Citrinų pyragas

Po visų saldumynų įvairovės siūlau gardų skanėstą su prieskoniu – citrininį pyragą.

Sudedamosios dalys

Citrininiam pyragui pagaminti reikės:

  • Tešlai:
  • 2 puodeliai miltų;
  • 1 šaukštelis geriamosios sodos;
  • 100 g sviesto;
  • 1 puodelis cukraus;
  • 3 kiaušiniai;
  • vanilės;
  • 1 puodelis pieno.
  • Įdarui:
  • 1 valgomasis šaukštas tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1/2 puodelio šviežių citrinos sulčių;
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo;
  • 75 g sviesto;
  • 1 puodelis cukraus;
  • 4 kiaušinių tryniai, išplakti.
  • Sirupui mirkyti:
  • citrinos sultys – 3 šaukštai;
  • cukraus – 2-4 šaukštai;
  • vandens – 50-80 ml.
  • Baltyminiam kremui:
  • kiaušinių baltymai – 2 vnt;
  • vandens – 70 ml;
  • cukraus – 2/3 puodelio;
  • druskos – žiupsnelis.

Virimo procedūra

  1. Norėdami paruošti tešlą, padalykite kiaušinius į baltymus ir trynius. Sviestą ir cukrų išsukite, įmaišykite trynius, vanilę, sodą, pakaitomis suberkite miltus ir pieną.
  2. Atsargiai įmaišykite baltymus.
  3. Supilkite tešlą į multicookerio dubenį ir nustatykite „Kepti” 50 minučių.
  4. Citrinų įdarui sumaišykite žievelę, sultis, krakmolą ir išmaišykite.
  5. Sudėkite sviestą ir cukrų. Užvirinkite.
  6. Karštą mišinį įmaišykite į išplaktus kiaušinių trynius.
  7. Virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Palikite atvėsti.
  8. Įdarui sumaišykite citrinos sultis, cukrų ir vandenį. Sirupą kaitinkite ir maišykite, kad cukrus ištirptų.
  9. Biskvitą perpjaukite į 2 arba 3 sluoksnius (aš perpjoviau į 2 sluoksnius) ir pamirkykite sirupe.
  10. Apatinę pyrago dalį aptepkite citrinų įdaru.
  11. Uždenkite antru išmirkytu pyragu. Aptepkite įdarą.
  12. Baltymų kremui gerai išplakite baltymus ir druską.
  13. Užvirinkite cukrų ir vandenį (arba citrinos sultis).
  14. Virkite 3-5 minutes, kol mišinys pradės tirštėti.
  15. Nuolat maišydami supilkite karštą sirupą. Plakite, kol kremas atvės.
  16. Citrininį tortą papuoškite kremu pagal savo skonį. Palikite mirkti ir patiekite.
  17. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą