Cukinijos morkų ir pomidorų padaže
Pirmą kartą jų paragavau su draugu prieš 2 metus. Ji nedvejodama paprašė recepto, ir jau antrus metus iš eilės šis patiekalas džiugina mūsų stalą. Be šių cukinijų neapsieina nė viena šventė ar išvyka į gamtą. Jas mėgsta ir mano draugė veganė.
SUDEDAMOSIOS DALYS
- Morkos – 3 vnt.
- malti raudonieji pipirai – 1 šaukštelis
- česnakas – 100 g
- augalinio aliejaus – 1 stiklinė
- acto – ½ stiklinės
- pomidorų padažo – ½ l
- druskos – 2 valg. š. l.
- cukraus – 1 stiklinė
- cukinijos – 3 kg
RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Česnakus ir morkas nulupkite ir pertrinkite per mėsmalę.
- Į gautą tyrę supilkite aliejų, cukrų, druską, raudonuosius pipirus, actą, pomidorų padažą ir užvirinkite.
- Į marinato padažą įmeskite griežinėliais supjaustytą cukiniją (man patinka, kai ji yra pusės centimetro storio, bet viskas priklauso nuo asmeninių pageidavimų). Maišydami virkite dar 20 minučių (kol suminkštės).
- Uždengę laikykite žiemai. Galima valgyti iš karto, svarbiausia, kad atvėstų.