Cheburek receptas ant verdančio vandens

Naminiai, sultingi, skanūs čeburekai su kąsneliu… Kas gali būti skaniau ir gardžiau! Šių virtų mėsos kukulėlių tešla yra pasakiška – viduje jie švelnūs ir minkšti, o išorėje – traškūs ir traškūs! Čeburekai tokie sultingi, kad įkąsus į juos laša sultys! Mėgstu čeburekus patiekti su pomidorų sultimis arba adžika, o jūs valgykite, kaip tik norite! Rekomenduoju būtent šį virtos mėsos kukulių receptą, nes turiu daug patirties gaminant mėsos kukulius ir gaminau juos pagal įvairiausius receptus – šis yra vienas geriausių!

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti cheburekų ant verdančio vandens, reikia:

  • miltų – 300 g (+ 100 g pabarstymui);
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • degtinės – 1 valgomasis šaukštas;
  • verdančio vandens – 250 ml;
  • Aliejus rankoms sutepti – 1 valgomasis šaukštas;
  • maltos kiaulienos ir jautienos – 0,5 kg (200 g kiaulienos + 200 g jautienos);
  • svogūnai – 2 vnt;
  • druskos, pipirų – pagal skonį;
  • šalto vandens maltoje mėsoje – 4-5 šaukštai;
  • augalinio aliejaus kepimui – 150-200 g (priklauso nuo keptuvės dydžio).

Maisto gaminimo procesas

  1. Paruoškite maltą mėsą: sumalkite kiaulieną, jautieną ir svogūną, įberkite druskos, pipirų ir sumaišykite. Supilkite į maltą mėsą šaltą vandenį ir gerai išmaišykite. Malta mėsa turi būti minkšta ir sultinga. Palikite jį kurį laiką mirkti drėgmėje, kol gaminsite tešlą.
  2. Tešlai užminkyti į dubenį įberkite 300 g miltų.
  3. Į miltus įberkite druskos ir išmaišykite.
  4. Tada į miltų ir druskos mišinį įmaišykite cukrų ir degtinę.
  5. Į miltų mišinį supilkite verdantį vandenį ir labai greitai šaukštu pradėkite minkyti tešlą.
  6. Minkykite tešlą tol, kol ji pradės atvėsti ir taps vientisa. Tada perkelkite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto stalo ir minkykite tešlą, įberdami 100 g miltų. Minkydami sutepkite rankas augaliniu aliejumi. Tešla yra minkšta, nelimpa prie rankų, o minkant ji tampa panaši į plastiliną.
  7. Paruoštą tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite 20 minučių pailsėti. Tada padalykite tešlą į 12 vienodų riekelių.
  8. Suapvalinkite kiekvieną tešlos gabalėlį ir lengvai apvoliokite miltuose.
  9. Ant lengvai miltais pabarstyto stalo kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite plonu, bet ne permatomu sluoksniu. Jei tešla bus per plona, kepant ji sutrūkinės ir išbėgs visos sultys, o mes to visai nenorime!
  10. Ant kiekvieno iškočioto tešlos gabalėlio vienos pusės dėkite po 1 valgomąjį šaukštą įdaro.
  11. Užtepkite įdarą ant visos vienos tešlos pusės, kaip parodyta nuotraukoje, vengdami tešlos kraštų.
  12. Uždenkite kita tešlos puse ir pirštais stipriai suspauskite tešlą, kad abi pusės susiliestų.
  13. Paimkite lėkštę arba nedidelę lėkštę ir ja nupjaukite tešlos kraštų perteklių.
  14. Tada šakute apveskite tešlos kraštus (tai daroma tam, kad tešla gražiai atrodytų ir kad kepant kraštai neatsikabintų).
  15. Paruoštus ruošinius sudėkite ant miltais pabarstytų lentų. Šio recepto išeiga – 14 vienetų, nes iš tešlos likučių galima pagaminti dar 2 cheburekus.
  16. Virtus čeburekus galite užšaldyti ir kepti, kai tik panorėsite, arba galite iš karto pradėti kepti. Šiandien čeburekus iš karto kepsiu augaliniame aliejuje. Tam į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Aliejaus turi būti tiek, kad visiškai apsemtų keptuvės dugną.
  17. Gerai įkaitinkite aliejų ir sudėkite čeburekus į keptuvę.
  18. Kepkite juos iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol įgaus auksinę spalvą, atsargiai apverskite, kad nesuplyštų tešla.
  19. Prinokusius, sultingus, skanius, traškius, verdančiu vandeniu virtus čeburekus reikia patiekti iš karto.
  20. Sultis išsiskiria tokios sultingos, kad net laša.
  21. Pagal šį receptą paruošti čeburekai ant verdančio vandens nepaliks jūsų šeimos abejingos.
  22. Gero apetito visiems!

Parašykite komentarą