Juodojo princo pyrago su kefyru receptas

Neseniai pagaminau labai skanų, vidutiniškai saldų pyragą „Juodasis princas”. Šio torto šokolado plutelės yra drėgnos tekstūros ir puikiai dera su švelniu grietinės, sviesto ir virinto sutirštinto pieno kremu. Torto viršų galima puošti įvairiai, pavyzdžiui, tiesiog pabarstyti pabarstukais, o aš nusprendžiau papuošti plaktais baltymais ir sudeginti juos degikliu. Tortas „Juodasis princas”, pagamintas pagal šį gana paprastą receptą, pasirodo labai švelnus ir skanus, išbandykite jį!

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti Juodojo princo pyragą ant kefyro, mums reikės:

  • Biskvitui:
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • cukraus – 1 puodelis;
  • Kefyras – 1 puodelis;
  • geriamoji soda – 1 šaukštelis;
  • citrinos sultys – 2 šaukšteliai;
  • miltų – 1 puodelis;
  • Kakava – 50 gr.
  • Kremui:
  • grietinės (naudojau 20 proc. riebumo grietinę) – 370 g;
  • virinto sutirštinto pieno – 370 g;
  • sviestas – 170 gr.
  • Dekoravimui:
  • kiaušinio baltymas – 2 vnt;
  • cukraus – 200 gr.
  • 200 ml stiklinė.

Metodas

  1. Dubenyje sumaišykite kiaušinį ir cukrų.
  2. Plaktuvu sumaišykite kiaušinį ir cukrų, tada supilkite kefyrą.
  3. Dar kartą išmaišykite plaktuvu. Suberkite sodą su citrinos sultimis ir išmaišykite.
  4. Tada suberkite persijotus miltus ir kakavą.
  5. Tešlą maišykite tol, kol ji taps panaši į vidutinio tirštumo grietinę.
  6. Kepimo formos dugną (turėjau 22 cm skersmens skardą) išklokite pergamentiniu popieriumi.
  7. Tešlą supilkite į formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę, kepkite apie 30-40 min. 200 laipsnių temperatūroje (ar pyragas paruoštas, galite patikrinti sausu dantų krapštuku – jei dantų krapštukas liks sausas).
  8. Leiskite biskvitui šiek tiek atvėsti neišimdami jo iš formos, tada išimkite jį iš formos ir nuimkite pergamentą. Palikite visiškai atvėsti ant grotelių.
  9. Paruoštą sausainį supjaustykite į tris sluoksnius.
  10. Norėdami paruošti kremą, į minkštą sviestą supilkite virintą sutirštintą pieną (prieš tai sviestą ištraukite iš šaldytuvo, kad jis pastovėtų kambario temperatūroje ir taptų minkštas).
  11. Sviestą ir virtą sutirštintą pieną plakite mikseriu iki vientisos masės (2-3 minutes).
  12. Tada sudėkite grietinę ir maišykite mikseriu nedideliu greičiu iki vientisos masės.
  13. Kremas yra lengvas ir turi švelnų pieno rūgštelės prieskonį.
  14. Dabar galite surinkti Juodojo princo tortą. Patepkite pyragaičius kremu ir sudėkite juos vieną ant kito, tada kremu aptepkite pyragaičių viršų ir šonus. Palikite pyragą šaldytuve per naktį, kad įsigertų.
  15. Juodojo princo tortą galima pabarstyti pabarstukais. Nusprendžiau jį papuošti plaktais baltymais, kuriems išplakti atvėsusius baltymus su mikseriu ir cukrumi iki standžių viršūnių.
  16. Išplaktus baltymus paskirstykite ant torto ir suformuokite bangas.
  17. Apdeginkite baltymus degikliu ir galėsite patiekti pyragą.
  18. Taip atrodo supjaustytas „Juodojo princo” tortas.
  19. Visiems saldumo mėgėjams patariu labai skanaus, švelnaus pyrago „Juodasis princas” ant kefyro receptą!
  20. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

Parašykite komentarą