Duonos mašinos ruginės duonos receptas

Jei norite išsikepti skanios ir šviežios duonos, siūlau naudoti šį ruginės duonos receptą, skirtą duonos mašinai. Ši paprasta duona yra labai aromatinga, su traškia plutele ir puriais trupiniais.

Sudedamosios dalys

Norint pagaminti ruginę duoną duonkepėje, reikės:

  • 250 ml šilto vandens;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus;
  • 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus;
  • 250 g kvietinių miltų;
  • 150 g ruginių miltų;
  • 1 šaukštelis sausų greitai paruošiamų mielių.

Virimo procedūra

  1. Į duonos kepimo mašinos indą sudėkite ingredientus tokia tvarka: vandenį, druską, cukrų, aliejų, abiejų rūšių miltus (prieš tai sumaišykite), mieles.
  2. Įdėkite indą į kepyklą, pasirinkite programą „Prancūziška duona”, nustatykite iškeptos duonos svorį 750 g ir vidutinę plutą. Paspauskite pradžios mygtuką. Kepykla pradės veikti. Kadangi duonos svoris nedidelis, kepimo metu patartina stebėti, kaip tešla formuojasi; gali tekti ją šiek tiek pakoreguoti rankomis, kad duona būtų lygesnė. Neatidarykite duonkepės dangčio, kol duona kaitinama ir kyla!
  3. Po 3 valandų ir 35 minučių skani ir kvapni ruginė duona bus paruošta, atsargiai išimkite ją iš duonkepės indo ir padėkite ant grotelių atvėsti.
  4. Kvapni, traški ruginė duona paruošta.
  5. Gero apetito ir pradžiuginkite savo artimuosius!

Parašykite komentarą