Triušienos troškinys
Šis patiekalas mus pasiekė tiesiai iš Prancūzijos. Fricase – tai baltos mėsos troškinys. Kaip mėsa tinka vištiena arba triušiena, tačiau būna išimčių ir jo sudėtyje galima rasti jautienos arba kiaulienos. Šį triušienos frikaso receptą parengiau perskaičiusi daug informacijos internete ir jis kuo labiau atitinka originalą. Ar man pavyko, negaliu tiksliai pasakyti, nes Prancūzijoje nesu buvęs. Tačiau galiu tvirtai pasakyti, kad jis labai skanus ir neįprastas.
Ingredientai
Triušienos frikasė gaminimui reikės:
- Reikės: 2 triušio kojų;
- 400 g pievagrybių;
- 150 g sultinio;
- 150 g grietinėlės 33 %;
- 100 g sauso baltojo vyno;
- 2 kiaušinių tryniai;
- 3 v. š. grietinėlės;
- žolelių (šalavijų, čiobrelių, petražolių stiebų, lauro lapų);
- druskos, baltųjų pipirų.
Virimo procesas
- Sūdykite triušio kojas.
- Sūdykite triušio kojas.Keptuvėje ištirpinkite lydytą sviestą. Apkepkite ant jo triušį iš abiejų pusių ant didelės ugnies. Apkepę perkelkite į puodą.
- Keptuvėje ištirpinkite ištirpintą sviestą. Kepkite triušį iš abiejų pusių ant didelės ugnies. Apkepę perkelkite į keptuvę.Grybus supjaustykite juostelėmis (žr. nuotrauką) ir apkepkite keptuvėje, kurioje buvo kepamas triušis.
- Pievagrybius supjaustykite juostelėmis ir apkepkite keptuvėje, kurioje buvo kepamas triušis.
- Grybai sudedami į triušieną ir viskas užpilama vynu. Troškinkite triušį vyne ant mažos ugnies, kol vynas išgaruos perpus.
- Į triušieną sudedami grybai ir viskas užpilama vynu. Triušis troškinamas vyne ant silpnos ugnies, kol vynas išgaruos perpus.
- Kai vynas išgaruoja, į triušieną supilamas sultinys, įberiama baltųjų pipirų ir žolelių puokštė. Troškinkite po dangčiu 40-50 minučių, kol triušiena bus paruošta.
- Kai vynas išgaruos, į triušieną supilkite sultinį, baltuosius pipirus ir žolelių puokštę. Troškinkite po dangčiu 40-50 minučių, kol triušiena bus paruošta.
- Praėjus šiam laikui triušį išimame iš troškintuvo. Išimame žolelių puokštę. Sumaišome trynius ir grietinėlę ir plona srovele supilame į sultinį, kuriame virė triušiena. Stipriai suplakame plaktuvu, kad neliktų gumuliukų. Jei reikia, pagal skonį įberiame druskos ir pipirų.
- Praėjus laikui, triušieną išimame iš troškintuvo. Išimame žolelių puokštę. Sumaišome trynius ir grietinėlę ir plona srovele pilame į sultinį, kuriame virė triušiena. Stipriai suplakame plaktuvu, kad nesusidarytų gumuliukų. Jei reikia, pagal skonį įberiame druskos ir pipirų.
- Padažą užvirinkite ir į jį įdėkite triušieną.
- Užvirinkite padažą ir į jį įdėkite triušieną.
- Palaikome padaže 5 minutes ir patiekiame į stalą pagal šį nuostabų receptą paruoštą triušienos frikasą. Prancūzijoje kaip garnyras prie triušienos frikasė patiekiami ryžiai. O jūs pasikliaukite savo skonio pageidavimais ir nuotaika.
- Palaikome padaže 5 minutes ir patiekiame į stalą pagal šį nuostabų receptą paruoštą triušienos frikasą. Ryžiai Prancūzijoje patiekiami kaip garnyras prie fricassee. O jūs pasikliaukite savo skonio pageidavimais ir nuotaika.
- Gero apetito!
10 sultingo ir minkšto triušio orkaitėje receptų
Kepkite gabalėliais arba visą skerdieną, su grietine, adžika arba medumi, su daržovėmis arba be jų. Bus skanu.
1. Triušiena orkaitėje su grietinėle, sojų padažu ir svogūnais
Nuotrauka: lenyvavsha/Depositphotos
Ingredientai
– 3 nedidelių svogūnų;
– 1 citrina;
– 650 g triušienos;
– 3 šaukštai sojų padažo;
– 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus;
– 8-10 česnako skiltelių;
– 1 arbatinis šaukštelis džiovintų arba šviežių čiobrelių
– 1 arbatinis šaukštelis džiovintų arba šviežių rozmarinų
– druskos – pagal skonį;
– juodųjų pipirų – pagal skonį;
– 250 ml grietinėlės;
– žalumynai neprivalomi.
Gaminimas
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba ketvirčiais, citriną – pusiau.
Pavargote galvoti, ką gaminti pietums ar vakarienei? Prenumeruokite ” Yra laiko ” Telegramoje. Kasdien atrenkame geriausius receptus, kad palengvintume jūsų gyvenimą.
Triušieną padalykite į porcijas, užpilkite sojų padažu, išmaišykite ir palikite 30 minučių šaldytuve. Tada perkelkite į aliejumi pateptą formą. Įdėkite citriną , neluptas česnako skilteles ir svogūną. Pabarstykite čiobreliais ir rozmarinais, druska, pipirais ir užpilkite grietinėle.
Kepkite apie 45-60 minučių arba šiek tiek ilgiau 180 °C temperatūroje. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais.
2. Orkaitėje keptas triušis su svogūnais, satsebeli ir grietine
Nuotr: 2. GMMaria/Shutterstock
Ingredientai
– 1 triušis;
– 3 svogūnai;
– 3-4 skiltelės česnako;
– 200 g grietinės;
– 1½ arbatinio šaukštelio druskos;
– 1 žiupsnelis maltos kalendros;
– 1 žiupsnelis ucho-suneli;
– 1 žiupsnelis baziliko;
– 100 ml satsebeli padažo;
– 1 valgomasis šaukštas sausos adžikos.
Gaminimas
Supjaustykite triušį porcijomis, svogūną – žiedais arba pusžiedžiais. Česnaką pertrinkite per presą.
Sumaišykite grietinę su druska, kalendra, ucho-suneli, bazilikais, satsebeli, adžika , svogūnais ir česnakais.
Giliame dubenyje sumaišykite triušienos gabalėlius su grietinės padažu, uždenkite maistine plėvele ir palikite 10-12 valandų šaldytuve. Tada perkelkite į kepimo maišelį, jį užriškite ir padarykite kelias mažas skylutes.
Kepkite triušieną maždaug 50-60 minučių 190-200 °C temperatūroje. Tada atidarykite maišelį ir palikite orkaitėje dar 5-10 minučių.
3. Triušis orkaitėje su svogūnais ir bulvėmis
Nuotrauka: timolina/Depositphotos
Ingredientai
– 2½ kg triušienos;
– 1 kg bulvių;
– 1-2 svogūnai;
– 3 šaukštai majonezo;
– 400-500 ml vandens;
– druskos – pagal skonį;
– juodųjų pipirų – pagal skonį;
– 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus.
Gaminimas
Triušieną supjaustykite porcijomis, bulves – vidutinio dydžio. Supjaustykite svogūną. Majonezą sumaišykite su vandeniu, druska ir pipirais.