Tortas Mimosa

Mimozos pyrago receptas

„Mimozos” pyrago receptą pamačiau internete. Šį tortą gaminau kovo 8 d. Pyragas gavosi nuostabus: švelnus, skanus, drėgnas ir labai gražus. Tortą labai lengva formuoti, tai gali padaryti net pradedančioji šeimininkė. Tortą pabarsčiau geltonomis kokoso drožlėmis, kad jis įgautų spalvą. Rekomenduoju pagal šį receptą gaminti „Mimozos” tortą!

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti „Mimosa” pyragą namuose, reikės:

Biskvitui:

  • kiaušiniai – 6 vnt;
  • cukraus – 300 g;
  • miltai – 300 g;
  • druskos – žiupsnelis.

Kremui:

  • grietinė 20 % riebumo – 500 g;
  • cukraus – 180 gr;
  • 2 kiaušiniai – 2 vnt;
  • miltai – 3 šaukštai;
  • vanilinas – 1 paketėlis;
  • citrinos sultys – 2 šaukštai;
  • sviestas – 250 gr;
  • Konservuoti vaisiai (ėmiau egzotinį kokteilį) – 300 g;
  • vaisių konservų sirupą (arba kitus sirupus), kad pamirktų plutelę;
  • cukraus pudros pabarstymams;
  • Geltonų kokosų dribsnių pabarstymui (neprivaloma).

Tortas Mimosa Maisto gaminimo procesas

  1. Pirmiausia paruoškite pyragą. Paimkite 6 kiaušinius, atsargiai padalykite juos į baltymus ir trynius. Kiaušinių baltymus ir druską mikseriu išplakite iki standžių putų.
  2. Supilkite cukrų į išplaktus baltymus ir plakite mikseriu iki standumo (5 min.).
  3. Tada po vieną kiaušinio trynį įmaišykite kiaušinių mišinį.
  4. Persijotus miltus supilkite į kiaušinių masę.
  5. Švelniai išminkykite tešlą mentele iki vientisos masės. Tešla būna vidutinio storio ir labai puri.
  6. Torto formos (aš naudojau 28 cm pločio torto formą) dugną ir šonus išklokite pergamentu, tada tešlą paskirstykite ir išlyginkite.
  7. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes (patikrinkite, ar pyragas yra paruoštas, pradūrę dantų krapštuku, kuris turi būti sausas). Palikite pyragą šiek tiek atvėsti formoje, tada perkelkite jį iš formos ant grotelių ir leiskite jam visiškai atvėsti.
  8. Norėdami paruošti kremą, puode sumaišykite grietinę, kiaušinius, cukrų, vanilę ir citrinos sultis.
  9. Suberkite miltus.
  10. Keptuvės turinį sumaišykite vieliniu plakikliu ir pastatykite ant ugnies.
  11. Ant vidutinės ugnies nuolat maišydami užvirinkite keptuvės turinį, tada nuolat maišydami virkite kremą 3 minutes (kol sutirštės). Nuimkite kremą nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite. Kremą pagaminau iš vakaro ir palikau šaldytuve per naktį.
  12. Kambario temperatūros sviestą suminkštinkite. Sviestą plakite mikseriu 3 minutes, tada po 1 šaukštą nuolat plakdami įmaišykite kremo.
  13. Plakite tol, kol į kremą bus įmaišytas visas kremas. Mimozos kremas paruoštas!
  14. Perpjaukite tortą į tris dalis (turėsite 3 torto sluoksnius). Vieną pyragą (aš naudojau tą, kuris buvo pyrago apačioje prieš jį perpjaunant) padėkite ant plokščios lėkštės ir pamirkykite sirupe. Naudojau konservuotų vaisių sirupą.
  15. Kremu aptepkite tortą.
  16. Ant kremo sudėkite konservuotų vaisių griežinėlius.
  17. Ant vaisių užtepkite grietinėlės sluoksnį.
  18. Ant kremo uždėkite kitą pyragą (kuris buvo biskvito viršus, kai jį perpjovėte), lengvai paspauskite ir pamirkykite sirupe.
  19. Kremu aptepkite torto viršų ir šonus. Gavau visą grietinėlę.
  20. Trečiąjį pyragą (aš ėmiau tą, kuris buvo antrasis, kai pjausčiau biskvitą (jis buvo per vidurį)) supjaustykite 1,5×1,5 cm dydžio kubeliais. Biskvito kubelius sudėkite vienu sluoksniu ant viso torto paviršiaus.
  21. Palikite mimozos pyragą mirkti per naktį. Tortą uždengiau stikliniu kupolu ir padėjau į šaldytuvą per naktį. Paruoštą pyragą apibarstykite cukraus pudra ir, jei norite, geltonojo kokoso drožlėmis.
  22. Štai kaip atrodo šio recepto „Mimosa” pyragas pjūvyje. Šis švelnus, skanus, drėgnas pyragas patiks daugeliui, išbandykite jį!
  23. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

