Kaip Kepti Bulves

13 geriausių bulvių kepimo orkaitėje būdų

Daugelio jų tikrai nesate bandę. Ir ne veltui.

1. Klasikinė orkaitėje kepta bulvė

Sudedamosios dalys

  • 4 didelės bulvės;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • druskos pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 30 g sviesto.

Paruoškite

Bulves nuplaukite ir kelis kartus iš visų pusių subadykite šakute. Apšlakstykite bulves alyvuogių aliejumi, pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.

Dėkite bulves ant iki 180 °C įkaitintos orkaitės grotelių ir kepkite 60-75 minutes. Paruoštumą patikrinkite šakute: bulvės turi būti minkštos.

Kiekvienoje bulvėje padarykite išilginį pjūvį, pabarstykite druska, pipirais ir įdėkite gabalėlį sviesto.

2. Keptos bulvės su rozmarinu ir česnakais

Sudedamosios dalys

  • 900 g bulvių;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 4 česnako skiltelės;
  • druskos pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • ½ ryšulėlio šviežio rozmarino.

Paruošimas

Gerai nuplaukite bulves. Jei gumbai per dideli, perpjaukite per pusę arba ketvirčiais. Sudėkite bulves ant kepimo skardos, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite smulkintu česnaku, druska, pipirais ir kapotais rozmarinais. Keletą rozmarino šakelių palikite patiekimui.

Įmaišykite bulves ir pašaukite į 220 °C įkaitintą orkaitę maždaug valandai. Bulves periodiškai apverskite. Jei plutelė nepakankamai traški, kepimo laiką pailginkite 15 minučių. Prieš patiekdami papuoškite daržoves šviežiais rozmarinais.

3. Keptos bulvės su citrina

Sudedamosios dalys

  • 700 g bulvių;
  • 1 citrina;
  • 2 česnako skiltelės;
  • Kelios čiobrelių šakelės;
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • ¾ arbatinio šaukštelio jūros druskos;
  • ¼ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

Bulves nuplaukite standžiu šepetėliu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Perpjaukite bulves per pusę arba ketvirčiais, jei gumbai per dideli, ir sudėkite jas į dubenį.

Perpjaukite citriną išilgai į keturias dalis. Išspauskite iš jų sultis į dubenį su bulvėmis ir įdėkite ketvirtadalį citrinos. Sudėkite smulkintą česnaką, smulkintus čiobrelius, aliejų, druską ir pipirus ir gerai išmaišykite.

Sudėkite bulves ant kepimo skardos ir įkaitinkite orkaitę iki 230 °C maždaug 30 minučių. Periodiškai apverskite riekeles, kol paruduos.

4. Druskoje keptos bulvės.

Sudedamosios dalys

  • 8 dideles bulves;
  • 2 kiaušinių baltymai;
  • 4 šaukštai jūros druskos;
  • 50 g sviesto.

Paruošimas

Nuplaukite bulves ir kiekvieną gumbą 2-3 kartus subadykite šakute. Pirmiausia panardinkite juos į lengvai išplaktus baltymus, tada apibarstykite druska ir sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite 160 °C įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Tada padidinkite temperatūrą iki 200 °C ir kepkite dar 1 valandą.

Prieš patiekiant druskos perteklių nuplaukite. Kiekvienoje bulvėje padarykite gilų pjūvį ir į vidų įdėkite nedidelį gabalėlį sviesto.

5. Keptos bulvės su grietine ir sūriu

Sudedamosios dalys

  • 4 bulvės;
  • 1 ¹⁄₂ šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 180 ml grietinės;
  • 60 g suminkštinto sviesto;
  • 2 šaukštai pieno;
  • Kelios žaliojo svogūno šakelės;
  • ¾ arbatinio šaukštelio druskos;
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 50 tarkuoto tarkuoto kietojo sūrio.

Paruoškite

Nuplaukite bulves, patepkite jas alyvuogių aliejumi, sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Šakute arba peiliu patikrinkite, ar bulvės iškepusios.

Bulves atvėsinkite, nupjaukite viršų ir šaukštu išimkite šerdį. Bulvių minkštimą sumaišykite su grietine, sviestu, pienu, smulkintu svogūnu, druska, pipirais ir sūriu. Užpilkite bulves mišiniu ir pašaukite į orkaitę dar 20 minučių.

6. Bulvės su šonine, sūriu ir grietine

Sudedamosios dalys

  • 4 bulvės;
  • 60 g sviesto;
  • 1 česnako skiltelė;
  • druskos pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 4 griežinėliai šoninės;
  • 100 g tarkuoto čederio;
  • 100 ml grietinės;
  • Kelios žaliojo svogūno šakelės.

