Džeminis sausainis

Ar kada nors esate pagaminę uogienės, kuri tiesiog stovi ir niekas jos nebevalgo? Pavyzdžiui, mano uošvė gamina tiek daug uogienės, kad nėra kur jos dėti. Jums gali prireikti šio biskvito iš uogienės kepimo recepto! Patikėkite, šį sausainį suvalgysite daug greičiau nei stiklainį uogienės. Galite greitai iškepti puikų naminį biskvitą, pertepti jį kremu ir ant stalo turėsite skanų naminį tortą!

Sudedamosios dalys

Norint pagaminti uogienės pyragą, reikia:

  • uogienė – 280 ml;
  • geriamoji soda – 1 šaukštelis;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • 270 g kvietinių miltų;
  • saulėgrąžų aliejaus – 50 ml;
  • cukraus – 200 gr.

Maisto gaminimo procesas

  1. Jei uogienėje yra didelių vaisių ar uogų gabalėlių, ją reikia perkošti. Mums reikia tik skystojo komponento. Turiu vyšnių uogienės, tada vyšnias panaudojau papuošimui. Į uogienę suberkite sodą, gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį 5-10 minučių. Įdėjus sodos, uogienė pradės putoti.
  2. Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų.
  3. Mišinį gerai išplakite plaktuvu (iki baltos spalvos).
  4. Į kiaušinių masę supilkite uogienę ir rafinuotą saulėgrąžų aliejų ir išmaišykite mentele.
  5. Tada persijokite miltus ir išmaišykite tešlą, kad neliktų gumuliukų. Tešla bus panaši į nelabai tirštą grietinę.
  6. 22 arba 24 cm skersmens indą išklokite pergamentu ir supilkite tešlą.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite sausainius 45-50 minučių. Jei viršus ima greitai ruduoti, formą uždenkite pergamentu. Dantų krapštuku patikrinkite, ar jis jau paruoštas, turi būti sausas. Iškepusį pyragą išverskite ant grotelių dugnu į viršų ir nuimkite pergamentą. Palikite visiškai atvėsti.
  8. Tada, jei norite, galite sausainį apibarstyti cukraus pudra ir supjaustyti arba perpjauti į 2 sluoksnius ir aptepti kremu, kondensuotu pienu ar uogiene. Pagaminau kremo ir juo ištepiau biskvito vidų ir viršų, padarydama naminį pyragą. Viršų papuošiau vyšniomis iš uogienės. Dabar galite pilti arbatą ir mėgautis jos skoniu. Gero apetito!

Parašykite komentarą