Kumpelis be kaulo
Kvapni orkaitėje kepta mėsa puikiai tinka draugiškam vakarėliui. Greitai paruoštas patiekalas, kaloringas ir maistingas produktas gerai numalšins alkį ir džiugins savo skoniu.
Paruošimo aprašymas:
Mėsa, kepta folijoje, įdaryta česnakais ir pipirais, bus puikus šventinio stalo užkandis. Dėl savo skonio savybių, maistinių savybių ir gebėjimo numalšinti alkį patiekalas taps verta bet kurio stalo puošmena. Gaminimo procesas nereikalauja daug pastangų, jis greitai iškepa. Žiūrėkite, kaip paruošti kumpį be kaulų.
Sudėtis / sudedamosios dalys:
- Sudėtis: kiaulienos šlaunelė – 1 kilogramas
- Česnakas – 3 skiltelės
- Druska – 1 arbatinis šaukštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 0,5 arbatinio šaukštelio
- Juodųjų pipirų grūdelių – 8 vnt.
Kaip paruošti kumpį be kaulų
- Sudėkite visus reikiamus ingredientus ant stalo, kad viskas būtų po ranka.
- Išvirkite česnaką. Jį nulupkite. Supjaustykite ilgomis juostelėmis.
- Nuplaukite kiaulienos kumpį. Nusausinkite mėsos gabalą pamirkydami jį švariu medvilniniu rankšluosčiu. Jei ant gabalo yra oda, ją pašalinkite. Palikite kiaulieną su trupučiu taukų. Aštraus peilio galu padarykite mėsoje įpjovas. Į juos įdėkite nedidelį česnako gabalėlį ir žirnelį juodųjų pipirų.
- Užberkite druskos ir pipirų. Sumaišykite juos. Mišiniu švelniai įtrinkite mėsos gabalą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Atsargiai suvyniokite mėsos gabalą į foliją. Stenkitės, kad kepimo metu susidariusios sultys ir riebalai nepatektų į kepimo skardą, o liktų folijoje kartu su mėsa. Taip kepant produktas išliks sultingas. Dėkite mėsą į įkaitintą orkaitę. Per 2 valandas mėsa turėtų būti iškepusi.
- Orkaitėje iškeptas kumpis be kaulų yra paruoštas. Patiekite supjaustytą ant stalo. Puikiai dera su raudonuoju vynu.