Paruoškite

Gerai nuplaukite bulves ir padarykite jose daug gilių vertikalių įpjovų. Sudėkite gumbus ant kepimo skardos ir į kai kurias įpjovas įdarykite sviesto gabalėliais ir plonais česnako griežinėliais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros ir kepkite apie valandą.

Tuo tarpu apkepkite šoninę, kol taps traški, ir susmulkinkite. Išimkite bulves, įdarykite jas sūriu ir šonine ir dėkite į orkaitę dar 5 minutėms, kol sūris išsilydys. Prieš patiekdami bulves papuoškite grietine ir smulkintais laiškiniais česnakais.

7. Graikiškos bulvės su citrinų ir jogurto padažu

Sudedamosios dalys

  • 3-5 dideles bulves;
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų česnakų;
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio;
  • druskos pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 150 g graikiško jogurto;
  • ½ citrinos;
  • kelias petražolių šakeles;
  • žiupsnelis paprikos;
  • 100 g fetos sūrio;
  • sauja vyšninių pomidorų;
  • 1 nedidelis agurkas;
  • Saujelė alyvuogių, geriausia kalamata;
  • Kelios šakelės krapų.

Paruošimas

Nuplaukite bulves ir supjaustykite pailgais griežinėliais. Sudėkite juos ant kepimo skardos, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite česnakais, raudonėliais, druska ir pipirais ir išmaišykite. Sudėkite bulves odele žemyn ir 35-40 minučių pašaukite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę.

Tuo tarpu paruoškite padažą. Sumaišykite jogurtą, citrinos sultis, smulkintas petražoles ir papriką.

Virtas bulves apibarstykite fetos griežinėliais, pomidorų griežinėliais, kubeliais pjaustytais agurkais, kapotomis alyvuogėmis ir smulkintais krapais. Bulves patiekite su jogurto padažu.

8. Jamie Oliverio bulvių gratinas

Sudedamosios dalys

  • 200 ml pieno;
  • 300 ml dvigubos grietinėlės;
  • 1 lauro lapas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • jūros druskos pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 2 ¹⁄₂ kg bulvių;
  • Kelios šakelės šviežių čiobrelių;
  • 1 nedidelis gabalėlis sviesto;
  • sauja tarkuoto parmezano;
  • 6 riekelės šoninės – neprivaloma;
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus – nebūtina.

Paruošimas

Supilkite pieną ir grietinėlę į puodą, įdėkite lauro lapą ir plonai supjaustytą česnaką. Užvirinkite, retkarčiais pamaišydami. Tada dar porą minučių pavirkite mišinį ant silpnos ugnies. Nuimkite nuo ugnies ir pagardinkite druska bei pipirais.

Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Į keptuvę su pienu sudėkite bulves ir didžiąją dalį smulkintų čiobrelių. Išmaišykite ir sudėkite į riebalais išteptą stačiakampį kepimo indą.

Pabarstykite tarkuotu parmezanu ir pašaukite į 200 °C įkaitintą orkaitę maždaug valandai. Jei bulvės pradeda šiek tiek degti, uždenkite jas folija.

Paruoštą patiekalą papuoškite likusiais čiobreliais ir, jei norite, alyvuogių aliejuje pakepintomis šoninės riekelėmis.

9. Bulvės, įdarytos jautiena ir daržovėmis

Sudedamosios dalys

  • 4 didelės bulvės;
  • 120 ml pieno;
  • 30 g sviesto;
  • druskos pagal skonį;
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • ½ svogūno;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 250 g maltos jautienos;
  • 2 šaukštus miltų;
  • 300 g bet kokių šaldytų arba šviežių daržovių;
  • 200 ml jautienos sultinio;
  • 100 ml vandens;
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių;
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio;
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų.

Paruoškite

Gerai nuplaukite bulves ir kelis kartus jas iš visų pusių subadykite šakute. Dėkite juos į mikrobangų krosnelę 5 minutėms, paskui apverskite ir dar 5 minutėms įdėkite į mikrobangų krosnelę. Patikrinkite, ar bulvės paruoštos peiliu arba dantų krapštuku: bulvių vidus turi būti minkštas.

Nupjaukite bulvių viršūnėles, šaukštu išskobkite beveik visą minkštimą ir sudėkite į dubenį. Į masę supilkite pieną, sviestą, druską ir sutrinkite.

