juodasis ridikas

JUODIEJI RIDIKAI SU MEDUMI NUO PERŠALIMO

Įrodyta, kad tai veiksmingas vaistas nuo kosulio! Vaikystėje nuo kosulio mama mane gydė ridikėliais su medumi. Norint paruošti juodąjį ridiką su natūraliu medumi, nereikia jokių ypatingų žinių ir įgūdžių. Vienintelė svarbi sąlyga – tokią priemonę geriau paruošti prieš pat vartojimą.

SUDĖTIS / SUDEDAMOSIOS DALYS

  • ridikas – 1 vnt.
  • Medus – 1 valgomasis l

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. 1 variantas: tradicinis. Reikės ridikėlių, aštraus peilio, medaus ir indo ridikėliams sudėti. Indas neturėtų pernelyg glaudžiai priglusti prie šakniavaisio. Ridikėlius reikia labai gerai nuplauti nuo nešvarumų kempine.
  2. Ridikėliui nupjauname tą pusę, kurioje auga viršūnėlės, kad gautume plokščią pagrindą, ant kurio šakniavaisiai galėtų tvirtai stovėti inde.
  3. Nupjauname uodegėlę, iš kurios išaugo nugarėlė.
  4. Šakniavaisyje peiliu išpjauname skylę, ją išvalome šaukštu arba apvaliu peiliu. Skylės apačioje peiliu galite padaryti papildomas juosteles.
  5. Užpildome medumi.
  6. Uždengiame dangtelį ir pastatome nakčiai (apie 10 val.) į tamsią, vėsią vietą.
  7. Taip atrodo ridikėlis ryte – šakniavaisiai šiek tiek apdžiūsta, o per įpjautas dalis iš viršaus ir apačios išsiskiria sultys.
  8. 2 variantas: greitai. Jam trys šakniavaisiai ant tarkos.
  9. Tarkuotus ridikėlius dedame į dubenį su medumi, atsargiai išmaišome, uždengiame lėkšte arba maistine plėvele ant viršaus. Patogu naudoti maisto indą. Paliekame tamsioje vėsioje vietoje, ir po 3 valandų ridikėliai bus paruošti naudojimui!
  10. Būkite sveiki!

 

2 pateikti variantai Išsamiai išmokau gaminti iš savo močiutės ir išbandžiau pati. Tradiciniam variantui – padaryti skylę šakniavaisyje – reikia daugiau laiko, kad užvirtų (apie 10 valandų). Šiuo atveju gausite daugiau sulčių. Tarkuotų ridikėlių variantas yra daug greitesnis (paruoštas valgyti per 3 valandas). Tačiau šiuo atveju išsiskiria mažiau sulčių, tačiau iš likusių meduje mirkytų ridikėlių tuomet galite pasigaminti blynų 🙂

Kaip priemonę nuo kosulio vartokite po 1 arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną po valgio. Paprastai rašoma, kad reikia įdėti medaus. Iš savo patirties pastebėjau, kad beveik visos sultys išsiskiria pirmąją dieną, o paskui nuo to, kad įdedi medaus, sulčių nebelieka. Bandžiau su įvairaus dydžio šakniavaisiais – efektas tas pats.

Kadangi dėl sudedamųjų dalių natūralumo produkto galiojimo laikas yra labai trumpas, būtina žinoti ir laikytis laikymo taisyklių ir sąlygų.

Kaip laikyti ridikėlius su medumi? Geriausia paruoštus ridikėlius su medumi (tiek įprastus, tiek greituosius variantus su tarkuotais ridikėliais) laikyti šaldytuve. Jis išlaikys naudingąsias gydomojo gėrimo savybes, jei paruošėte didelę porciją.

Paruoštas juodųjų ridikų sultis su medumi geriau perkošti į atskirą, hermetiškai uždarytą indą ir laikyti šaldytuve. Maksimalus uždaro pavidalo, kartoju, visada šaldytuve, galiojimo laikas yra trys dienos.

Parašykite komentarą