Internete radau japoniškų Hokaido bandelių receptą ir nusprendžiau iš karto jas iškepti. Keksiukai mane sužavėjo savo purumu ir gaminimo būdu, t. y. su kremo pagrindu („Tan Jong”). Idealiu atveju japoniškos bandelės gaminamos be įdaro, bet aš jas gaminau su cukrumi ir cinamonu. Kepimo metu aromatas buvo tiesiog stebuklingas. Bandelės buvo neįtikėtinai purios ir kvapnios, jos mane pavergė savo skoniu. Visiems patariu pasigaminti šį subtilų naminį pyragą!
Sudedamosios dalys
Norint pasigaminti šias japoniškas Hokaido bandeles, reikės:
- Kremo pagrindui:
- 100 ml pieno (galima pakeisti vandeniu);
- 1 valgomąjį šaukštą miltų su kaupu.
- Tešlai:
- 40 g cukraus;
- 7 g mielių miltelių;
- 160 ml šilto pieno;
- 1 kambario temperatūros vištos kiaušinis;
- 0,5 šaukštelio druskos;
- 30 g suminkštinto sviesto;
- 1 šaukštelis vanilės;
- 350-360 g kvietinių miltų (tešlai) + miltai darbo paviršiui pabarstyti;
- Dubenį patepkite aliejumi.
- Įdarui:
- 1 valgomasis šaukštas cinamono;
- 1 valgomasis šaukštas cukraus;
- cukraus pudros pabarstymams.
Gaminimo etapai
- Norėdami pagaminti japoniškas Hokaido bandeles, pirmiausia paruoškite kremo pagrindą: į puodą supilkite kambario temperatūros vandenį, suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Mišinį statykite ant vidutinės ugnies ir maišydami virkite 2-2,5 minutės (mišinys neturi užvirti, jis turi tik sutirštėti). Miltai išvirs ir mišinys taps gana tirštas (mišinys bus vientisas, be gumuliukų ir prilips prie mentelių, kaip parodyta nuotraukoje). Supilkite kremo masę į dubenį, uždenkite maistine plėvele (plėvelė turi liesti kremo masę), kad nesusidarytų plutelė, ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
- Supilkite pieną į dubenį ir pašildykite, kol jis sušils (pieno temperatūra turi būti apie 40 laipsnių). Į šiltą pieną supilkite sausas mieles ir 2 arbatinius šaukštelius (iš viso kiekio) cukraus, išmaišykite pieno ir mielių mišinį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 15-20 minučių. Mielės turėtų suaktyvėti ir suformuoti išsipūtusią kepurėlę.
- Kai mielės suaktyvėja, lengvai išmaišykite pieno ir mielių mišinį, įberkite pusę šaukštelio druskos, likusį cukrų, vanilę, kiaušinį ir gerai išmaišykite.
- Tuomet į dubenį supilkite atvėsusį kremo pagrindą ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Persijokite miltus į dubenį. Išsijotuose miltuose padarykite duobutę ir supilkite pieno ir sulčių mišinį, sumaišytą su kremo pagrindu. Kruopščiai išmaišykite, palaipsniui maišydami miltus su skystais ingredientais, kad tešla neužsiterštų miltais.
- Kai tik tešlą bus nepatogu maišyti šaukštu, pradėkite minkyti tešlą rankomis. Minkykite apie 7-10 minučių. Tešla bus šiek tiek lipni ir elastinga. Suminkštintą sviestą (kad sviestas suminkštėtų, jo reikia gauti iš anksto, leisti pastovėti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų), nedidelėmis porcijomis išminkyti tešlą, kiekvieną kartą minkyti atsargiai (sviestui išminkyti reikia maždaug 7 minučių). Tešla turi būti lygi ir elastinga.
- Iš tešlos suformuokite rutulį ir įdėkite į dubenį, pateptą augaliniu aliejumi. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite pastovėti apie 1-1,5 valandos (per tą laiką tešla turėtų padidėti 2-3 kartus).
- Ant darbo paviršiaus, lengvai pabarstyto miltais, padalykite tešlą į vienodo dydžio rutuliukus (man gavosi 9 rutuliukai, sveriantys apie 75 g). Kiekvieną tešlos rutuliuką dar kartą išminkykite, uždenkite rankšluosčiu (arba maistine plėvele) ir palikite 10 minučių, kad pakiltų.
- Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite į maždaug 6-7 cm pločio ir 10 cm ilgio ovalą. Įdarui sumaišykite cukrų ir cinamoną ir gerai išmaišykite. Į iškočiotos tešlos vidurį dėkite šiek tiek cukraus ir cinamono įdaro.
- Pirmiausia vieną tešlos pusę aptepkite įdaru (kaip pavaizduota paveikslėlyje), tada uždenkite kita tešlos puse.
- Susukite tešlą į ritinį. Gerai užspauskite tešlos kraštus.
- Galiausiai gausite tokią bandelę. Suformuokite visas japoniškas Hokaido bandeles, sudėkite jas ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos, uždenkite maistine plėvele (arba rankšluosčiu) ir palikite 20-25 min., kad iškeptų.
- Kepkite japoniškus suktinukus iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes (kol taps auksinės spalvos). Ar bandelės iškepusios, galite patikrinti dantų krapštuku (jei bandelės gerai iškepusios, krapštukas turėtų likti sausas).
- Leiskite paruoštoms bandelėms visiškai atvėsti, tada pabarstykite cukraus pudra. Švelnios, kvapnios ir beprotiškai skanios japoniškos bandelės „Hokaido” patiekiamos su stikline šalto pieno arba puodeliu karštos arbatos.
- Gero apetito!