Bulgur Receptai

Bulgur receptas

Jei mėgstate skanų ir tinkamą maistą ir dar nesate bandę bulguro, daug ką praleidžiate. Tai beprotiškai sveika ir labai skanu. Pirmą kartą pabandžiusi jį išbandyti, tapau jo gerbėja visiems laikams. Yra nemažai puikių bulguro gaminimo receptų. Jį galite patiekti kaip garnyrą prie mėsos, žuvies, pridėti daržovių, prieskoninių žolelių arba pasigaminti saldų bulgurą. Pasitelkite vaizduotę ir atrasite daug įdomių receptų. Šiandien galite pasvajoti apie saldų bulgurą su mandarinų padažu, kurį galima patiekti atskirai arba kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies.

Sudedamosios dalys

Bulguro su padažu gamybai reikės:

  • 100 g bulguro*;
  • 3 mandarinai;
  • 10 g sviesto;
  • 2 valgomieji šaukštai granuliuoto cukraus;
  • druskos – žiupsnelis.

* – Bulgur – tai iš kviečių pagaminti grūdai, populiarūs Artimuosiuose Rytuose, Balkanuose ir Viduržemio jūros regione. Kviečių grūdai termiškai apdorojami vandeniu, tada džiovinami (tradiciškai – saulėje) ir paprastai išvalomi nuo sėlenų, po to grūdai susmulkinami.

Bulgur Receptai Maisto gaminimo procesas

  1. Pirmiausia paruoškite mandarinų padažą. Nulupkite mandarinus, padalykite juos į skilteles ir išimkite sėklas, jei jų yra. Įberkite granuliuoto cukraus. Švelniai įkaitinkite ir virkite, kol padažas sutirštės. Retkarčiais padažą pamaišykite.
  2. Keletą mandarinų skiltelių palikite bulgurui papuošti, o likusius mandarinus sutrinkite trintuvu. Mandarinų padažas paruoštas.
  3. Į nedidelį puodą įdėkite sviestą ir ištirpinkite.
  4. Į ištirpintą sviestą suberkite bulgurą ir greitai bei gerai išmaišykite.
  5. Po žiupsnelį įberkite druskos ir cukraus. Supilkite dvigubai daugiau vandens nei bulguro, pastatykite ant vidutinės ugnies, uždenkite ir virkite 10-15 minučių.
  6. Leiskite bulgurui pastovėti 5-7 minutes, tada sudėkite į lėkštes ir užpilkite mandarinų padažu. Pagal šį receptą paruoštas bulguras nustebins nuostabiu skoniu.
  7. Gero apetito! Valgykite su malonumu!
Tabbouleh. Bulgur with baked pepper, tomato and feta cheese on an old wooden background. Selective focus.

Kaip paruošti bulgurą: 15 receptų iš „Eat at Home

Bulgur yra labai populiarus Artimuosiuose Rytuose ir yra pagrindinis daugelio nacionalinių patiekalų ingredientas. Mūsų šalyje šis produktas mažai žinomas ir, galbūt dėl tam tikro egzotikos prieskonio, gana retai sutinkamas kasdieniame valgiaraštyje.

Iš tiesų bulgurą galima vadinti artimiausiu manų kruopų ir kuskuso giminaičiu. Tai verdančiu vandeniu nuplikyti, išdžiovinti ir susmulkinti mums pažįstami ir mėgstami kviečių grūdai, o jo kulinarinis panaudojimas neapsiriboja vien rytietiškais patiekalais. Kruopos dažnai naudojamos kaip ryžių alternatyva, patiekiamos kaip garnyras prie žuvies ar paukštienos, dedamos į sriubas ir įdarytos daržovėmis. Naujajame rinkinyje rasite šių ir kitų patiekalų su bulguru receptų.

Kopūstų suktinukai su bulguru ir kiniškais kopūstais

Pradėkime nuo tradicinio patiekalo – kopūstų suktinukų. Esame įpratę į jų įdarą dėti virtų ryžių, tačiau bulguras puikiai tinka ir su malta mėsa. Beje, šiame recepte naudojami ne baltieji, o Pekino kopūstai. Kopūstų suktinukai kepami orkaitėje su morkų, svogūnų ir pjaustytų pomidorų padažu. Išsamus receptas .

Sriuba su bulgurais ir mėsos kukuliais

Į sriubą dažnai dedama įvairių grūdų, kad ji būtų sotesnė. Tam tinka ir maistingasis bulguras. Vietoj įprastų svogūnų įdėkite porų. Morkos ir pomidorai patiekalui suteiks ryškių spalvų. Išsamus receptas .

