Skanūs pusryčiai iš paprastų ingredientų – cukinijų omleto suktinukai su lydytu sūriu. Sultingą kiaušinių suktinuką su cukinijomis ir morkomis puikiai papildo švelnus lydyto sūrio įdaras. Skanus ir nesudėtingas!
Produktai Cukinijų omleto suktinukas su lydytu sūriu
Ingredientai (2 porcijoms)
Cukinija – 1 gabalas (200 g).
Morkos – 1 morka (70 g)
Kiaušiniai – 4 vnt.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Lydytas sūris – 1 vienetas (100 g.)
Augalinis aliejus (kepimui) – 1-2 šaukštai.
Cukinijų omletas su sūrio ritinėliais žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas
Recepto nuotrauka: Cukinijų omletas su sūriu – 1 žingsnis.
Paruoškite ingredientus iš sąrašo.
Pageidautina, kad lydytas sūris būtų geros kokybės ir riebus, kad kaitinamas lengvai išsilydytų. Jei norite, lydytą sūrį galite pakeisti bet kokiu minkštu sūriu.
Nuplaukite cukiniją ir nupjaukite galus.
Nulupkite ir nuplaukite morkas.
Recepto nuotrauka: Cukinijų suktinukų omletas su lydytu sūriu – 2 žingsnis
Į dubenį įmuškite kiaušinius.
Recepto nuotrauka: Cukinijų omletas su lydytu sūriu – 3 žingsnis
Plakite plaktuvu iki vientisos masės.
Recepto nuotrauka: Cukinijų omletas su lydytu sūriu – 4 žingsnis
Cukiniją sutarkuokite vidutine tarka ir suberkite į dubenį su kiaušinių mase. Išmaišykite mišinį.
Recepto nuotrauka: Cukinijų suktinukų omletas su lydytu sūriu – 5 žingsnis
Morkas taip pat sutarkuokite vidutine tarka ir suberkite į kiaušinių ir cukinijų mišinį. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Recepto nuotrauka: Cukinijų suktinukų omletas su lydytu sūriu – žingsnis Nr. 6.
Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Recepto nuotrauka: Cukinijų omletas su lydytu sūriu – 7 etapas
Kad būtų patogiau, kiaušinių ir daržovių masę supilkite į kibirėlį su snapeliu arba matavimo taurę, kad būtų lengva supilti į keptuvę. Taip pat galite išsiversti su samčiu.
Recepto nuotrauka: Cukinijų omletas su lydytu sūriu – 8 žingsnis
Įkaitinkite gražią keptuvę ant vidutinės ugnies. Mano keptuvė yra 22 cm skersmens, turi gerą nelimpančią dangą, todėl jos neriebaluoju. Jei nesate tikri dėl dangos kokybės, keptuvės dugną patepkite trupučiu augalinio aliejaus.
Į keptuvę supilkite maždaug trečdalį omleto masės ir išlyginkite, atsargiai pakreipdami keptuvę į šoną. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 2-3 minutes, kol omleto masė sustings.
Recepto nuotrauka: Cukinijų omleto suktinukas su lydytu sūriu – žingsnis Nr. 9
Sumažinkite kaitrą iki silpnos. Supjaustykite lydytą sūrį griežinėliais. Sūrį dėkite maždaug į vidurį, maždaug 1,5-2 cm nuo kraštų.
Recepto nuotrauka: Cukinijų omletas su lydytu sūriu – 10 žingsnis
Atsargiai susukite omletą ir sūrį į vamzdelį naudodami dvi menteles.
Recepto nuotrauka: Cukinijų omleto suktinukas su lydytu sūriu – 11 žingsnis
Vėl suvyniokite per ritinį, palikdami šiek tiek liežuvėlio.
Recepto nuotrauka: Cukinijų omletas su lydytu sūriu – 12 žingsnis.
Į keptuvę supilkite dar trečdalį omleto masės, kad ji padengtų „liežuvį”. Virkite dar porą minučių, kol apskrus.
Recepto nuotrauka: Cukinijų omleto suktinukas su lydytu sūriu – žingsnis Nr. 13
Susukite vyniotinį, palikdami „liežuvį”, ir supilkite trečiąją omleto porciją. Viršutinį sluoksnį virkite 2-3 minutes, kad gerai susigertų.
Recepto nuotrauka: Cukinijų omleto suktinukas su lydytu sūriu – žingsnis Nr. 14
Naudodami menteles susukite į ritinį.
Recepto nuotrauka: Cukinijų omleto suktinukas su lydytu sūriu – 15 žingsnis
Cukinijų suktinukų omletas su sūriu paruoštas.
Recepto nuotrauka: Cukinijų omletas su sūriu – 16 žingsnis.
Jei pageidaujate, patiekite su papuoštais žalumynais.
Recepto nuotrauka: Cukinijų omletas su sūriu – žingsnis Nr. 17
Gero apetito!