bulgur kruopos receptai

10 šaunūs bulguro receptai

Bulgur – tai garuose virti, džiovinti ir nulupti jaunų kietųjų kviečių grūdai. Juose gausu baltymų – net 13 g 100 g produkto. Tai puiki ryžių alternatyva. Surinkau jums mėgstamiausių receptų iš bulguro rinkinį – grūdai puikiai tinka kaip garnyras, salotose, nuostabiai dera su daržovėmis, vištiena ir mėsa.

Kaip gaminti bulgurą

Virtas bulguras yra originalus sveikas garnyras. Bulguro virimo ypatumas tas, kad kruopos pirmiausia iki auksinės spalvos apkepinamos aliejuje ir tik tada verdamos.

Bulguro ir vandens proporcijos, sudedamosios dalys

  • 1 puodelis bulguro
  • 5-2 stiklinės vandens
  • 2 šaukštai daržovių arba sviesto
  • druskos

Bulgur virimo procesas

  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  2. Suberkite kruopas ir išmaišykite. Kepkite ant vidutinės ugnies apie minutę.
  3. Supilkite karštą pasūdytą vandenį ir išmaišykite. Uždengti dangčiu.
  4. Virti 15 minučių arba kaip nurodyta ant pakuotės.

Bulgur yra universalus produktas, skatinantis kulinarinius eksperimentus. Kad paįvairintumėte savo kasdienę mitybą, siūlau į ją įtraukti šios kolekcijos patiekalus.

Bulgur kruopos yra labai populiarus grūdų produktas, kuris dažnai naudojamas įvairiuose patiekaluose. Štai keletas skanių bulgur kruopų receptų:

  1. Bulgur salotos su daržovėmis:
    • 1 puodelis bulgur kruopų
    • 2 puodeliai verdančio vandens
    • 1 agurkas, smulkiai pjaustyti
    • 2 pomidorai, smulkiai pjaustyti
    • 1 svogūnas, smulkiai pjaustyti
    • Šviežios žaliosios petražolės arba koriandras, smulkiai pjaustyti
    • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
    • 2 šaukštai citrinos sulčių
    • Druska ir pipirai pagal skonį
    1. Bulgur kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, uždengkite dangteliu ir palikite 20-30 minučių, kol bulgur bus minkštas.
    2. Atvėsinkite bulgur ir sumaišykite jį su visais kitais ingredientais.
    3. Pridėkite alyvuogių aliejų, citrinos sulčių, druską ir pipirus pagal skonį. Gerai sumaišykite.
  2. Bulgur sriuba su daržovėmis:
    • 1 puodelis bulgur kruopų
    • 4 puodeliai daržovių sultinio ar vandens
    • 1 svogūnas, smulkiai pjaustyti
    • 2 morkos, supjaustytos juostelėmis
    • 1 paprika, supjaustytos juostelėmis
    • 1 pomidoras, supjaustytas kubeliais
    • 1 šaukštas aliejaus
    • Druska, pipirai ir žolelės pagal skonį
    1. Sultinį ar vandenį užverkite į puodą ir įdėkite bulgur kruopas. Virkite 10-15 minučių, kol kruopos sugers visą skysčią.
    2. Kitame puode šildykite aliejų ir pakepinkite svogūną, morkas, papriką ir pomidorą.
    3. Prijunkite apkeptas daržoves prie bulgur kruopų, supilkite daržovių sultinį, ir virkite dar 10-15 minučių.
    4. Prieskonizuokite druska, pipirais ir mėgstamomis žolelėmis.
  3. Bulgur mėsos kotletai:
    • 1 puodelis bulgur kruopų
    • 2 puodeliai vandens
    • 500 g maltos mėsos (jautienos, vištienos ar kitos)
    • 1 svogūnas, smulkiai pjaustyti
    • 2-3 česnakai, smulkiai pjaustyti
    • 1 šaukštas mišrių prieskonių
    • Druska ir pipirai pagal skonį
    • Aliejus kepimui
    1. Bulgur kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, uždengkite dangteliu ir palikite 20-30 minučių, kol bulgur bus minkštas. Nupilkite perteklinį vandenį.
    2. Sumaišykite bulgur su maltos mėsos, svogūno, česnako, mišrių prieskonių, druska ir pipirais.
    3. Sukurkite iš maišytos masės kotletus ir kepti juos ant aliejaus įkaitintame keptuvėje iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.

