Šis kremu apteptų mėsos kukulėlių receptas išbandytas jau daugelį metų. Tešla nuostabi, geresnės nerasite. Rekomenduoju pagaminti šiuos cheburekus savo šeimai.
Sudedamosios dalys
Norėdami pagaminti cheburekus iš kreminės tešlos, turėsite:
- Tešlai:
- 3,5 puodelio miltų;
- 1/2 šaukštelio druskos;
- 1 puodelis verdančio vandens;
- 100 g sviesto;
- 1 kiaušinis.
- Įdarui:
- 500 g kiaulienos minkštimo;
- 4-6 svogūnai;
- druskos, prieskonių – pagal skonį;
- saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite cheburekams gaminti reikalingus produktus.
- Dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir druską, įpilkite stiklinę verdančio vandens ir greitai išmaišykite šakute. Švelniai suplakite ištirpintą sviestą ir kiaušinį ir iš karto supilkite į miltų mišinį.
- Užminkykite labai minkštą ir švelnią tešlą, uždenkite ją servetėle ir pradėkite ruošti įdarą.
- Kiaulienos mėsą ir nuluptą svogūną sumalkite mėsmale, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Čeburekų įdaras paruoštas.
- Atpjaukite nedidelius tešlos gabalėlius ir labai plonai iškočiokite.
- Ant vienos tešlos pusės užtepkite mėsos įdarą ir uždenkite kita tešlos puse.
- Atsargiai užspauskite kabourek kraštus.
- Į keptuvę su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi sudėkite čeburekus ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Čeburekai ant kreminės tešlos yra nepaprastai skanūs, pradžiuginkite jais savo artimuosius.
- Gero apetito!