Paprastas rabarbarų kompotas
SUDEDAMOSIOS DALYS
- rabarbarų stiebai – 1 kg
- cukraus – 1 stiklinė
- vandens – 3 l
GAMINIMO INSTRUKCIJOS
- Peiliu nupjaukite rabarbarų stiebų viršų ir apačią, nulupkite viršutinį stiebų sluoksnį.
- Stiebus supjaustykite 2-3 cm ilgio gabalėliais.
- Dideliame puode užvirinkite 4 litrus vandens, suberkite cukrų ir pavirkite 2 minutes. Dėmesio! Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunamas gana rūgštus kompotas, jei mėgstate saldžiai, įberkite daugiau cukraus.
- Sudėkite rabarbarus. Sureguliuokite kaitrą, kad kompotas virtų lėtai. Virkite 13-15 minučių.
- Tada išjunkite ugnį, uždenkite kompotą dangčiu ir palikite 2 valandas uždengtą.
- Po to galite pertrinti per sietelį, jei nemėgstate minkštimo, arba gerti su minkštimu.