Alyvuogių aliejų įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Jame pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Tada sudėkite maltą mėsą į keptuvę ir kepkite kelias minutes. Įmaišykite miltus ir išmaišykite. Sudėkite daržoves, sultinį, vandenį, čiobrelius, raudonėlius, pipirus ir druską. Užvirinkite ir retkarčiais pamaišydami virkite apie 2 minutes, kol faršas sutirštės.

Sudėkite bulvių odeles ant kepimo skardos ir įdarykite jas mėsos mišiniu. Atvėsusią bulvių košę įdėkite į pypkės maišelį su žvaigždės formos antgaliu ir ja uždenkite įdarą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol mišrainės kraštai paruduos.

10. Traškios bulvių skiltelės su parmezanu

Sudedamosios dalys

  • 3 didelės bulvės;
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 valgomasis šaukštas džiovintų česnakų;
  • 1 valgomasis šaukštas itališkų žolelių;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 50 tarkuoto parmezano;
  • kelias petražolių šakeles.

Paruoškite

Gerai nuplaukite bulves ir supjaustykite ilgomis plonomis riekelėmis. Sudėkite juos ant kepimo skardos, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite prieskoniais ir sumaišykite. Bulves išdėliokite oda žemyn ir apibarstykite tarkuotu parmezanu.

Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 25-27 minutes, kol bulvės taps traškios ir auksinės spalvos. Iškeptas bulves pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite su Cezario padažu arba kitu padažu pagal skonį.

11. Orkaitėje keptos bulvės su brokoliais ir sūrio padažu

Sudedamosios dalys

  • 4 bulvės;
  • 2 ¹⁄₂ šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 valgomasis šaukštas druskos;
  • 2 brokolių galvos;
  • 100 ml nugriebto pieno;
  • ½ arbatinio šaukštelio kukurūzų krakmolo;
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio.

Paruoškite

Nuplaukite bulves ir apšlakstykite jas šaukštu alyvuogių aliejaus. Bulves iš visų pusių subadykite šakute ir įtrinkite druska. Sudėkite gumbus ant orkaitės grotelių ir kepkite 220 °C temperatūroje 45-50 minučių.

Likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos sudėkite brokolių žiedynus ant kepimo skardos, apšlakstykite šaukštu aliejaus, lengvai pabarstykite druska ir pašaukite į orkaitę.

Nedideliame puode sumaišykite pieną ir krakmolą. Užvirkite ant vidutinės ugnies, tada sudėkite likusį sviestą ir sūrį. Nuolat maišydami virkite, kol padažas taps tirštas ir vientisas.

Išvirusias bulves sudėkite į lėkštę, nupjaukite viršų, ant viršaus išdėliokite brokolius ir apšlakstykite sūrio padažu.

12. keptos bulvės su kiaušiniu, sūriu ir šonine

Sudedamosios dalys

  • 3 didelės bulvės;
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • druskos pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 30 g sviesto;
  • 3 dideli kiaušiniai;
  • 50 g tarkuoto čederio;
  • 3 griežinėliai šoninės;
  • 2 griežinėliai žaliojo svogūno.

Paruošimas

Gerai nuplaukite bulves standžiu šepetėliu. Šakutes iš visų pusių subadykite šakute, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Dėkite juos į mikrobangų krosnelę 8 minutėms.

Kai bulvės šiek tiek atvės, sudėkite jas ant pergamentu išklotos kepimo skardos, nupjaukite viršų ir šaukštu išimkite šerdį. Į duobutę įdėkite gabalėlį sviesto, kiaušinį, sūrį ir susmulkintą keptą šoninę. Pabarstykite smulkintu svogūnu.

Taip pat įpilkite ir kitas bulves. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol baltymai pabals.

13. Orkaitėje keptos bulvės su garstyčiomis, sūriu ir pupelėmis

Sudedamosios dalys

  • 6 didelės bulvės;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • Druska – pagal skonį;
  • 85 g sviesto;
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių;
  • 6 žalių svogūnų dribsnių;
  • 230 g tarkuoto kietojo sūrio;
  • 600 g konservuotų pupelių.

Paruoškite

Bulves nuplaukite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Sudėkite juos ant kepimo skardos ir įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite 1 valandą.

Šiek tiek atvėsusias bulves perpjaukite išilgai pusiau. Šaukštu išimkite beveik visą minkštimą. Sumaišykite jį su sviestu, garstyčiomis, druska, smulkintais svogūnais, sūriu ir pupelėmis. Užpildykite bulvių odeles mišiniu, pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite dar 30-40 minučių.

Parašykite komentarą