Šviežių kopūstų salotos su morkomis
Esu tikra, kad kiekvienas bent kartą gyvenime yra gaminęs tokias vitaminingas salotas iš šviežių kopūstų ir morkų. Noriu priminti šį neįtikėtinai paprastą receptą ir sužadinti norą nedelsiant paruošti šias traškias kopūstų salotas su morkomis ir patiekti vakarienei prie pagrindinio patiekalo.
Produktai
- Baltieji kopūstai – 100 g
- Morkos – 50 g
- Druska – 0,25 šaukštelio
- Citrina (sultys) – 1 valgomasis šaukštas
- arba citrinos rūgšties – 1 žiupsnelis (pagal skonį)
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas
- Šviežios petražolės (patiekti) – 3 lapai
Žingsnis po žingsnio receptas
- Paruoškite visus reikiamus produktus.
- Kopūstus smulkiai supjaustykite peiliu.
- Morkas nuvalykite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka.
- Sudėkite kopūstus ir morkas į salotinę.
- Įberkite druskos ir išspauskite 1 valgomąjį šaukštą citrinos. šaukštą sulčių.
- Salotas apšlakstykite augaliniu aliejumi.
- Viską sumaišykite.
- Sudėkite šviežių kopūstų ir morkų salotas į salotinę ir papuoškite petražolės lapeliu.
- Gero apetito!