Grietineles Padazas

8 įdomūs grietinės padažo receptai

Mėgstami deriniai su česnakais ir žolelėmis, taip pat originalūs variantai su kiaušiniais, grybais, marinuotais agurkais, varške ir riešutais.

1. Bešamelio padažas ant grietinės

Padažas puikiai tinka prie mėsos, žuvies, jūros gėrybių, daržovių ir makaronų. Jį galima patiekti su paruoštu patiekalu arba naudoti gaminant maistą. Pavyzdžiui, sutepkite juo lazanijos lakštus arba kepkite daržoves.

Ingredientai

  • 100 g sviesto;
  • 4 šaukštai miltų;
  • 300-400 ml vandens;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 400 g grietinės.

Gaminimas

Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Toliau plakdami plaktuvu supilkite vandenį. Kuo mažiau vandens, tuo tirštesnis bus padažas.

Masę išplakite iki vientisos masės ir pagardinkite druska bei pipirais. Įpilkite grietinės ir maišykite, kol taps kreminės konsistencijos.

2. Grietinės ir kiaušinių padažas su žolelėmis ir garstyčiomis

Padažą galima patiekti su mėsa, žuvimi ir daržovėmis. Ypač gerai tinka su bulvėmis.

Ingredientai

  • 1 virto kiaušinio;
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių ;
  • 3 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 1 valgomasis šaukštas obuolių sidro acto;
  • 1 ryšulėlis bet kokių skirtingų žalumynų;
  • 150 g grietinės;
  • druskos – pagal skonį.

Gaminimas

Kiaušinio trynį su garstyčiomis sutrinkite šakute. Supilkite aliejų ir actą ir gerai išmaišykite. Smulkiai supjaustykite kiaušinio baltymą ir žoleles. Į paruoštą masę sudėkite grietinę, baltymą, žoleles ir druską ir gerai išmaišykite.

3. Kreminis grybų padažas

Puikiai tinka su makaronais, bulvėmis ir mėsa, ypač vištiena.

Ingredientai

  • 1 svogūnas;
  • 100 g pievagrybių;
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 1 arbatinis šaukštelis Provanso žolelių;
  • 80 ml vandens;
  • 100 g grietinės.

Gaminimas

Svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais, o grybus – plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną. Sudėkite grybus ir uždengę ant vidutinės ugnies troškinkite 2-3 minutes.

Įberkite druskos, pipirų, Provanso žolelių ir vandens. Išmaišykite, uždenkite ir virkite dar 7-8 minutes. Nuimkite dangtį ir troškinkite, kol išgaruos skystis.

Sudėkite grybus į dubenį, atvėsinkite ir susmulkinkite trintuvu. Įpilkite grietinės ir padažą gerai išmaišykite.

4. Grietinės ir pomidorų padažas su daržovėmis

Šiame padaže galite troškinti mėsos kukulius arba kopūstų suktinukus. Tačiau jis bus skanus ir šaltas su paruoštais mėsos patiekalais.

Ingredientai

  • 1 morkos;
  • 1 svogūnas;
  • ½ raudonosios paprikos;
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 150 g grietinės;
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną ir papriką supjaustykite mažais kubeliais. Daržoves pakepinkite įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Į grietinę sudėkite pomidorų pastą, daržoves, druską ir pipirus ir išmaišykite.

5. Grietinės padažas su marinuotais agurkais ir sojų padažu

Puikiai tinka prie bet kokių mėsos patiekalų.

Ingredientai

  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 marinuotas agurkas ;
  • 250 g grietinės;
  • kelios šakelės krapų ir petražolių;
  • 2 šaukštai sojų padažo.

Gaminimas

Smulkiai supjaustykite česnaką ir agurką. Agurką taip pat galima sutarkuoti vidutine tarka, išspaudžiant skysčio perteklių. Į grietinę sudėkite česnaką, agurką, susmulkintas žoleles, sojų padažą ir išmaišykite.

6. Grietinės ir varškės padažas su citrina ir česnakais

Ir šis padažas puikiai tinka prie žuvies.

Ingredientai

  • 100 g grietinės;
  • 50 g varškės;
  • ¼ citrinos;
  • kelios šakelės petražolių arba bazilikų;
  • 3 skiltelės česnako;
  • malto raudonėlio – pagal skonį;
  • druskos – pagal skonį.

Gaminimas

Grietinę, varškę , citrinos sultis ir truputį citrinos žievelės suplakite trintuvu. Sudėkite smulkintas žoleles, smulkintą česnaką, raudonėlį, druską ir gerai išmaišykite.

7. Grietinės ir česnakų padažas su sūriu

Šis variantas puikiai tinka mėsos ir daržovių patiekalams.

Ingredientai

  • 200 g grietinės;
  • kelios šakelės krapų;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 100 g kietojo sūrio;
  • druskos – pagal skonį.

Gaminimas

Grietinę lengvai suplakite plaktuvu. Sudėkite smulkintus krapus ir česnakus, tarkuotą sūrį ir druską. Padažą gerai išmaišykite.

8. Grietinės padažas su graikiniais riešutais

Ypač tinka su mėsa ir daržovėmis.

Ingredientai

  • 50-80 g graikinių riešutų ;
  • kelios šakelės krapų;
  • 200 g grietinės;
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Riešutus susmulkinkite blenderiu iki smulkių trupinių. Susmulkinkite krapus. Į grietinę sudėkite žalumynus, riešutus, aliejų, druską ir pipirus ir išmaišykite.

Parašykite komentarą