dilgėlių sriuba

DRIEŽŲ SRIUBA

Lengva ir skanu, paprasta ir greita, tinka kiekvieną dieną! Dilgėlių sriubos skonis labai panašus į žuvies sriubos. Ją galite virti iš šviežių arba šaldytų dilgėlių. Gaminti gali bet kuris pradedantysis! Paruoštą sriubą patiekite su grietine, apibarstytą šviežiomis žolelėmis.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Dilgėlės – 30 gr
  • Morkos – 30 30 gr
  • Bulvė – 300 gr
  • apvalūs ryžiai – 2 valgomieji šaukštai
  • Druska – pagal skonį
  • Vanduo – 1 l
  • žalumynai – pagal skonį
  • Augalinis aliejus – 1 valgomasis litras

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip virti dilgėlių sriubą? Paruoškite maistą. Į puodo, kuriame bus verdama sriuba, dugną supilkite augalinį aliejų. Aliejus gali būti bet koks, svarbiausia, kad nebūtų stipraus aromato. Galite naudoti ghi, tada paruoštos sriubos skonis bus šiek tiek kreminis. Į įkaitintą aliejų sudėkite nuluptas ir stambia tarka sutarkuotas morkas. Susmulkintas morkas kepkite, kol suminkštės, retkarčiais pamaišydami mentele.
  2. Sriubai imkite jaunas dilgėles arba naudokite tik senesnių dilgėlių viršūnėles. Tokie žalumynai yra švelnesnės struktūros ir skonio. Stiebai dažnai būna per kieti ir kieti. Dilgėlių žalumynus užpilkite verdančiu vandeniu, tada smulkiai supjaustykite.
  3. Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais vienodo dydžio gabalėliais. Sudėkite į puodą su morkomis, daržoves kartu šiek tiek pakepinkite. Pagal skonį galite įberti prieskonių, pavyzdžiui, maltų juodųjų pipirų, ciberžolės, kario, maltos paprikos. Apkepkite prieskonius su daržovėmis.
  4. Daržoves užpilkite verdančiu vandeniu, suberkite reikiamą kiekį ryžių, įberkite druskos. Galite įberti šiek tiek lauro pipirų ir kvapiųjų pipirų. Užvirinkite puodo turinį ir virkite apie 20 minučių. Sutelkite dėmesį į savo lėkštę.
  5. Baigiant virti, sudėkite smulkintas dilgėles, pavirkite dar kelias minutes ir nuimkite dilgėlių sriubą nuo ugnies. Jei norite, į paruoštą sriubą įberkite smulkintų šviežių žolelių. Patiekite karštą dilgėlių sriubą. Patiekiant sriubą galima papildyti šviežia grietine arba majonezu.

Parašykite komentarą