Grybų Padažas Su Grietinėle

Mėsos kukuliai grybų padaže

Mėsos kukuliai grybų padaže yra labai švelnūs ir sultingi. Galite naudoti parduotuvėje pirktus mėsos kukulukus arba per mėsmalę permalti gabalėlį šviežios mėsos ir turėti šviežius naminius kukulukus. Grybus geriau vartoti šviežius, aš naudojau pievagrybius. Tokius mėsos kukulius galite patiekti su bet kokiu garnyru. Pabandykite pasigaminti mėsos kukulius grybų padaže ir esu tikra, kad jie jums patiks.

Sudedamosios dalys

Mėsos kukuliams grybų padaže paruošti reikia:

  • maltos mėsos – 500 gr;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • grybų – 200 gr (turiu šviežių grybų);
  • miltai – 2 šaukštai;
  • 20% kremas – 200 ml;
  • druskos, prieskonių – pagal skonį;
  • vandens – 100 ml;
  • augalinio aliejaus kepimui.

Grybų Padažas Su Grietinėle Maisto gaminimo procesas

  1. Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus galite sumalti mėsmale arba sumaišyti blenderiu. Į maltą mėsą sudėkite svogūnus, pagal skonį įberkite druskos. Pridėkite bet kokių mėgstamų prieskonių.
  2. Įdarą gerai išminkykite ir suformuokite mėsos kukulius. Mėsos kukulių dydis priklauso nuo jūsų, aš mėgstu mini kukuliukus. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir pastatykite ant ugnies. Į keptuvę sudėkite mėsos kukulius ir apkepkite iš visų pusių.
  3. Tada uždarykite keptuvę dangčiu ir apie 10 minučių troškinkite mėsos kukulius jų pačių sultyse.
  4. Grybus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite grybus į mėsos kukulius ir išmaišykite.
  5. Troškinkite mėsos kukulius ir grybus uždengę 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
  6. Į maišytuvo dubenį supilkite grietinėlę ir vandenį, suberkite miltus ir druską pagal skonį. Viską išplakite iki vientisos masės. Supilkite mišinį į keptuvę su mėsos kukuliais ir išmaišykite.
  7. Užvirinkite grybų padažą, 5 minutes troškinkite mėsos kukulius padaže, tada nukelkite nuo ugnies.
  8. Palikite mėsos kukulius šiek tiek pamirkti padaže, tada patiekite su bet kokiu garnyru. Paruošti švelnūs, sultingi ir aromatingi mėsos kukuliai grybų padaže.
  9. Gero apetito!

Kreminis grybų padažas

Vieno paprasčiausių ir skaniausių padažų receptas – tai kreminis grybų padažas. Kvapnus, švelnus ir sotus, jis tinka su makaronais, bulvėmis, keptomis daržovėmis, mėsa, paukštiena … Ir net tiesiog su duona – tikras skanumynas. Pasiruoškite ir jūs!

Kreminiam grybų padažui gaminti naudoju šviežius pievagrybius. Tinka ir šaldyti ar konservuoti. Be to, labai skanus padažas gaunamas su austrėmis. Miško grybai kreminiame padaže – tai pasaka! Tik juos reikia išvirti (nepamirškite, kad kiekvienai grybų rūšiai reikia tam tikro išankstinio pasiruošimo).

Padažui rinkitės neriebią grietinėlę – man labiausiai patinka 10 proc. Riebesnė, mano nuomone, šį padažą padaro per sunkų (recepte ir taip yra nemažai sviesto). Beje, jei nėra grietinėlės, pabandykite tokį padažą gaminti su pienu. Žinoma, jis bus ne visai kreminis, bet taip pat labai skanus padažas su grybais.

Ingredientai:

  • Grietinėlė (300 mililitrų)
  • Šampinjonai (150 gramų)
  • Svogūnas (1 vnt.)
  • Sviestas( 50 gramų)
  • Saulėgrąžų aliejus (3 šaukštai)
  • Kvietiniai miltai (1 valgomasis šaukštas)
  • Druska (0,25 arbatinio šaukštelio)
  • Maltų juodųjų pipirų (1 žiupsnelis)

Kategorijos:

Padažai, kremai

Porcijos: 4

Paruošimo laikas: 1 val: Padažas: 30 minučių

Energinė vertė:

maistinė vertė: visas patiekalas – 1244 kcal .

