Iš standžios tešlos gaminami ir verdami skvillies. Tuomet išimkite juos su dantytu šaukštu ir perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Supjaustykite kumpį plonais pailgais griežinėliais ir pakepinkite aliejuje su svogūnu. Sudėkite į riebalais išteptą dubenį eilėmis prie nugarinės ir kumpio. Ant viršaus išdėliokite eilę voverių. Apšlakstykite ištirpintu sviestu ir kepkite orkaitėje apie valandą. Į troškintuvą įpilkite svogūnų padažo: svieste pakepinkite miltus, suberkite smulkintą svogūną, sultinį, grietinę, druską, cukrų, actą ir virkite 10 minučių.
Produktai Filė troškinys su kumpiu
kumpis 125 g
svogūnai 75 g
sviestas 25 g
filė
kvietiniai miltai 125 g
kiaušiniai 0,2 vnt.
druskos pagal skonį
Padažui:
sviestas 10 g
miltai 5 g
svogūnai 55 g
grietinė 30 g
sultinys 25 g
cukraus pagal skonį
acto pagal skonį
druskos pagal skonį