Grybai Su Grietine

Grybai su sūriu ir grietine

Grybų sezono metu visada einame į mišką ir renkame grybus. Iš grybų galima pagaminti daugybę patiekalų: sriubų, kepsnių, pyragų ir įvairiausių padažų. Nusprendžiau paeksperimentuoti ir pagaminau grybų su sūriu ir grietine. Patiekalas pasirodė labai skanus, kvapnus, su subtiliu sūrio prieskoniu. Tokius grybus tinka patiekti su virtomis bulvėmis arba ryžiais.

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti grybus su sūriu ir grietine, turime:

  • šviežių grybų (turiu miško grybų) – 500 g;
  • kietasis sūris – 100 g;
  • grietinė – 100 g;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • druskos, pipirų – pagal skonį.

Grybai Su Grietine gaminimo procesas

  1. Pirmiausia turime patys prisirinkti grybų arba apsiriboti šviežių grybų pirkimu. Galite naudoti šviežius pievagrybius.
  2. Pievagrybius nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Nesmulkinkite jų, kitaip gausime košę, o aš norėjau pasiekti padažo konsistenciją ir matomus grybų gabalėlius. Supilkite aliejų į keptuvę aukštu kraštu ir pastatykite ją ant ugnies. Į keptuvę sudėkite supjaustytus grybus ir retkarčiais pamaišydami kepkite 15-20 minučių (jei norite, galite juos išvirti, bet aš to nedariau).
  3. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Grietinės galima naudoti 15 % arba 20 %.
  4. Į grybus įpilkite grietinės. Druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite ir ant silpnos ugnies užvirinkite.
  5. Tada sudėkite sūrį ir gerai išmaišykite. Grybus troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kol sūris ištirps. Retkarčiais pamaišykite.
  6. Nukelkite nuo ugnies ir palikite po dangčiu 10 minučių. Šiuos skanius, kvapnius grybus patiekite su bet kokiu garnyru.
  7. Tai grybai, virti su sūriu ir grietine.
  8. Gero apetito!

Grybai su grietine

Vienas populiariausių grybų gaminimo būdų. Grybai pirmiausia pakepinami su svogūnais ir česnakais, tada trumpai troškinami grietinėje.

Produktai

Šampinjonai – 300-400 g

Dideli svogūnai – 2 vnt.

Česnakas – 3 skiltelės

grietinė – 100-150 ml

Druska – pagal skonį

Maltų pipirų – pagal skonį

Augalinis aliejus – 100 ml

Tai labai greitas ir paprastas keptų pievagrybių receptas. Skanus ir lengvas garnyras puikiai tinka prie mėsos. Grybai su grietine pradžiugins jūsų artimuosius puikiu skoniu.

 

Parašykite komentarą