Filė troškinys su kumpiu

Iš standžios tešlos gaminami ir verdami skvillies. Tuomet išimkite juos su dantytu šaukštu ir perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Supjaustykite kumpį plonais pailgais griežinėliais ir pakepinkite aliejuje su svogūnu. Sudėkite į riebalais išteptą dubenį eilėmis prie nugarinės ir kumpio. Ant viršaus išdėliokite eilę voverių. Apšlakstykite ištirpintu sviestu ir kepkite orkaitėje apie valandą. Į troškintuvą įpilkite svogūnų padažo: svieste pakepinkite miltus, suberkite smulkintą svogūną, sultinį, grietinę, druską, cukrų, actą ir virkite 10 minučių.

Produktai Filė troškinys su kumpiu

kumpis 125 g
svogūnai 75 g
sviestas 25 g
filė
kvietiniai miltai 125 g
kiaušiniai 0,2 vnt.
druskos pagal skonį
Padažui:
sviestas 10 g
miltai 5 g
svogūnai 55 g
grietinė 30 g
sultinys 25 g
cukraus pagal skonį
acto pagal skonį
druskos pagal skonį

Parašykite komentarą