Baklažanai, įdaryti malta jautiena ir kaparėliais
Ruduo – spalvingų baklažanų sezonas. Norėčiau pasidalyti originalių baklažanų receptu, kuris taps puikia vakariene!
SUDEDAMOSIOS DALYS
- baklažanai 300g
- malta jautiena 200g
- kaparėliai 10 g
- švieži pomidorai 110g
- alyvuogės be kauliukų 90 g
- goudos sūris 100 g
- svogūnai 100 g
- portveinas 80 g
ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS
- Nuplaukite visas daržoves. Pašalinkite baklažanų kotelius. Peiliu ir šaukšteliu išskobkite baklažano minkštimą, palikdami 3-4 mm storio šonus. Minkštimą supjaustykite 1 x 1 cm dydžio atsitiktiniais gabalėliais. Įjunkite orkaitę iki 180-200 °C temperatūros. Jei pomidorai savo sultyse nesusmulkinti, sutrinkite juos blenderiu.
- Baklažanų minkštimą pagardinkite druska ir atidėkite į šalį 5-7 minutėms. Po to nuplaukite po tekančiu vandeniu. Svogūną supjaustykite 1×1 cm dydžio kubeliais. Alyvuoges perpjaukite per pusę. Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais.
- Į keptuvę ant didelės ugnies įpilkite aliejaus ir retkarčiais pamaišydami kepkite svogūnus apie 3-4 minutes. Po to sudėkite maltą mėsą ir kepkite dar apie 5-7 minutes.
- Tada sudėkite baklažanų minkštimą ir maišydami kepkite apie 4-6 min. Sudėkite kaparėlius, alyvuoges ir uostą ir maišydami virkite 1-2 min.
- Į maltą mėsą supilkite supjaustytus pomidorus su jų sultimis, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
- Įdarykite baklažanus, ant viršaus uždėkite sūrio griežinėlius ir 10-14 min. pašaukite į orkaitę ant skardos. Išimkite įdarytus baklažanus iš orkaitės, išdėliokite į lėkštes ir patiekite. Gero apetito!