Cilantro kalkių vištiena

Cilantro kalkių vištiena

Sudedamosios dalys

1x
2x
3x
2 svarai vištienos šlaunelių arba krūtinėlių be kaulų
1 laimas patiekimui
marinatas
¼ puodelio šviežios kalendros, susmulkintos ir papildomai papuošimui
2 šaukštai šviežių laimo sulčių
1 ½ valgomojo šaukšto medaus
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
2 skiltelės susmulkinto česnako
1 arbatinis šaukštelis kmynų
1 arbatinis šaukštelis čili miltelių
¾ arbatinio šaukštelio košerinės druskos
½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
instrukcijos
Visus marinato ingredientus sumaišykite nedideliame dubenyje.
Vištieną užpilkite marinatu ir palikite marinuotis 30 minučių arba iki 2 valandų.
kepti ant grotelių
Įkaitinkite kepsninę iki vidutinio karščio.
Kepkite vištieną ant aliejumi pateptų grotelių 7-8 minutes. Apverskite ir kepkite dar 7-8 minutes arba kol vištiena pasieks 165 °F.
Prieš patiekdami pailsėkite 5 minutes. Patiekite su laimo griežinėliais ir smulkintomis kalendromis.
Pastabos
Jei norite, marinatą taip pat galite porą kartų sutrinti blenderiu.
Leiskite vištienai marinuotis bent 30 minučių. Dėl didelio citrusinių vaisių kiekio šiame recepte marinuokite ne ilgiau kaip 2 valandas.
Šiam receptui geriausiai tinka švieži laimai, nes buteliuose esančių laimų skonis gali būti kartus.
Neprivalomi priedai: į marinatą įberkite 1 arbatinį šaukštelį čili miltelių ir (arba) 1/4 arbatinio šaukštelio grūstų raudonųjų pipirų, kad marinatas būtų šiek tiek aštresnis.
Kepti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 400 °F.
2. Sudėkite vištieną ant kepimo skardos ir kepkite 20-25 minutes arba kol vištiena pasieks 165°F.
3. Prieš patiekdami pailsėkite 5 minutes. Patiekite su laimo griežinėliais ir papildomomis smulkintomis kalendromis.
Vištienos kepimas
1. Padėkite ant grotelių arba grotelių ant folija išklotos keptuvės.
2. Vištieną kepkite 4 colių atstumu nuo kaitinimo elemento po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės.
Vištienos šlaunelių arba krūtinėlės su kaulais kepimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 425 °F.
2. Sudėkite vištieną oda žemyn (marinatą pasilikite) ir kepkite 3-4 minutes arba kol paruduos. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes.
3. Į keptuvę supilkite likusį marinatą. Kepkite 25-27 minutes arba kol vištiena pasieks 165°F. Jei norite, 2-3 minutes pakepinkite, kad apskrustų.

Marinuotas ir keptas ant grotelių, tai Cilantro kalkių vištienos receptas daro vištienos, kad yra sultingas viduje ir traškus iš išorės!

Vištiena su kalendromis marinuojama aštriose laimoje, daug česnako ir šviežių kalendrų. Šiam paprastam receptui reikia nedaug ingredientų, bet jis turi daug skonio.

Lengvai ant grotelių keptos vištienos receptas

Mėgstame ant grotelių keptas vištienos krūtinėles arba šlauneles, o ši kalendrų vištiena yra kito lygio skonio. Greita ir paprasta, puikiai tinka užimtiems vakarams ar vasaros kepsniams!

Vos keli ingredientai, bet šis receptas pasižymi dideliu skoniu.
Neturite kepsninės? Ne bėda! Šį patiekalą taip pat galima kepti orkaitėje, todėl jis puikiai tinka visus metus.
Padvigubinkite marinatą ir juo taip pat gardinkite salotas.
Jis turi daug skonio, o vištienos likučiai puikiai tinka į takosus ar net į salotas.

Lengvi švieži ingredientai

Vištiena – ant grotelių keptos vištienos šlaunelės be kaulų ir odos yra sultingos ir aromatingos. Šį receptą taip pat galima gaminti su vištienos krūtinėlėmis arba vištienos šlaunelėmis ar krūtinėlėmis su kaulais, tik atitinkamai pakoreguokite kepimo laiką.

Vištienos marinatas su kalendromis ir kalkėmis – Marinatai padeda suminkštinti ir pagardinti mėsą, o šis marinatas yra pats paprasčiausias! Tai paprastas laimo sulčių, laimo žievelės, kalendros lapų ir prieskonių derinys. Aštrumo suteiks jalapenos arba raudonųjų pipirų dribsniai!

kalendros ir laimo marinatas ant vištienos šlaunelių

Kaip padaryti, kad Cilantro kalkių vištienos

Šis receptas yra beprotiškai paprastas.

Sumaišykite marinatą dubenėlyje arba šaldymo maišelyje pagal toliau pateiktą receptą.
Sudėkite vištieną ir marinuokite bent 30 min. arba iki 2 val.
Kepkite, kepkite arba kepkite ant grotelių.
Papuoškite laimo skiltelėmis ir kalendromis.

Patiekimo pasiūlymai

Ši vištiena tinka su bet kokios rūšies ryžiais (mėgstamiausi yra kalendros ir laimo ryžiai arba, jei norite, kad būtų mažai angliavandenių, patiekite su žiedinių kopūstų ryžiais).
Pridėkite kvapnų garnyrą, pavyzdžiui, meksikietiškas kukurūzų salotas, avokadų salsą ir tortilijų traškučius.
Patiekite su virtais kukurūzų burbuolėmis.

Sėkmės patarimai

Leiskite vištienai marinuotis bent 30 minučių.
Šiam receptui geriausiai tinka šviežios laimo sultys, nes buteliuose esančių laimo sulčių skonis gali būti kartus.
Geriausias būdas nustatyti, ar vištiena visiškai iškepusi, – naudoti mėsos termometrą.
Vištienos likučiai puikiai tinka sumuštiniams arba supjaustyti griežinėliais ant salotų, kad kitą dieną būtų skanios darbo salotos!

 

Parašykite komentarą