cukiniju pomidoru ir papriku misraine ziemai

MARINUOTŲ CUKINIJŲ SALOTOS

Šios marinuotų cukinijų salotos su alyvuogėmis, artišokais ir raudonaisiais pipirais yra puiki mažai angliavandenių turinčių makaronų salotų alternatyva.

SUDEDAMOSIOS DALYS

SUDEDAMOSIOS DALYS:

  • 5 nedidelės cukinijos, supjaustytos maždaug 1/2 colio storio pusmėnulio griežinėliais (arba gabalėliais)
  • viena 6 uncijų skardinė didelių juodųjų alyvuogių be kauliukų, labai gerai nusausinta
  • 6 uncijos marinuotų artišokų širdelių, labai gerai nusausintų (arba daugiau, žr. pastabas)
  • 1 raudonoji paprika, supjaustyta kąsnio dydžio gabalėliais
  • 1/2 raudonojo svogūno, supjaustyto gabalėliais (nebūtina)

PADAŽO INGREDIENTAI:

  • 1 puodelis „Newman’s Own” alyvuogių aliejaus ir acto padažo (žr. pastabas)
  • 2 T šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio, padalyti
  • 1 T džiovintų bazilikų (žr. pastabas)
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio

INSTRUKCIJOS

  1. Cukiniją supjaustykite ketvirčiais arba kąsnio dydžio gabalėliais. (Jei naudojate dideles cukinijas, išpjaukite sėklas ir didžiąją dalį baltosios dalies).
  2. Cukinijas virkite garuose arba kepkite keptuvėje, kol jos vos suminkštės ir taps traškios (apie 3 min. verdant garuose ir šiek tiek ilgiau kepant keptuvėje), tada labai gerai nusausinkite.
  3. Kol cukinijos kepa, atidarykite alyvuoges ir artišokų širdeles ir sudėkite į sietelį, kad gerai nusausėtų. (Cukinijas ir alyvuoges būtina gerai nusausinti, nes kitaip salotos bus vandeningos.)
  4. Supjaustykite raudonąją papriką (ir raudonąjį svogūną, jei naudojate) gabalėliais.
  5. Sudėkite cukinijas, alyvuoges, artišoko širdis, raudonąją papriką (ir raudonąjį svogūną, jei naudojate) į Ziploc maišelį (arba plastikinį ar stiklinį indą su sandariu dangteliu).
  6. Supilkite padažą, tiek, kad apsemtų daržoves, ir atsargiai išmaišykite. (Aš naudoju tik dalį padažo daržovėms marinuoti, o patiekdama įmaišau dar šiek tiek padažo.)
  7. Marinuokite šaldytuve 4-8 valandas.
  8. Jei galite retkarčiais apversti, kad daržovės pasidengtų padažu, būtų puiku, bet tai nėra būtina.
  9. Prieš pat patiekdami įmaišykite šiek tiek pasilikto padažo ir 1/4 puodelio parmezano sūrio.
  10. Patiekdami salotas pabarstykite likusiu 1/4 puodelio šviežiai tarkuoto parmezano sūrio.
  11. Rizikuodamas nuskambėti kaip sūrio snobas, pasakysiu, kad geriausiai tinka šviežiai tarkuotas sūris. Man patinka jį tarkuoti didžiąja trintuvo puse, o salotas patiekti su paskutiniu tarkuoto sūrio pabarstymu, kuris nėra įmaišytas. Tačiau jei turite tik tarkuoto parmezano, nesijaudinkite. Vis tiek bus skanu.

PASTABOS

Naudokite daugiau arba mažiau artišokų širdelių, priklausomai nuo to, kiek jos brangios, kai jų ieškote. Jei jų turite, padažui vietoj džiovintų bazilikų galite naudoti 2 valg. š. bazilikų pesto arba 3 valg. š. smulkiai supjaustytų šviežių bazilikų.

Parašykite komentarą