
Klasikinis kremas
Klasikinį kreminį kremą lengva pagaminti. Iš jo gaminami įvairūs desertai. Kremu puikiai tinka sluoksniuoti „Napoleono”, medaus tortus, juo įdarytini biskvitiniai ar vafliniai tortai, eklerai ir bulvytės.
SUDEDAMOSIOS DALYS
- 500 ml pieno
- kiaušiniai 2 vnt.
- miltai 3 šaukštai
- cukraus 150-200 g
- sviesto 100 g
- vanilinio cukraus 10 g
Žingsnis po žingsnio receptas
- Nedideliame puode ar prikaistuvyje sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius.
- Sumaišykite plaktuvu iki vientisos masės.
- Po truputį pilkite pieną ir gerai išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės.
- Pastatykite ant nedidelės ugnies. Nuolat maišykite, ypač keptuvės dugną, kad nesusidarytų miltų gumuliukų. Kai kremas sutirštės ir pradės virti, nukelkite nuo ugnies.
- Į karštą kremą sudėkite minkštą sviestą ir maišykite, kol jis visiškai ištirps.
- Uždenkite kremą maistine plėvele „liečiantis” – taip, kad plėvelė gulėtų tiesiai ant jo paviršiaus. Tai daroma tam, kad kremui atvėsus nesusidarytų plėvelė. Tokiu pavidalu kremą palikite atvėsti kambario temperatūroje.
- Kai kremas atvės, juo galima sluoksniuoti „Napoleono” arba „Medaus” tortą su kremu, įdarinėti tortus, taip pat naudoti gaminant kitus saldumynus, kuriems naudojamas kremas.
- Klasikinis kremas paruoštas.
- Sėkmės gaminant!
Išsamų receptą galite peržiūrėti mano vaizdo įraše arba paspaudę šią nuorodą. https://www.youtube.com/watch?v=3N81szhaaLk