Šie yra tik keletas bulgur kruopų receptų. Galite eksperimentuoti su skirtingais ingredientais ir prieskoniais, kad sukurtumėte savo unikalius patiekalus. Skanaus valgymo!

Bulguru įdaryti baklažanai su jogurto padažu

Pagal receptą mums reikės:

  • baklažanų – 4 vnt.
  • bulguro – 200 g
  • druskos – 1 šaukštelis
  • česnako – 3 skiltelių
  • augalinio aliejaus – 2 valg.
  • žaliųjų svogūnų – nedidelė sauja
  • graikiško jogurto – 120 ml
  • sauja graikinių riešutų

Gaminimo būdas:

  1. Išvirkite bulgurą, kaip nurodyta pagrindiniame recepte.
  2. Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pagardinkite druska. Palaukite pusvalandį, kad išsiskirtų drėgmė. Drėgmę nuvalykite popieriniu rankšluosčiu.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. Baklažanų puseles patepkite augaliniu aliejumi ir kepkite, kol suminkštės (apie 30 minučių). Kepimo laikas priklauso nuo vaisiaus dydžio.
  4. Ant karštų baklažanų užbarstykite bulguro. Pabarstykite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais.
  5. Sumaišykite jogurtą ir česnakus, pertrintus per presą. Papuoškite smulkiai sukapotais graikiniais riešutais.

Šiltos salotos su bulguru, baklažanais, paprikomis ir fetos sūriu

Baklažanų ir bulguro derinys yra beveik klasika. Todėl pateiksiu dar vieną nerealiai skanų receptą su šia pora. Nepateiksiu tikslaus ingredientų skaičiaus, juk salotos yra kūrybos reikalas. Aprašysiu tik gaminimo procesą.

  1. Išvirkite bulgurą, kaip nurodyta pagrindiniame recepte.
  2. Baklažanus supjaustykite kubeliais ir apkepkite augaliniame aliejuje, šiek tiek pasūdykite.
  3. Papriką supjaustykite juostelėmis ir taip pat apkepkite aliejuje.
  4. Sumaišykite daržoves su grūdais. Galite apšlakstyti citrina arba laimu.
  5. Ant viršaus uždėkite didelius fetos sūrio kubelius. Pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir granatų sėklomis.

Kepta kiauliena su bulguru

Bulguru vadinami ne tik patys grūdai, bet ir patiekalas iš jų. Noriu papasakoti apie nacionalinį gagaūzų patiekalą – „bulgurą”. Iš tikrųjų tai yra grūdų garnyras su šiek tiek riebios keptos mėsos ir daržovių. Paruošimas labai paprastas, todėl smulkiai neaprašinėsiu.

Bulgurą išvirkite, kaip nurodyta recepte. Kol jis verda, augaliniame aliejuje apkepkite kiaulieną su svogūnais. Apibarstykite druska, pipirais. Sudėkite mėsą ant kruopų. Patiekalas paruoštas.

Švieži obuoliai, įdaryti bulguru ir agurkais

Visiškai neįprastas derinys ir tikra dovana besilaikantiems sveikos mitybos. Neįprastas, estetiškas ir sveikas patiekalas.

Pagal receptą mums reikės:

  • 2 žalių obuolių
  • 100 g šviežių agurkų
  • 100 g virto bulguro
  • mėtų šakelės
  • 2 valg. š. džiovintų spanguolių
  • lapinės salotos
  • 2 valg. š. granatų sėklų
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus

Gaminimo būdas:

Perpjaukite obuolius per pusę, išpjaukite šerdį. Išimame minkštimą ir supjaustome kubeliais. Supjaustome agurką, salotas, mėtas. Viską sumaišome su bulguru, spanguolėmis, granatų sėklomis. Pašlakstome citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Obuolių įdaras su salotomis.