Paprikos, įdarytos bulguru ir daržovėmis

Dar vienas populiarus patiekalas, į kurį bulguras dedamas kaip alternatyva ryžiams. Kitų pakeitimų įprastame recepte nėra. Paprikas įdarykite kruopomis su malta mėsa, užpilkite grietine ir pomidorų padažu ir 40 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Išsamus receptas .

Bulgur mėsos kukuliai pomidorų padaže

Mėsos kukuliai be mėsos! Jų sudėtyje yra tik bulguro, verdančio vandens, miltų, kiaušinių, kmynų ir pomidorų pastos. Patiekdami rutuliukus apšlakstykite aštriu pomidorų padažu, paprika, česnaku ir bazilikais. Išsamus receptas .

Pomidorai, įdaryti bulguru, artišokais ir kedro riešutais

Julija Vysockaja taip pat mėgsta gaminti įdarytas daržoves. Šį kartą į pomidorų įdarą įeina bulguras, artišokai, saulėje džiovinti pomidorai, alyvuogės ir kedro riešutai. Originalus ir skanus patiekalas pietums ar vakarienei. Išsamus receptas .

Arabiškos salotos tabbouleh

Mūsų pasirinkimas nebūtų pilnas be klasikinio rytietiško skanėsto – tabbouleh salotų. Šis patiekalas – puiki idėja vegetariškam meniu. Jame yra tik grūdų, pomidorų, petražolių, žaliųjų svogūnų, mėtų. Padažas pagardintas citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi. Išsamus receptas .

Daržovių salotos su avinžirniais ir bulguru

Tokių salotų receptas pravers, jei reikia skanios vakarienės per 30 minučių. Paimkite konservuotų avinžirnių. Virtus grūdus, paprikas, vyšninius pomidorus, raudonuosius svogūnus, česnakus ir brynzą pagardinkite alyvuogių aliejumi, ir viskas! Išsamus receptas .

Vegetariškas bulguro plovas

Šis receptas yra dievo dovana tiems, kurie pasninkauja arba nevalgo mėsos! Bulgur, kaip ir ryžiai, puikiai dera su konservuotais žirneliais ir kukurūzais. Jei norite aštraus skonio, įberkite kmynų. Išsamus receptas .

Dolma (tolma) armėnų kalba

Šis receptas neįprastas tuo, kad į įdarą dedama ne maltos mėsos ar smulkintos mėsos, o plonų jautienos nugarinės gabalėlių. Juose yra bulguro, graikinių riešutų, česnakų ir svogūnų. Viskas įvyniojama į marinuotus vynuogių lapus. Išsamus receptas .

Salotos su bulguru ir keptu avokadu

Dar vienos maistingos salotos su bulguru. Paruošimas paprastas: įdėkite konservuoto tuno, mangoldų, pomidorų ir smulkintų žalumynų. Salotoms pikantiškumo suteiks kepti avokado griežinėliai. Išsamus receptas .

Pyragai su mėsa, bulguru ir suluguni

Čia pyragams skirta tešla gaminama iš sutirštinto pieno, tačiau ją galite pasigaminti pagal savo receptą. Tačiau rekomenduojame šį įdarą: maltos jautienos, bulguro, suluguni, saliero, paprikos, česnako ir šviežių žolelių. Kepinys sotus ir sotus! Išsamus receptas .

Libanietiški įdaryti kubbe kotletai

Originalūs kotletai, šiek tiek primenantys zrazus. Tačiau čia pagrindą sudaro malta mėsa ir bulguras, o įdarą – smulkinti svogūnai, kedro riešutai ir granatų padažas. Šį rytietišką patiekalą patiekite su šviežių daržovių salotomis. Išsamus receptas .

Salotos su bulguru ir lęšiais

Šiose salotose daug šviežių daržovių ir prieskoninių žolelių, kurios sėkmingai papildo bulgurą su lęšiais. Padažui naudokite vyno actą, citrinų sultis, alyvuogių aliejų, česnaką ir kmynus. Išsamus receptas .

Vištiena, įdaryta bulguru

Kepta bulguru įdaryta vištiena pomidorų padaže – gera idėja sekmadienio vakarienei, kai prie stalo gali susirinkti gausi šeima.  Išsamus receptas .

Bulgur su krevetėmis ir žaliaisiais žirneliais

Bulgur gali būti vertas dueto su jūros gėrybėmis. Išbandykite česnakiniame svieste keptas kruopas su krevetėmis, žaliaisiais žirneliais ir pomidorais.

 

 

Parašykite komentarą