Naminiai, sultingi, skanūs čeburekai su kąsneliu… Kas gali būti skaniau ir gardžiau! Šių virtų mėsos kukulėlių tešla yra pasakiška – viduje jie švelnūs ir minkšti, o išorėje – traškūs ir traškūs! Čeburekai tokie sultingi, kad įkąsus į juos laša sultys! Mėgstu čeburekus patiekti su pomidorų sultimis arba adžika, o jūs valgykite, kaip tik norite! Rekomenduoju būtent šį virtos mėsos kukulių receptą, nes turiu daug patirties gaminant mėsos kukulius ir gaminau juos pagal įvairiausius receptus – šis yra vienas geriausių!
Sudedamosios dalys
Norint pasigaminti cheburekų ant verdančio vandens, reikia:
- miltų – 300 g (+ 100 g pabarstymui);
- druskos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- degtinės – 1 valgomasis šaukštas;
- verdančio vandens – 250 ml;
- Aliejus rankoms sutepti – 1 valgomasis šaukštas;
- maltos kiaulienos ir jautienos – 0,5 kg (200 g kiaulienos + 200 g jautienos);
- svogūnai – 2 vnt;
- druskos, pipirų – pagal skonį;
- šalto vandens maltoje mėsoje – 4-5 šaukštai;
- augalinio aliejaus kepimui – 150-200 g (priklauso nuo keptuvės dydžio).
Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite maltą mėsą: sumalkite kiaulieną, jautieną ir svogūną, įberkite druskos, pipirų ir sumaišykite. Supilkite į maltą mėsą šaltą vandenį ir gerai išmaišykite. Malta mėsa turi būti minkšta ir sultinga. Palikite jį kurį laiką mirkti drėgmėje, kol gaminsite tešlą.
- Tešlai užminkyti į dubenį įberkite 300 g miltų.
- Į miltus įberkite druskos ir išmaišykite.
- Tada į miltų ir druskos mišinį įmaišykite cukrų ir degtinę.
- Į miltų mišinį supilkite verdantį vandenį ir labai greitai šaukštu pradėkite minkyti tešlą.
- Minkykite tešlą tol, kol ji pradės atvėsti ir taps vientisa. Tada perkelkite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto stalo ir minkykite tešlą, įberdami 100 g miltų. Minkydami sutepkite rankas augaliniu aliejumi. Tešla yra minkšta, nelimpa prie rankų, o minkant ji tampa panaši į plastiliną.
- Paruoštą tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite 20 minučių pailsėti. Tada padalykite tešlą į 12 vienodų riekelių.
- Suapvalinkite kiekvieną tešlos gabalėlį ir lengvai apvoliokite miltuose.
- Ant lengvai miltais pabarstyto stalo kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite plonu, bet ne permatomu sluoksniu. Jei tešla bus per plona, kepant ji sutrūkinės ir išbėgs visos sultys, o mes to visai nenorime!
- Ant kiekvieno iškočioto tešlos gabalėlio vienos pusės dėkite po 1 valgomąjį šaukštą įdaro.
- Užtepkite įdarą ant visos vienos tešlos pusės, kaip parodyta nuotraukoje, vengdami tešlos kraštų.
- Uždenkite kita tešlos puse ir pirštais stipriai suspauskite tešlą, kad abi pusės susiliestų.
- Paimkite lėkštę arba nedidelę lėkštę ir ja nupjaukite tešlos kraštų perteklių.
- Tada šakute apveskite tešlos kraštus (tai daroma tam, kad tešla gražiai atrodytų ir kad kepant kraštai neatsikabintų).
- Paruoštus ruošinius sudėkite ant miltais pabarstytų lentų. Šio recepto išeiga – 14 vienetų, nes iš tešlos likučių galima pagaminti dar 2 cheburekus.
- Virtus čeburekus galite užšaldyti ir kepti, kai tik panorėsite, arba galite iš karto pradėti kepti. Šiandien čeburekus iš karto kepsiu augaliniame aliejuje. Tam į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Aliejaus turi būti tiek, kad visiškai apsemtų keptuvės dugną.
- Gerai įkaitinkite aliejų ir sudėkite čeburekus į keptuvę.
- Kepkite juos iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol įgaus auksinę spalvą, atsargiai apverskite, kad nesuplyštų tešla.
- Prinokusius, sultingus, skanius, traškius, verdančiu vandeniu virtus čeburekus reikia patiekti iš karto.
- Sultis išsiskiria tokios sultingos, kad net laša.
- Pagal šį receptą paruošti čeburekai ant verdančio vandens nepaliks jūsų šeimos abejingos.
- Gero apetito visiems!