grietinėlės kremas

Klasikinis kremas

Klasikinį kreminį kremą lengva pagaminti. Iš jo gaminami įvairūs desertai. Kremu puikiai tinka sluoksniuoti „Napoleono”, medaus tortus, juo įdarytini biskvitiniai ar vafliniai tortai, eklerai ir bulvytės.

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • 500 ml pieno
  • kiaušiniai 2 vnt.
  • miltai 3 šaukštai
  • cukraus 150-200 g
  • sviesto 100 g
  • vanilinio cukraus 10 g

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Nedideliame puode ar prikaistuvyje sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius.
  2. Sumaišykite plaktuvu iki vientisos masės.
  3. Po truputį pilkite pieną ir gerai išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės.
  4. Pastatykite ant nedidelės ugnies. Nuolat maišykite, ypač keptuvės dugną, kad nesusidarytų miltų gumuliukų. Kai kremas sutirštės ir pradės virti, nukelkite nuo ugnies.
  5. Į karštą kremą sudėkite minkštą sviestą ir maišykite, kol jis visiškai ištirps.
  6. Uždenkite kremą maistine plėvele „liečiantis” – taip, kad plėvelė gulėtų tiesiai ant jo paviršiaus. Tai daroma tam, kad kremui atvėsus nesusidarytų plėvelė. Tokiu pavidalu kremą palikite atvėsti kambario temperatūroje.
  7. Kai kremas atvės, juo galima sluoksniuoti „Napoleono” arba „Medaus” tortą su kremu, įdarinėti tortus, taip pat naudoti gaminant kitus saldumynus, kuriems naudojamas kremas.
  8. Klasikinis kremas paruoštas.
  9. Sėkmės gaminant!

Išsamų receptą galite peržiūrėti mano vaizdo įraše arba paspaudę šią nuorodą. https://www.youtube.com/watch?v=3N81szhaaLk

Parašykite komentarą