Bulgur plovas su vištiena

Sudedamosios dalys:

  • vištienos šlaunelių filė – 300 g
  • bulguro – 1,5 puodelio
  • verdančio vandens – 3 puodeliai
  • svogūnas – 1 vnt.
  • augalinis aliejus – 50 ml
  • druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
  • čili pipirų – pagal skonį
  • petražolių – nedidelė sauja

Receptas:

  1. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol įgaus auksinę spalvą, apie 15 minučių.
  2. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kepame, kol svogūnas taps skaidrus ir auksinis. Mėsą pasūdome ir pabarstome pipirais.
  3. Sudedame bulgurą, sumaišome su vištiena. Neįpildami vandens, maišydami kepsime minutę.
  4. Supilkime verdantį vandenį. Pasūdome, uždengiame dangčiu. Troškinsime plovą iš bulguro 15 minučių.
  5. Pabaigoje įberiame šiek tiek raudonųjų pipirų ir smulkintų petražolių.

Bulgur su troškintomis daržovėmis

Sudedamosios dalys:

  • Bulguras – 1.5 puodelio
  • verdančio vandens – 3 puodeliai
  • morkų – 1 vnt.
  • svogūnas – 1 vnt.
  • paprikos – 1 vnt.
  • zira – 1 valgomasis šaukštelis
  • druskos – pagal skonį
  • augalinio aliejaus – 3 valg.

Receptas:

  1. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kepkite, kol taps skaidrūs.
  2. Sudėkite smulkintas morkas. Morkas su svogūnais kepsime 5-7 minutes. Sudėkime žiurkę.
  3. Sudedame smulkintą papriką. Pakepinkime porą minučių.
  4. Sudedame bulgurą, išmaišome ir kepame apie minutę.
  5. Puode užviriname daržoves su bulguru. Druska.
  6. Verdame, kol bulguras bus paruoštas, apie 15 minučių.

Vegetariškas plovas su bulguru ir avinžirniais

Šis receptas panašus į ankstesnįjį, tik su tuo skirtumu, kad į vegetarišką plovą dėl sotumo įdedama avinžirnių (0.5 puodelio). Avinžirnius reikės pamirkyti per naktį. Tada perplauti šaltame vandenyje ir virti 40 minučių. Avinžirniai sudedami į plovą kartu su bulguru ir verdami dar 15 minučių. Taigi bulguras ir avinžirniai bus paruošti tuo pačiu metu. Taip pat galite nusipirkti jau išvirtų avinžirnių ir įpilti jų į plovą pačioje virimo pabaigoje. Aš kartais perku konservuotų avinžirnių salotoms, jie parduodami stikliniuose indeliuose, tai labai patogu.

Bulgur paelija su jūros gėrybėmis

Autentiška paelija gaminama iš specialios ryžių rūšies. Tačiau yra daugybė šio patiekalo variantų. Bulgur puikiai sugeria jūros gėrybių aromatus, todėl paelija gaunasi kilminga. Aš ją gaminu pagal tradicinį receptą, tik ryžius keičiu bulguru.

Tabbouleh salotos su bulguru

Ta pati istorija ir su tabula. Yra daugybė patiekalo variantų – ir su kuskusu, ir su perlinėmis kruopomis. Puikiai tinka ir su bulguru. Pateiksiu savo žingsnis po žingsnio tabule salotų receptą . Tiesiog miežius joje pakeiskite virtu bulguru. Labai lengvos ir kartu sočios salotos. Rekomenduojama vegetarams.

Bulgariški pipirai, įdaryti bulguru

Iš tikrųjų tai yra originali mums jau žinomų tabulio salotų porcija. Pateikiu ją kaip dizaino idėją. Tikiuosi, kad jums patiko mano pasirinkimas ir išbandysite keletą bulguro receptų. Džiaugsiuosi jūsų komentarais!

Parašykite komentarą