Itališkas Mimoza pyragas

Jei nekepate tradicinių velykinių pyragų, bet trokštate pradžiuginti artimuosius kuo nors skaniu, saldžiu ir originaliu šventinio stalo pabaigoje, pabandykite išsikepti itališką Mimozos tortą, pavasarišką ir ryškiai papuoštą. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tortą paruošti labai varginančiai … Tačiau kiekvienas šio recepto žingsnis yra kuo išsamiau aprašytas, kad viskas pavyktų kuo puikiausiai! Be to, pasiruošimą galima padalyti į dvi dienas: pirmąją dieną iškepkite sausainius, o antrąją – paruoškite kremą ir surinkite tortą. Šiam skanėstui abejingų nėra – tortas pasirodys nepaprastai skanus ir švelnus, atitinkantis savo pavadinimą!

Žingsniai

  1. Paruoškite sausainius – jų bus du. Į virtuvinio kombaino dubenį arba didelį dubenį, jei naudojate rankinį maišytuvą, įmuškite 4 sveikus kiaušinius. Kad išvengtumėte nesklandumų, patariame kiekvieną kiaušinį pirmiausia sudaužyti į stiklinę ir tik tada pridėti prie likusių. Į dubenį suberkite cukrų. Plakite kiaušinių masę dideliu greičiu apie 10 minučių, kol jos tūris padidės bent dvigubai.
  2. Per tą laiką paruoškite reikiamus 8 trynius. Po 10 minučių, toliau plakant kiaušinių masę, po vieną į ją sudėkite trynius. Įdedant trynius, galima šiek tiek sumažinti maišytuvo greitį ir vėl plakti dideliu greičiu. Dėl to sodrios ir oro pilnos kiaušinių masės tūris padidėjo maždaug 3-4 kartus.
  3. Kol plakami kiaušiniai, du kartus persijokite miltus ir kukurūzų krakmolą (vieną kartą galite persijoti į atskirą dubenį, o antrą kartą – tiesiai į dubenį su kiaušinių mase). Miltus į kiaušinių masę suberkite 2-3 kartus, kiekvieną kartą labai atsargiai maišydami sklandžiais vyniojamaisiais judesiais iš apačios į viršų, papildomai prisotindami tešlą oro. Nemaišykite ilgai, kad tešla nesusidarytų nuosėdų – tik tol, kol gausis vientisa struktūra be gumuliukų.
  4. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Paruoškite 2 22-24 cm skersmens sausainių formeles. Patepkite jas sviestu ir lengvai pabarstykite miltais („prancūziškais marškiniais”). Tešlą tolygiai paskirstome į 2 formeles: vienas biskvitas taps pyragu, o antrąjį naudosime jo paviršiui papuošti.
  5. Sausainius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Biskvito paruošimą patikrinkite mediniu iešmeliu – jis turi išeiti sausas iš biskvito vidurio. Paruoštus sausainius apverskite ir atvėsinkite ant grotelių. Suvyniokite juos į maistinę plėvelę ir palikite per naktį arba bent 5-6 valandas.
