Juoduju Serbentu Kompotas

JUODŲJŲ SERBENTŲ KOMPOTAS ŽIEMAI 3 LITRŲ STIKLAINYJE

Gražu, skanu ir labai naudinga! Žiemai serbentų kompotą paruošti labai paprasta. Šio gėrimo skonis daug sodresnis iš skardinės, o ne virto puode. O spalva labai ryški ir sodri.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

Juodieji serbentai – 400 gr

Vandens – 2,6 l

Cukrus (pagal skonį, ne mažiau kaip 250 gr) – 250 gr

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip pasigaminti serbentų kompotą žiemai? Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Išrūšiuokite serbentus, palikdami labiausiai prinokusias ir sveikas uogas, pašalinkite uodegėles ir šakeles. Jei norite labai saldžių kompotų, galite padidinti cukraus kiekį.
  2. Kruopščiai nuplaukite serbentus. Užvirinkite vandenį kompotui. Vienam trijų litrų stiklainiui reikės apie 2,5-2,6 l vandens, priklausomai nuo uogų kiekio. Todėl geriau vandenį šiek tiek pašildyti. Perteklių visada galima išpilti arba panaudoti antram skardiniam indeliui (jei uždarote kelis skardinius kompoto iš karto).
  3. Išplaukite stiklainį ir sterilizuokite. Aš tai darau taip. Į stiklainio dugną plona srovele, maždaug trečdaliu tūrio, atsargiai įpilkite verdančio vandens. Kad stiklainis nesprogtų, ant jo sienelių negali patekti vandens. Tada uždenkite dangteliu ir palikite 25 minutes. Po to vandenį išpilkite ir stiklainį galima naudoti.
  4. Uogas supilkite į dar šiltą po sterilizacijos stiklainį ir užpilkite verdančiu vandeniu iki kaklelio. Švelniai plona srovele pilkite iki stiklainio dugno, kad jis nesudužtų. Uždenkite ir palikite 10 minučių.
  5. Vandenį iš stiklainio supilkite atgal į puodą. Kad uogos liktų stiklainyje, naudokite specialų dangtelį su skylutėmis. Uždenkite stiklainį dangteliu.
  6. Į vandenį įberkite cukraus. Išmaišykite, užvirinkite ir virkite, kol cukrus visiškai ištirps. Šiame etape galite paragauti sirupo ir pridėti cukraus. Tačiau nepamirškite, kad uogos turės įtakos galutiniam kompoto skoniui ir vėliau.
  7. Gautu sirupu užpilkite serbentus stiklainyje iki kaklelio.
  8. Užsukite stiklainį skardiniu dangteliu su raktu arba uždarykite užsukamu dangteliu. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis ir suvyniokite. Kompotą visiškai atvėsinkite kambario temperatūroje. Laikykite tamsioje, pageidautina vėsioje, nuo tiesioginių saulės spindulių apsaugotoje vietoje.

Atidarius stiklainį paruoštą kompotą galima atskiesti virintu vandeniu pagal savo skonį.

Parašykite komentarą