Rabarbarų Kompotas

Paprastas rabarbarų kompotas

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • rabarbarų stiebai – 1 kg
  • cukraus – 1 stiklinė
  • vandens – 3 l

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  1. Peiliu nupjaukite rabarbarų stiebų viršų ir apačią, nulupkite viršutinį stiebų sluoksnį.
  2. Stiebus supjaustykite 2-3 cm ilgio gabalėliais.
  3. Dideliame puode užvirinkite 4 litrus vandens, suberkite cukrų ir pavirkite 2 minutes. Dėmesio! Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunamas gana rūgštus kompotas, jei mėgstate saldžiai, įberkite daugiau cukraus.
  4. Sudėkite rabarbarus. Sureguliuokite kaitrą, kad kompotas virtų lėtai. Virkite 13-15 minučių.
  5. Tada išjunkite ugnį, uždenkite kompotą dangčiu ir palikite 2 valandas uždengtą.
  6. Po to galite pertrinti per sietelį, jei nemėgstate minkštimo, arba gerti su minkštimu.

Parašykite komentarą