Po visų saldumynų įvairovės siūlau gardų skanėstą su prieskoniu – citrininį pyragą.
Sudedamosios dalys
Citrininiam pyragui pagaminti reikės:
- Tešlai:
- 2 puodeliai miltų;
- 1 šaukštelis geriamosios sodos;
- 100 g sviesto;
- 1 puodelis cukraus;
- 3 kiaušiniai;
- vanilės;
- 1 puodelis pieno.
- Įdarui:
- 1 valgomasis šaukštas tarkuotos citrinos žievelės;
- 1/2 puodelio šviežių citrinos sulčių;
- 1 valgomasis šaukštas krakmolo;
- 75 g sviesto;
- 1 puodelis cukraus;
- 4 kiaušinių tryniai, išplakti.
- Sirupui mirkyti:
- citrinos sultys – 3 šaukštai;
- cukraus – 2-4 šaukštai;
- vandens – 50-80 ml.
- Baltyminiam kremui:
- kiaušinių baltymai – 2 vnt;
- vandens – 70 ml;
- cukraus – 2/3 puodelio;
- druskos – žiupsnelis.
Virimo procedūra
- Norėdami paruošti tešlą, padalykite kiaušinius į baltymus ir trynius. Sviestą ir cukrų išsukite, įmaišykite trynius, vanilę, sodą, pakaitomis suberkite miltus ir pieną.
- Atsargiai įmaišykite baltymus.
- Supilkite tešlą į multicookerio dubenį ir nustatykite „Kepti” 50 minučių.
- Citrinų įdarui sumaišykite žievelę, sultis, krakmolą ir išmaišykite.
- Sudėkite sviestą ir cukrų. Užvirinkite.
- Karštą mišinį įmaišykite į išplaktus kiaušinių trynius.
- Virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Palikite atvėsti.
- Įdarui sumaišykite citrinos sultis, cukrų ir vandenį. Sirupą kaitinkite ir maišykite, kad cukrus ištirptų.
- Biskvitą perpjaukite į 2 arba 3 sluoksnius (aš perpjoviau į 2 sluoksnius) ir pamirkykite sirupe.
- Apatinę pyrago dalį aptepkite citrinų įdaru.
- Uždenkite antru išmirkytu pyragu. Aptepkite įdarą.
- Baltymų kremui gerai išplakite baltymus ir druską.
- Užvirinkite cukrų ir vandenį (arba citrinos sultis).
- Virkite 3-5 minutes, kol mišinys pradės tirštėti.
- Nuolat maišydami supilkite karštą sirupą. Plakite, kol kremas atvės.
- Citrininį tortą papuoškite kremu pagal savo skonį. Palikite mirkti ir patiekite.
- Gero apetito!