  6. Paruoškite kremą „Patissier”. Nuo įprasto kremo jis skiriasi tuo, kad naudojame tik kiaušinių trynius. Į puodą storu dugnu supilkite pieną ir 300 ml grietinėlės. Įdėkite vanilės ankšties sėklas (kraštutiniu atveju galite pakeisti vanilės ekstraktu). Uždekite ant ugnies, bet neužvirkite. Atskirai dubenyje sutrinkite trynius su cukrumi. Suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Į kiaušinių mišinį supilkite kaušelį karšto pieno ir išmaišykite.
  7. Po to kiaušinių mišinį galite supilti į keptuvę prie likusio pieno ir virti kremą, nuolat maišydami. Kai tik kremas sutirštės, jis bus paruoštas. Nukelkite jį nuo ugnies. Jis turi būti vientisas ir be gumuliukų.
  8. Perpilkite paruoštą kremą į platų indą ir visiškai atvėsinkite, uždengę maistine plėvele, kuri liečiasi su kremo paviršiumi, kad nesusidarytų plutelė.
  9. Kai kremas visiškai atvės, išplakite likusius 200 ml grietinėlės su milteliniu cukrumi. Perkelkite kremą į didelį dubenį. Atidėkite 3 šaukštus plaktos grietinėlės, o likusias porcijas supilkite į „Paticière” kremą, kaskart atsargiai maišydami, kad kremas nenusėstų.
  10. Paruoštą kremą padėkite į šaldytuvą.
  11. Paruoškite sausainius. Pirmąjį biskvitą atsargiai supjaustykite aštriu peiliu arba kulinarine virvele į 3 vienodus pyragėlius. Biskvitas gaunasi ryškiai geltonas, nes naudojama daug trynių, be papildomų dažiklių!
  12. Nuo antrojo biskvito atsargiai nupjaukite viršutinę plutą, tada supjaustykite ją juostelėmis, o paskui – mažais kvadratėliais (kuo mažesniais, tuo geriau). Biskvitai yra labai švelnios ir purios struktūros, todėl pjaustyti reikia atsargiai.
  13. Paruoškite likerio impregnantą: nedideliame puode pašildykite vandenį, suberkite cukrų ir viską pavirkite porą minučių, kol jis visiškai ištirps. Nuimkite sirupą nuo ugnies, supilkite į dubenėlį ir įpilkite likerio (geriausia apelsinų, pavyzdžiui, Cointreau). Leiskite impregnantui atvėsti ir pereikite prie pyrago surinkimo. Pirmąjį pyragą sudėkite į lėkštę ir silikoniniu šepetėliu gausiai sudrėkinkite impregnantu.
  14. Tada plonu sluoksniu užtepkite kremo (pusę atidėto kiekio) ir gerai paskirstykite jį po visą torto paviršių.
  15. Kremas vizualiai padalijamas į 3 dalis. Ant pirmojo torto užtepkite 1/3 kremo sluoksnį. Uždenkite antruoju sluoksniu. Antrąjį tortą pirmiausia pamirkykite likerio impregnantu, patepkite likusiu kremu ir uždenkite antruoju trečdaliu kremo.
  16. Uždenkite paskutiniu, trečiuoju, torto sluoksniu ir likusiu kremu sutepkite torto viršų bei šonus.
  17. Papuoškite tortą per visą paviršių smulkintais sausainių gabalėliais – jie puikiai prilips prie kremo.
  18. Dėkite tortą į šaldytuvą 3-4 valandoms, o geriausia – per naktį, ir kitą dieną galite patiekti! Prieš patiekiant tortą lengvai pabarstykite milteliniu cukrumi.
  19. Mimozos tortas paruoštas! Gero apetito!

 

 

Parašykite komentarą