marinuoti pomidorai su cesnaku

ŽIEMAI MARINUOTI POMIDORAI SU ČESNAKAIS

Aštrūs, originalūs, burnoje tirpstantys, patys skaniausi! Česnaku marinuoti pomidorai – puikus priedas prie bet kokio patiekalo, kuris pravers šaltą žiemą! Jie būna saldūs, nuostabaus česnakų aromato. Šie pomidorai paruošiami lengvai ir paprastai, be papildomo sterilizavimo.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Pomidorai (dviejų litrų stiklainiui) – 20 PC.
  • Česnakai – 80 gr
  • Vanduo – 1 l
  • Acto esencija – 1 dessert.l
  • lauro lapai – 1 PC.
  • Gvazdikai – 4 PC.
  • pipirų žirneliai – 5 PC.
  • Cukrus – 200 gr
  • Druska – 1 table.l

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip žiemai marinuoti pomidorus su česnakais? Paruoškite reikiamus produktus. Pomidorus pusgaminiams rinkitės vidutinio dydžio, be sugedusių ir minkštų vietų. Daržoves gerai nuplaukite, tada pašalinkite kotelius išpjaudami juos aštriu peiliu. Į kiekvieną skylutę įdėkite po vieną nulupto česnako skiltelę.
  2. Į sterilizuoto 3 litrų talpos stiklainio dugną sudėkite lauro lapus, penkis juodųjų pipirų žirnelius, keturias skilteles ir reikiamą kiekį pomidorų su česnakais. Kaip tinkamai sterilizuoti stiklainius ir daug kitų konservavimo patarimų ir perskaitykite recepto pabaigoje.
  3. Į pomidorų stiklainį iki pat viršaus įpilkite verdančio vandens. Tikslus vandens kiekis priklausys nuo pomidorų dydžio ir stiklainių tankio.
  4. Uždenkite pomidorų stiklainį steriliu dangteliu ir atidėkite jį į šalį septynioms-dešimčiai minučių.
  5. Po kurio laiko išpilkite vandenį iš stiklainio į indą, tai bus patogu daryti per specialų dangtelį su skylutėmis. Atsargiai! Stiklainiai labai karšti, nenusideginkite!!! Ant viryklės pastatykite puodą su nusausintu vandeniu ir ant didelės ugnies užvirinkite vandenį.
  6. Į stiklainį su pomidorais įberkite stambią druską, skirtą sūdymui.
  7. Tada į stiklainį su pomidorais supilkite cukrų.
  8. Į stiklainį įpilkite vieną desertinį šaukštą 70 % acto esencijos.
  9. Į pomidorų stiklainį iki pat viršaus supilkite verdantį vandenį iš puodo.
  10. Sandariai uždarykite stiklainį steriliu dangteliu.
  11. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis, tada uždenkite jį šiltu apklotu. Palikite pomidorų stiklainį tokioje formoje, kol visiškai atvės. Taip dangteliai bus dar labiau sterilizuoti.
  12. Virtus pomidorus su česnakais stiklainiuose laikykite tamsioje ir sausoje vietoje kambario temperatūroje.
  13. Gaminame kartu, gaminame paprastai, gaminame namuose gardžiausius patiekalus iš turimų produktų pagal savo receptus! Visiems gero apetito ir sėkmingo pasiruošimo žiemai!

Parašykite komentarą