100 g – 207 kcal.

Gaminimas žingsnis po žingsnio:

1 žingsnis

Skaniam grybų padažui paruošti reikia šių ingredientų: grietinėlės, pievagrybių, svogūnų, grietinėlės (72-82 % riebumo) ir rafinuoto saulėgrąžų aliejaus, kvietinių miltų, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

2 veiksmas

150 g šviežių pievagrybių greitai nuplauname po šaltu tekančiu vandeniu, nusausiname ir supjaustome nedideliais kubeliais.

3 veiksmas

Į keptuvę įpilkite tris valgomuosius šaukštus bekvapio saulėgrąžų aliejaus ir sudėkite supjaustytus grybus. Kepkite ant didelės ugnies, retkarčiais pamaišydami, 3-4 minutes.

4 veiksmas

Tuo metu nuvalykite ir supjaustykite svogūną (1 vidutinio dydžio svogūną). Kuo mažesnis, tuo geriau.

5 veiksmas

Paruoštą svogūną sudėkite prie grybų.

6 veiksmas

Kepkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol taps auksinės spalvos.

7 veiksmas

Kol grybai kepa, pasirūpinkime antruoju kreminio grybų padažo komponentu. Į puodą arba nedidelį puodą įdėkite 50 g sviesto.

8 veiksmas

Leiskite jam ištirpti, po to įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą kvietinių miltų (aukštos arba pirmos rūšies).

9 žingsnis

Nuolat maišydami maždaug minutę ant labai vidutinės ugnies verdame miltus aliejuje.

10 žingsnis

Nenustodami maišyti, supilkite dalimis 300 mililitrų 10 proc. riebumo grietinėlės.

11 veiksmas

Maišykite, kol grietinėlės padažas sušils ir šiek tiek sutirštės. Tai užtruks neilgai – 3-4 minutes. Jei į sviesto ir miltų pagrindą įmaišysite karštos grietinėlės, užtruksite dar trumpiau.

12 veiksmas

Kreminį padažą supilkite ant keptų grybų su svogūnais.

13 veiksmas

Druskos ir pipirų pagal skonį.

14 veiksmas

Maišydami kaitiname visus ingredientus apie minutę ir gardus kreminis grybų padažas paruoštas. Atvėsęs jis sutirštės.

15 veiksmas

Padažą patiekiame su makaronais, bulvėmis, keptomis daržovėmis, mėsa, paukštiena… Jis toks skanus, kad net su duona bus nuostabus. Gaminkite į sveikatą ir gero apetito, draugai!

 

Paprastas padažas

 

Norėdami paruošti grybų padažą su grietinėle, jums reikės šių ingredientų:

  • 250 g grybų (galite naudoti šviežius arba džiovintus grybus)
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 smulkinta vidutinės dydžio cepelinas
  • 1 smulkintas svogūnas
  • 1 stiklinė grietinėlės
  • 1 šaukštas smulkinto žalumynų (pavyzdžiui, petražolių arba krapų)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  1. Jei naudojate džiovintus grybus, juos reikės iš anksto išminkyti. Įpilkite džiovintus grybus į dubenį ir užpilkite pakankamai šalto vandens, kad juos apsemtų. Leiskite grybams minkytis maždaug 30 minučių, po to išberkite vandenį ir patrinkite grybus švariu skudurėliu.
  2. Įkaitinkite sviestą keptuvėje ir sudėkite cepelinus. Kepti cepelinus, kol jie paruduos, tada sudėkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps stikliniais.
  3. Sudėkite grybus į keptuvę ir kepti, kol jie paruduos.
  4. Įpilkite grietinėlės ir šiek tiek vandens (apie 1/2 stiklinės). Patiekite druską ir pipirus pagal skonį.
  5. Kepti, kol padažas bus šiek tiek sustorėjęs, tada įdėkite žalumynus.
  6. Patiekite padažą su mėsa ar daržovėmis. Galite papildyti duona arba rizais.

Skanaus!

Parašykite komentarą