cukinija su paprika ir pomidorų padažu

Cukinijos morkų ir pomidorų padaže

Pirmą kartą jų paragavau su draugu prieš 2 metus. Ji nedvejodama paprašė recepto, ir jau antrus metus iš eilės šis patiekalas džiugina mūsų stalą. Be šių cukinijų neapsieina nė viena šventė ar išvyka į gamtą. Jas mėgsta ir mano draugė veganė.

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • Morkos – 3 vnt.
  • malti raudonieji pipirai – 1 šaukštelis
  • česnakas – 100 g
  • augalinio aliejaus – 1 stiklinė
  • acto – ½ stiklinės
  • pomidorų padažo – ½ l
  • druskos – 2 valg. š. l.
  • cukraus – 1 stiklinė
  • cukinijos – 3 kg

RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Česnakus ir morkas nulupkite ir pertrinkite per mėsmalę.
  2. Į gautą tyrę supilkite aliejų, cukrų, druską, raudonuosius pipirus, actą, pomidorų padažą ir užvirinkite.
  3. Į marinato padažą įmeskite griežinėliais supjaustytą cukiniją (man patinka, kai ji yra pusės centimetro storio, bet viskas priklauso nuo asmeninių pageidavimų). Maišydami virkite dar 20 minučių (kol suminkštės).
  4. Uždengę laikykite žiemai. Galima valgyti iš karto, svarbiausia, kad atvėstų.

Parašykite komentarą