vistienos krutinele keptuveje

SULTINGOS VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS KEPTUVĖJE

Kaip kepti vištienos krūtinėlę, kad ji būtų sultinga! Labai dažnai vištienos krūtinėlės filė būna gana sausa. Tačiau paruošta pagal šį receptą ši vištienos dalis būna labai minkšta ir sultinga! Patiekalas paprastas, bet skanus ir sveikas!

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Vištienos krūtinėlės – 1 vnt.
  • Augalinis aliejus – 2 vnt.
  • česnakų miltelių – 0.5 arbatinio šaukštelio
  • paprikos – 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska – pagal skonį
  • krapai – 0.5 arbatinio šaukštelio
  • maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šaukštelio

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip kepti sultingą vištienos krūtinėlę keptuvėje? Geriau imti vištienos krūtinėlės filė, kaip dažnai darau aš, bet galima ir krūtinėlę su kaulu. Atšaldyta geriau nei šaldyta. Krūtinėlę galite išpjauti iš vištienos skerdenos. Visus prieskonius ir prieskonines žoleles turiu džiovintas, bet jei norite, galite naudoti šviežius krapus ir česnakus. Bet kokio augalinio aliejaus: nuo alyvuogių iki kukurūzų, tačiau jis turi būti rafinuotas, kad nesudegtų.
  2. Aš nupjoviau visą vištos krūtinėlę. Jei ir jūs taip pat pasielgėte, patartina nuo krūtinėlės pašalinti kaulus ir odą. Tačiau šių dalių neišmeskite. Kaulai puikiai tinka sultiniams virti, o iš odos galima pagaminti traškius traškučius.
  3. Perpjaukite išilgai į 2-3 dalis. Žinoma, pjaustysite į 2 arba 3 dalis, priklausomai nuo vištienos dydžio, tačiau įsitikinkite, kad gabaliukai nėra per ploni, kitaip krūtinėlė bus ne sultinga, o gana sausa.
  4. Vištienos gabalėlius nuplaukite ir nusausinkite. Vieną jų pusę lengvai pamuškite plaktuvu. Tik šiek tiek, nepersistenkite!
  5. Prieš kepdami vištienos nesūdykite. Druska ištraukia iš mėsos ir žuvies skystį, o jei jie bus sūdomi pačioje pradžioje, gatavame patiekale bus sausi. Druska dedama pačioje kepimo pabaigoje. Pabarstykite paprikomis. Nesigailėkite paprikos: ji neturi ryškaus skonio, tačiau galutiniam patiekalui suteiks ryškumo.
  6. Pipirai, pabarstoma česnakų milteliais ir džiovintais krapais. Palikite 5 minutes pastovėti, kad mėsa įsigertų į prieskonius.
  7. Keptuvėje gerai įkaitinkite augalinį aliejų, išdėliokite krūtinėlę, kepkite po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės ant silpnos ugnies. Jei turite grilio keptuvę arba keptuvę su nelimpančia danga, krūtinėlę galima kepti nenaudojant aliejaus, o tai tikrai sveikiau.
  8. Krūtinėles gali tekti apversti porą kartų. Pačioje pabaigoje apkeptas krūtinėles pasūdykite, sumažinkite kaitrą iki minimumo ir uždenkite dangčiu. Palikite 7 minutes, tada nuimkite nuo ugnies.
  9. Pagal šį receptą paruoštos keptos krūtinėlės būna labai sultingos ir minkštos, kas iš esmės šiai vištienos daliai būna retai. Daugeliui šeimininkių ji dažnai būna sausa. Patiekite krūtinėles iš karto, kol jos karštos. Gero apetito!

Parašykite komentarą