Originalus pažįstamo patiekalo – burokėlių omleto su majonezu – receptas. Tai labai greitas patiekalas, šiam daržovių omletui net nereikia virti burokėlių. Omletas su daug burokėlių būna labai minkštas, šiek tiek saldus ir labai gražios spalvos. Verta išbandyti!
Produktai Burokėlių omletas su majonezu
Burokėliai – 250 gr (1 kiaušinis)
Kiaušiniai – 2 vnt.
Majonezas – 3 šaukštai.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Augalinis aliejus (kepimui) – 2 šaukštai.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasBurokėlių omletas su majonezu
Recepto nuotrauka: Burokėlių omletas su majonezu – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus produktus.
Recepto nuotrauka: Burokėlių omletas su majonezu – 2 žingsnis
Burokėlius nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka.
Recepto nuotrauka: Burokėlių omletas su majonezu – 3 žingsnis.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite burokėlius, maišydami kepkite ant vidutinės ugnies apie 4-5 minutes.
Recepto nuotrauka: Burokėlių omletas su majonezu – 4 žingsnis.
Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir majonezą. Druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Burokėlių omletas su majonezu – 5 žingsnis.
Suplaktą mišinį supilkite į keptuvę su burokėliais. Sumažinkite ugnį iki silpnos, išmaišykite, uždenkite ir kepkite omletą apie 6-7 minutes, kol kiaušinių masė sutirštės.
Recepto nuotrauka: Burokėlių omletas su majonezu – 6 žingsnis
Perkelkite burokėlių omletą į lėkštę ir patiekite. Jei norite, omletą galima gardinti majonezu arba žolelėmis.
Sultingas, ryškus ir labai skanus.
Recepto nuotrauka: Burokėlių omletas su majonezu – 7 žingsnis
Burokėliai puikiai dera su majonezo omletu. Vienodai skanūs ir pusryčiai, ir pietūs.
Gero apetito!
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)