darzoviu troskinys orkaiteje

DARŽOVIŲ TROŠKINYS ORKAITĖJE SU MĖSA IR BULVĖMIS

Labai skanu, labai paprasta ir gražu – šventė kiekvieną dieną! Orkaitėje keptų daržovių troškinys su mėsa ir bulvėmis – tai sotus pagrindinis patiekalas, kuriame gausu ingredientų. Daržoves galite rinktis pagal savo skonį, taip pat galite imti bet kokią mėsą arba gaminti be jos. Receptas paprastas kaip du!

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Kiauliena (minkštimas) – 800 gr
  • Bulvės – 2 vnt.
  • Pomidorai – 2 vnt.
  • paprikos (geriausia įvairiaspalvės) – 2 vnt.
  • baklažanai (1-2 vnt.) – 1 vnt.
  • Morkos – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Česnakas – 3 vnt.
  • Augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas – 1 valgomasis l
  • Petražolės (spindulys) – 20 gr.
  • Paprikos – pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip pagaminti daržovių troškinį orkaitėje su mėsa ir bulvėmis? Paruoškite reikiamus ingredientus pagal sąrašą. Nuplaukite ir nusausinkite daržoves. Priklausomai nuo kepimo indo dydžio, galite padidinti mėgstamų daržovių kiekį.
  2. Nuplaukite kiaulieną, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Mėsą galite rinktis iš bet kurios skerdenos dalies. Jei norite riebesnės – imkite sprandinę arba mentę; minkštesnės ir be riebalų – nugarinę, kumpį.
  3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite kiaulieną ir maišydami kepkite, kol taps auksinės spalvos. Jei visa mėsa netelpa į keptuvę, kepkite ją per du kartus. Pabaigoje mėsą galite pagal skonį pasūdyti ir papipirinti.
  4. Kol mėsa kepa, paruoškite daržoves ir žoleles. Nulupkite papriką nuo kotelio ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Aš turėjau dviejų spalvų paprikas – geltonąją ir žaliąją.
  5. Nulupkite bulves ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  6. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
  7. Česnaką nulupkite ir supjaustykite žiedlapiais.
  8. Morkas supjaustykite kubeliais arba pusžiedžiais.
  9. Pomidorą supjaustykite mažais gabalėliais. Šiam patiekalui ėmiau prinokusius, bet stiprius pomidorus, kad ilgai kepant jie neišsiplėstų.
  10. Baklažaną taip pat supjaustykite mažais kubeliais.
  11. Nuplaukite žalumynus ir susmulkinkite. Galite naudoti bet kokius žalumynus: žaliųjų svogūnų plunksnas, krapus, kalendras arba kelių žalumynų mišinį.
  12. Didelėje gilioje, aliejumi pateptoje kepimo formoje išdėliokite svogūnų pusžiedžius. Apibarstykite druska, pipirais ir pabarstykite paprika.
  13. Ant svogūnų sudėkite morkas.
  14. Ant viršaus paskleiskite pusę keptos kiaulienos.
  15. Tada sudėkite bulves ir česnakus. Sluoksnį pasūdykite, papipirinkite.
  16. Ant viršaus paskleiskite baklažanus, juos taip pat pasūdykite ir papipirinkite. Ant viršaus uždėkite antrąją keptos kiaulienos pusę ir keptuvėje esantį aliejų.
  17. Ant mėsos sudėkite paprikos kubelius. Pasūdykite, pabarstykite paprikomis. Tada paskirstykite pjaustytus pomidorus, kuriuos taip pat reikia pasūdyti ir pabarstyti pipirais.
  18. Viską ant viršaus pabarstykite smulkintais žalumynais.
  19. Uždenkite formą dangčiu arba uždenkite folija ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 1,5 valandos. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės.
  20. Skanus kvapnus troškinys paruoštas. Galima patiekti ant stalo. Gero apetito!

Parašykite komentarą