DARŽOVIŲ TROŠKINYS ORKAITĖJE SU MĖSA IR BULVĖMIS
Labai skanu, labai paprasta ir gražu – šventė kiekvieną dieną! Orkaitėje keptų daržovių troškinys su mėsa ir bulvėmis – tai sotus pagrindinis patiekalas, kuriame gausu ingredientų. Daržoves galite rinktis pagal savo skonį, taip pat galite imti bet kokią mėsą arba gaminti be jos. Receptas paprastas kaip du!
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Kiauliena (minkštimas) – 800 gr
- Bulvės – 2 vnt.
- Pomidorai – 2 vnt.
- paprikos (geriausia įvairiaspalvės) – 2 vnt.
- baklažanai (1-2 vnt.) – 1 vnt.
- Morkos – 1 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Česnakas – 3 vnt.
- Augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas – 1 valgomasis l
- Petražolės (spindulys) – 20 gr.
- Paprikos – pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Druska – pagal skonį
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip pagaminti daržovių troškinį orkaitėje su mėsa ir bulvėmis? Paruoškite reikiamus ingredientus pagal sąrašą. Nuplaukite ir nusausinkite daržoves. Priklausomai nuo kepimo indo dydžio, galite padidinti mėgstamų daržovių kiekį.
- Nuplaukite kiaulieną, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Mėsą galite rinktis iš bet kurios skerdenos dalies. Jei norite riebesnės – imkite sprandinę arba mentę; minkštesnės ir be riebalų – nugarinę, kumpį.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite kiaulieną ir maišydami kepkite, kol taps auksinės spalvos. Jei visa mėsa netelpa į keptuvę, kepkite ją per du kartus. Pabaigoje mėsą galite pagal skonį pasūdyti ir papipirinti.
- Kol mėsa kepa, paruoškite daržoves ir žoleles. Nulupkite papriką nuo kotelio ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Aš turėjau dviejų spalvų paprikas – geltonąją ir žaliąją.
- Nulupkite bulves ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
- Česnaką nulupkite ir supjaustykite žiedlapiais.
- Morkas supjaustykite kubeliais arba pusžiedžiais.
- Pomidorą supjaustykite mažais gabalėliais. Šiam patiekalui ėmiau prinokusius, bet stiprius pomidorus, kad ilgai kepant jie neišsiplėstų.
- Baklažaną taip pat supjaustykite mažais kubeliais.
- Nuplaukite žalumynus ir susmulkinkite. Galite naudoti bet kokius žalumynus: žaliųjų svogūnų plunksnas, krapus, kalendras arba kelių žalumynų mišinį.
- Didelėje gilioje, aliejumi pateptoje kepimo formoje išdėliokite svogūnų pusžiedžius. Apibarstykite druska, pipirais ir pabarstykite paprika.
- Ant svogūnų sudėkite morkas.
- Ant viršaus paskleiskite pusę keptos kiaulienos.
- Tada sudėkite bulves ir česnakus. Sluoksnį pasūdykite, papipirinkite.
- Ant viršaus paskleiskite baklažanus, juos taip pat pasūdykite ir papipirinkite. Ant viršaus uždėkite antrąją keptos kiaulienos pusę ir keptuvėje esantį aliejų.
- Ant mėsos sudėkite paprikos kubelius. Pasūdykite, pabarstykite paprikomis. Tada paskirstykite pjaustytus pomidorus, kuriuos taip pat reikia pasūdyti ir pabarstyti pipirais.
- Viską ant viršaus pabarstykite smulkintais žalumynais.
- Uždenkite formą dangčiu arba uždenkite folija ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 1,5 valandos. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės.
- Skanus kvapnus troškinys paruoštas. Galima patiekti ant stalo. Gero apetito!