS: GRIETINĖS PYRAGAS
VIETOS APRAŠYMAS
Naminiai tortai negali būti lyginami su parduotuvėje keptais tortais! Kepimo procesas yra stebuklingas, jį lydi neįtikėtini aromatai ir troškimas paskanauti dar daugiau skanėstų.
Daugelis šiuolaikinių namų šeimininkių stengiasi nustebinti savo artimuosius amerikietišku sūrio pyragu arba itališku tiramisu. Tačiau norime jums priminti vaikystės tortą, kurį mūsų mamos kepdavo gimtadieniams ir kitoms šventėms. Jo receptas nereikalauja egzotiškų ingredientų ar valandų virtuvėje. Jis gana paprastas ir prieinamas. Susipažinkite su grietinės pyragu!
Švelnūs sultingi pyragaičiai, mirkyti grietinėje, nenusileidžia madingiems desertams. Jei norite paeksperimentuoti, galite pagaminti grietinės tortą su kondensuotu pienu arba vietoj klasikinio torto naudoti daugiafunkcinę keptuvę.
KLASIKINIS GRIETINĖS PYRAGAS
Klasikinį grietinės tortą pagaminti gana paprasta. Svarbiausia – kremu ištrinti plutą ir palikti ją mirkti 6-8 valandas. Net ir maži virėjai gali prisidėti prie kulinarinio šedevro kūrimo. Juk jie paprastai gauna didžiausius kąsnius!
SUDEDAMOSIOS DALYS
Kepimo plutai:
- Miltai 2 puodeliai
- Cukrus 1 puodelis
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Grietinė TM „Rud”, 21% 1 puodelis
- Soda 2 šaukšteliai.
- Kakavos milteliai 1,5 valgomojo šaukšto.
Kremui:
- Grietinė „Rud”, 21 % 2 puodeliai.
- Cukrus 1 puodelis
PRAŠYMAS
- Norėdami paruošti grietinės pyragą, turite iškepti du pyragus – šviesų ir tamsų. Pirmiausia pagaminkite lengvą pyragą. Įmuškite 2 kiaušinius, įberkite 0,5 puodelio cukraus ir gerai išplakite.
- Į dubenį supilkite 0,5 puodelio grietinės, įberkite 1 šaukštelį sodos ir gerai išmaišykite, kol grietinės tūris padvigubės. Supilkite grietinę ant kiaušinių mišinio ir išmaišykite. Suberkite miltus ir atsargiai išminkykite tešlą.
- Supilkite tešlą į formeles ir kepkite 30-35 minutes 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Pyragas turi būti gerai iškepęs, jo paruošimą patikrinkite mediniu iešmeliu arba dantų krapštuku.
- Pagal tą patį receptą pagaminkite tamsų pyragą. Vienintelis skirtumas – į miltus įberti 1,5 valgomojo šaukšto kakavos miltelių. Kepkite, kol bus paruoštas.
- Palikite tortą atvėsti, paruoškite grietinę. Į 2 puodelius grietinės įberkite puodelį cukraus ir gerai išplakite.
- Perpjaukite pyragą išilgai, kad jis būtų dvigubai didesnis. Tada surenkite tortą: apatinį pyragą patepkite kremu, antrąjį – kremu ir t. t. Kad kreminis tortas būtų minkštesnis, kremu patepkite šonus. Palikite tortą šaldytuve 6-8 valandoms arba per naktį, kad kremas sustingtų ir tortas įsigertų.