minkšti vafliai

Kaip gaminti Vienos ir kitus minkštus vaflius

Vienos, varškės, obuolių, bananų ir apelsinų, sūrio ir net bulvių vaflius paruošite per kelias minutes.

Kaip pasigaminti vaflių tešlą

Minkšti vafliai – tai purūs kvadratiniai arba apvalūs vafliai, kurie gaminami iš tešlos, pridėjus kepimo miltelių. Vienos rūšies vafliai laikomi klasika.

4 pagrindinės paslaptys

Jei recepte yra sviesto, jis turi būti ištirpintas vandens vonelėje. Kepiniai su ištirpintu sviestu įgauna subtilų skonį ir akytumą.

Norint ištirpinti sviestą vandens vonelėje, reikės:

  • reikia: lėkštės;
  • 2 keptuvių: didesnės ir mažesnės.

Į mažesnį indą supilkite aliejų ir įstatykite jį į didelį puodą su verdančiu vandeniu. Nuolat maišydami sviestą ištirpinkite.

Kiaušiniai į tešlą visada dedami ypatingu būdu. Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų ir iš karto dedami į tešlą. Baltymai išplakami iki viršūnės ir įmaišomi pabaigoje: maži oro burbuliukai suteikia pyragui oro ir puošnumo. Jei baltymai nebus atskirti nuo trynių arba jei jie nebus įvesti pradžioje, vafliai gali pasirodyti guminiai.

Jei recepte yra kefyro, pieno ar grietinės, jie dedami priešpaskutinėje apsukoje, prieš plakant baltymus.

Visi ingredientai be plaktų baltymų turi būti kruopščiai išmaišyti maišytuvu giliame dubenyje, kol gaunama vientisa masė be gumuliukų. Įdėjus baltymų, tešla maišoma tik rankomis. Pagal konsistenciją ji turi priminti grietinę, būti šiek tiek tirštesnė už blynų tešlą .

Vienos vafliai pagal klasikinį receptą

  • 3 kiaušiniai;
  • 100 g cukraus;
  • 150 ml pieno;
  • 100 g sviesto;
  • 250 g miltų;
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių.

Jogurtiniai vafliai

  • 110 g sviesto;
  • 300 g miltų;
  • 100 g cukraus;
  • 300 ml vaisinio jogurto ;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių;
  • 2 kiaušiniai.

Varškės vafliai

  • 200 g varškės ;
  • 2 kiaušiniai;
  • 3 šaukštai miltų;
  • 70 ml pieno arba kefyro;
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
  • saldiklio – pagal skonį;
  • 1 paketėlis vanilės.

obuolių vafliai

  • 1 tarkuotas obuolys ;
  • 1 kiaušinis;
  • 4 šaukštai miltų;
  • 5 šaukštai kefyro;
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
  • saldiklio – pagal skonį;
  • 1 paketėlis vanilino;
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono – nebūtina

moliūgų vafliai

  • 200 g kepto moliūgo ;
  • 1 kiaušinis + 1 baltymas;
  • 150 g miltų;
  • 50-70 ml pieno;
  • saldiklio – pagal skonį;
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono – nebūtina

Bananiniai apelsinų vafliai

  • 2 bananai;
  • 130 g miltų;
  • 100 ml apelsinų sulčių;
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
  • saldiklio pagal skonį;
  • 1 arbatinis šaukštelis apelsino žievelės.

Sūrio vafliai

  • 150 g tarkuoto sūrio ;
  • 6 šaukštai miltų;
  • 1 kiaušinis;
  • 50 ml kefyro;
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių.

bulvių vafliai

  • 2 vidutinio dydžio tarkuotos bulvės ;
  • 1 kiaušinis;
  • ½ nedidelio kepto svogūno;
  • 1¹⁄₂ valgomojo šaukšto miltų;
  • žolelių, prieskonių – pagal skonį.

kopūstų vafliai

  • 350 g kopūstų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 200 g miltų;
  • 200 ml pieno arba kefyro;
  • žolelių, prieskonių – pagal skonį.

žuvies vafliai

  • 1 skardinė tuno savo sultyse;
  • 2 kiaušiniai;
  • 4 šaukštai miltų;
  • 2 šaukštai grietinės;
  • ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos.

Kaip gaminti Vienos ir kitus minkštus vaflius

Vaflinėje

Vaflinės plokštes patepkite augaliniu aliejumi ir įkaitinkite prietaisą. Atkreipkite dėmesį į kontrolinę lemputę: kai vaflinė bus paruošta darbui, užsidegs žalia lemputė.

Ant kiekvienos plokštelės dėkite po 2 valgomuosius šaukštus tešlos. Daugiau nereikia, kitaip ji išsilies į šonus. Jei imsite mažiau, vafliai išeis per maži.

Kepimo laikas priklauso nuo prietaiso galingumo. Kuo jis didesnis, tuo greičiau vafliai iškeps. Pavyzdžiui, „Moulinex SW611812” modelis, kurio galia 700 W, iškeps vaflius per 10 minučių. O „Kitfort KT-1620” vaflinė su galimybe reguliuoti temperatūrą ir 920 W galia su užduotimi susidoros maždaug per 6 minutes.

Kai vafliai bus iškepti, žalia lemputė išsijungs.

Populiariausios vaflinės su kontrolinėmis lemputėmis:

  • Gfgrill GFW-015 su reguliuojamu termostatu;
  • Gemlux GL-WM-888R su galimybe apversti prietaisą, kad tešla pasiskirstytų tolygiai;
  • Redmond RMB-M713-1 su nuimamais skydeliais, leidžiančiais kepti ne tik purius vaflius, bet ir keksiukus, trikampius pyragus, plonus traškius vaflius, blynus, riešutus su kondensuotu pienu ir dar daugiau;
  • „Endever Skyline WM-20” vaflių kūgis;
  • Gfgrill GF-020 su sukamąja rankena tešlai tolygiai paskirstyti;
  • Kitfort KT-1611-3 su kameromis dideliems vafliams;
  • Clatronic WA 3606 su galimybe keisti temperatūrą.

Vaflius reikia išimti silikoninėmis mentelėmis arba žnyplėmis, kad nepažeistumėte nepridegančios dangos.

Orkaitėje

Patepkite formą augaliniu aliejumi. Į langelius supilkite tešlą. Sukratykite formą, kad ji tolygiai pasiskirstytų.

Dėkite formą į orkaitę, įkaitintą iki 220 °C. Kepkite vaflius 8-9 minutes. Tada išimkite juos iš formos ir išdėliokite lygiai ant kepimo skardos. Kepkite dar 5 minutes.

Populiariausios vaflių formos yra Lekue . Jos pagamintos iš maistinio silikono, lengvai valomos, lengvai naudojamos. Tačiau „AliExpress” galite įsigyti ir biudžetinių analogiškų .

Kaip patiekti vaflius

Saldūs vafliai patiekiami su ledais , vaisiais, uogomis, tarkuotais migdolais, jogurtu, plakta grietinėle, cukraus pudra, uogiene, medumi, šokoladu ir priedais.

Nesaldūs vafliai – su įvairiais padažais , grietine, humusu , daržovėmis, žuvies gabalėliais, šonine, kiaušiniais ir paštetu.

Parašykite komentarą