Plakite baltymus, palaipsniui įmaišydami granuliuotą cukrų, kol taps standūs. Susmulkintus riešutus sumaišykite su cukraus pudra, persijotais miltais ir išplaktais baltymais. Iš taip paruoštos baltyminės tešlos iškepkite 3 vienodas tortilijas. Ant trijų kiaušinių ir riešutų pyragaičių užtepkite kremo ir aptepkite ištirpintu šokoladiniu glajumi. Papuoškite cukriniais papuošimais.
Paruoškite kremą: kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi ir plona srovele pilkite karštą pieną, nuolat maišydami. Tada atvėsinkite iki 18-20 °C ir supilkite į suminkštintą sviestą su kakava ir konjaku.
Produktai Dainava (lietuvių kalba)
miltų 3,5 puodelio
kiaušinio baltymas 17
cukraus 2 puodeliai
cukraus pudra 300 g
300 g sviesto
2 kiaušinių tryniai
0,5 puodelio pieno
kakava 20 g
šokoladas 200 g
Konditeriniai riebalai 20 g
konjakas 20 g
graikiniai riešutai 0,5 puodelio