Cukinijų vafliai – paprastas ir skanus patiekalas, kurį galima pagaminti vaflinėje. Vafliai panašūs į blynus, bet su šiek tiek traškia plutele. Svarbiausia, kad šie vafliai nėra riebūs ir gali būti patiekiami su grietine, karštu pomidorų padažu ar kečupu. Išbandykite, tai skanu! Už nurodytą produktų skaičių gausite 12-14 vaflių.
Sudedamosios dalys
Norint pasigaminti cukinijų vaflius elektrinėje vaflinėje, reikia:
- jaunos cukinijos – 300 g;
- svogūnas (mažas) – 1 vnt;
- žalias kiaušinis – 1 vnt;
- grietinė – 3 šaukštai;
- miltai – 100 g;
- druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
gaminimo procesas
- Nuplaukite ir nusausinkite cukiniją.
- Sutarkuokite cukiniją stambia tarka (jauną cukiniją galima tarkuoti nenulupus), nuluptą svogūną taip pat sutarkuokite.
- Įmaišykite grietinę, kiaušinį, druską ir maltus juoduosius pipirus.
- Gautą masę kruopščiai išmaišykite, supilkite miltus.
- Dar kartą išmaišykite mišinį, kad gautųsi vidutinio tirštumo blynų tešla.
- Įkaitinkite vaflinę, patepkite keptuves augaliniu aliejumi. Šaukštu po vieną šaukštą išplakite tešlą.
- Uždarykite vaflinę ir kepkite cukinijų vaflius apie 4-5 minutes.
- Paruoštus cukinijų vaflius dėkite ant vielinio grotelių laikiklio.
- Skanius ir sveikus cukinijų vaflius, pagamintus elektrinėje vaflinėje, patiekite karštus, paskanintus grietine, pomidorų padažu arba kečupu.
- Gero apetito!