TROŠKINYS SU KIAULIENA IR BULVĖMIS
Paprastas, bet labai skanus mėsos troškinys iš kiaulienos ir bulvių. Kiekvieną kartą, kai jį patiekiu svečiams, jie lieka sužavėti ir patenkinti.
Ingredientai
- kiaulienos mentės: Sudedamosios dalys: 500 g kiaulienos sprandinės.
- bulvių: 8
- morkos: 2
- svogūnai: 2
- česnako: 2-3 skiltelės
- miltai: 1 arbatinis šaukštelis
- grietinė : 1 valgomasis šaukštas
- druska
- pipirai
- šviežių petražolių (neprivaloma)
- bazilikas
- raudonėlis
- rozmarinas
- Vanduo
Recepto paruošimas
- Pirmiausia kiaulieną supjaustome kubeliais ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų, kol ji apskrunda.
- Perkeliame juos į puodą, įpilame tik truputį vandens, kad neprakaituotų, ir troškiname apie 15 minučių.
- Tuo tarpu į tą pačią keptuvę sudedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, o kai apkeps – griežinėliais supjaustytas morkas.
- Viską sudėkite į puodą ir troškinkite apie 10 minučių. Tada sudedame supjaustytas bulves, ne stambiai – maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.
- Tada įpilame dar šiek tiek vandens, sudedame prieskonius, išskyrus prieskonines žoleles, česnaką, lengvai išmaišome ir paliekame virti, kol bulvės bus „paruoštos”.
- Po to į grietinę įmaišome miltus, įpilame kelis lašus vandens, kad būtų skystesnė, ir supilame į puodą, iš karto išmaišome, palaukiame, kol įkais, užvirs, sutirštės, sudedame žoleles, išmaišome. Mėgaukitės!
- Rekomendacija: „Jei norite, kad jūsų patiekalas būtų gaminamas su šlakeliu, naudokite jį su šlakeliu: Galite rasti daugiau troškinių su kiauliena receptų: Troškiniai su kiauliena.